HP permite accesul tuturor companiilor la solutiile de asigurare a continuitatii afacerii si de virtualizare

BUCURESTI - 18 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a lansat o matrice de discuri cu un inalt nivel de performanta, la pretul produselor de inceput de gama, destinata mediilor informatice care trebuie sa functioneze continuu, fara intrerupere.

Matricea de discuri HP StorageWorks XP10000 permite accesul tuturor companiilor, indiferent de dimensiunea acestora, la solutiile de asigurare a continuitatii afacerii si la tehnologia de virtualizare avansata. In plus, noul software pentru familia HP StorageWorks contribuie la eficientizarea gestiunii stocarii, imbunatatirea randamentului si reducerea costurilor.

“In prezent, companiile de dimensiuni medii se confrunta adesea cu acelasi tip de probleme de stocare ca si organizatiile mari si solicita sisteme de stocare cu un inalt nivel de disponibilitate, scalabile si administrabile, la preturi accesibile, fara sacrificarea functionalitatii”, spune Natalya Yezhkova, analist principal la IDC. “Prin HP StorageWorks XP10000, HP ofera un nivel de performanta, disponibilitate si functionalitate existent pana acum numai la matricele XP12000, de nivel superior, adresandu-se astfel unei game mai largi de clienti din intreprinderile medii si mari.

Tehnologia de virtualizare avansata incorporata in XP10000 permite implementarea aplicatiilor de stocare pe niveluri folosind capacitatea de stocare interna si externa, precum si partitionarea flexibila pentru simplificarea alocarii spatiului, oferindu-le clientilor posibilitatea de a se adapta in timp real la nevoile in schimbare ale afacerii. In plus, matricea de discuri este complet eterogena, oferind suport pentru mai multe sisteme de operare: HP-UX, Windows®, Linux, OpenVMS, NonStop, Mainframe, Tru64, AIX si Solaris.

“Matricea XP10000 a fost proiectata pentru clientii din marile organizatii - in care nu este posibila oprirea functionarii sistemului si care au nevoie de o gestiune complexa a stocarii, precum si de capabilitati de alocare dinamica a spatiului - pentru a se putea adapta in timp real si la costuri accesibile la necesitatile in schimbare ale afacerii”, declara Bob Schultz, prim-vicepresedinte si director general al diviziei HP StorageWorks. “Prin extinderea familiei StorageWorks XP, HP ii ajuta pe clienti sa foloseasca mai eficient informatiile, asigurand o consolidare imbunatatita a spatiilor de stocare si oferind unei game largi de clienti mai multe solutii de stocare in siguranta a datelor si de asigurare a continuitatii afacerii in mediile de lucru vitale”.

XP10000 ofera urmatoarele avantaje si facilitati:
•Valoare – XP 10000 ofera un raport excelent pret/performanta si productivitate crescuta datorita vitezei de transfer superioare si absentei perioadelor de nefunctionare. Forma sa compacta economiseste spatiul pretios din companie.
•Disponibilitate – Componentele complet redundante, ce pot fi schimbate in timpul functionarii (hot swappable), capabilitatile solide de replicare locala si la distanta, precum si solutiile avansate de recuperare dupa dezastre asigura disponibilitatea si integritatea datelor in cazul mediilor de lucru vitale, solicitante.
•Functionalitate – Ofera aceleasi functii ca si solutia de nivel superior XP 12000. De exemplu, functiile External Storage XP si Disk/Cache Partitioning ii ajuta pe clienti sa-si optimizeze resursele de stocare si sa beneficieze de contractele de service SLA.
•Performanta – Arhitectura crossbar avansata, toleranta la erori, asigura nivele deosebite in cazul operatiilor de intrare/iesire aleatoare sau secventiale pentru bazele de date si aplicatiile OLTP, Oracle, SAP si Exchange.
•Scalabilitate – Clientii pot realiza o scalare de la minimum 5 pana la 240 de discuri prin cele 48 de porturi gazda care suporta o capacitate interna de 69 terabytes (TB). Suportul pentru unitatea de stocare externa permite medii de stocare pe nivele, care asigura o capacitate totala de 16 petabytes (PB).

“Consideram noua oferta XP ca pe o confirmare a inovativitatii continue a HP si a respectarii angajamentului companiei de a le oferi clientilor cea mai completa gama de solutii de stocare in retea”, declara Pat Burke, directorul diviziei IT Services de la Psion/Teklogix. “Pe masura ce ne extindem capacitatea de gestiune si de stocare a datelor, suntem din ce in ce mai convinsi ca XP 12000 va raspunde nevoilor in rapida schimbare ale afacerii noastre”.

Software si servicii HP de stocare pentru continuitatea si disponibilitatea afacerii
Software-ul HP StorageWorks Command View XP Advanced Edition este noul program de gestiune strategic, cu functionalitati complete, pentru familia de matrice XP a HP. Acesta este un instrument puternic pentru administrarea simplificata, la un cost accesibil, a mai multor matrice de discuri de la o consola unica. El permite administratorilor IT sa monitorizeze resursele de stocare si sa automatizeze procesele de gestiune a stocarii, asigurand imbunatatirea utilizarii si controlului tuturor unitatilor de stocare din organizatie. In plus, Command View XP AE se integreaza cu pachetul HP Storage Essentials si cu produsele de gestiune a resurselor de stocare ale altor firme.
HP StorageWorks Snapshot XP asigura replicarea locala a datelor pentru matricele de discuri XP 10000 si XP 12000, eficienta din punctul de vedere al spatiului si pretului. Replicarea datelor se face prin crearea online, in timp real, a mai multor copii locale pentru eficientizarea spatiului pe volumele secundare. Snapshot XP este ideal pentru mediile de lucru in care operatiile de intrare/iesire de pe volumele secundare sunt preponderent de citire sau sunt relativ rare. Snapshot XP creeaza copii care realizeaza doar replicarea datelor de pe volumul primar care au fost rescrise, reducand necesitatile de stocare si costurile.
HP ofera impreuna cu matricele de discuri HP StorageWorks XP o gama completa de servere si servicii pentru a-i ajuta pe clienti sa-si protejeze informatiile confidentiale si sa faca fata unei game variate de riscuri, de la intreruperile zilnice la dezastrele naturale de mare amploare.

Mai multe informatii despre oferta HP StorageWorks sunt disponibile la adresa: http://www.hp.com/go/storageworks/xp.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-permite-accesul-tuturor-companiilor-la-solutiile-de-asigurare-a-continuitatii-afacerii-si-de-virtualizare