HP ofera un serviciu de reciclare gratuit clientilor din mediul de afaceri

BUCURESTI - 17 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat un serviciu de reciclare gratuit pentru clientii din mediul de afaceri din Uniunea Europeana. Acestia pot returna echipamentele IT la un punct de colectare stabilit pentru a fi tratate in concordanta cu noua Directiva WEEE. Noul serviciu este usor de accesat online si este disponibil in tarile din UE.

Desi unele tari din UE au avut ca termen limita de implementare a legislatiei WEEE data de 13 august 2005 sau dispun de o legislatie proprie privind reciclarea, multe tari au amanat implementarea pentru o data ulterioara. In ciuda intarzierii statelor membre, HP este pregatit sa raspunda conditiilor prevazute in Directiva WEEE, serviciul sau de reciclare pentru toate tipurile de echipamente fiind deja disponibil.
Clientii din mediul de afaceri pot accesa serviciul folosind un instrument nou de comenzi de reciclare disponibil la adresa www.hp.com/recycle. Dupa introducerea detaliilor, clientii sunt indrumati catre cel mai apropiat punct de colectare. Ei pot solicita transportul contra cost al produselor sau le pot transporta singuri. Odata ce produsele au fost trimise la punctul de colectare, contractantul responsabil cu reciclarea, aprobat de HP, va recicla produsele la standardele descrise de Directiva WEEE. In termenii si conditiile agreate de HP si contractor, reciclatorul nu va trimite echipamentele colectate pentru a fi reciclate in afara Uniunii Europene.
Desi HP acorda atentie reciclarii de multi ani, noul serviciu gratuit va fi disponibil pentru prima oara in intreaga Uniune Europeana. Comparativ cu programul de reciclare precedent, nu exista nici un fel de calcule sau negocieri privind volumul si tipul produselor care se returneaza”, declara Klaus Hieronymi, director general al departamentului Environmental Business Management din cadrul HP EMEA.
Noul serviciu reprezinta o continuare a angajamentului HP privind mediul inconjurator. HP le ofera clientilor servicii de reciclare din 1987 si a reciclat de atunci 280.000 de tone de produse electronice. In 2004, HP a reciclat in Europa aproximativ 22.000 de tone de hardware. Compania si-a propus sa recicleze pana in 2007 450.000 de tone de produse electronice si consumabile.
Consumabilele pentru imprimante, care nu sunt prevazute in Directiva WEEE, pot fi reciclate gratuit prin programul HP Planet Partners disponibil in tarile din regiunea EMEA. Anul trecut, HP a reciclat in intreaga lume aproximativ 12.300 de tone de consumabile LaserJet.
In cazul consumatorilor, HP va coordona programe colective, care vor actiona in statele membre ale UE, pentru colectarea si reciclarea deseurilor in conformitate cu WEEE. Aceste programe vor fi stabilite in concordanta cu legislatiile nationale. HP, Braun, Electrolux si Sony au stabilit Platforma de Reciclare Europeana care le permite companiilor membre sa-si indeplineasca obligatiile de returnare a produselor stabilite de Directiva WEEE la un cost competitiv, in beneficiul consumatorilor si al mediului inconjurator.
In plus, pentru respectarea WEEE, HP foloseste in intreaga lume cele mai inalte standarde de reciclare. De exemplu, HP este singura companie IT si de produse electronice de consum care ofera servicii de reciclare a produselor gratuit pentru toti clientii din mediul de afaceri din noua tari si regiuni din Asia, inclusiv in China.

1 Serviciul va fi disponibil in tarile din Uniunea Europeana, precum si in Elvetia si Norvegia.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-ofera-un-serviciu-de-reciclare-gratuit-clientilor-din-mediul-de-afaceri