HP Photosmart R507 – ochiul tau de nadejde

BUCURESTI - 6 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Camera tuturor posibilitatilor: fara ochi rosii, in orice conditii de lumina, vedere panoramica, te invata sa faci poze.


Dupa camera HP R707, care se bucura de un succes rar intalnit din partea specialistilor din domeniu, HP lanseaza in aceeasi serie R un nou produs: HP Photosmart R507.
Avand doar mici diferente fata de fratele mai mare, R707, noul R507 va aduce aceleasi avantaje si facilitati rar intalnite intr-o camera foto digitala, pastrad aceleasi performante si aceeasi calitate inalta.
Chiar daca camera beneficiaza de o rezolutie de doar 4.1 Mega Pixeli, fotografiile realizate pot fi cu usurinta imprimate pe formate de pana la dimensiunea unui A3, fara a pierde nici un pic din calitatea acestora. Zoom-ul optic de 3x, completat de cel digital de 7x, impreuna cu lentilele Pentax ofera cea mai buna calitate a imaginii pe care v-ati putea-o dori de la o camera din aceasta clasa.
Prezente in premiera la camera HP R707, tehnologiile HP Real Life, multe dintre ele fiind in premiera mondiala prezente intr-o camera foto digitala in momentul lansarii lui 707, sunt prezente si in noul Photosmart R507, oferindu-va aceeasi experienta in utilizare unica intre camerele foto. Astfel, tehnologia patentata HP de lumina adaptiva – HP Adaptive Lighting – va scuteste de grijile legate de pozitionarea aparatului fata de sursa de lumina ambienta si de incadrarea peisajului sau a personajelor. Este de ajuns sa activati aceasta functie pe unul din cele doua nivele disponibile si sa uitati de probleme precum existenta soarelui in fata, fotografierea contra unei ferestre luminate sau de des intalnitele fotografii in aer liber in care zonele de umbra se combina cu cele insorite, puternic luminate. Indiferent de cum ati pozitionat aparatul in mometul realizarii fotografiei, indiferent de unde va venea lumina in acel moment, pentru poza realizata va va invidia orice fotograf profesionist: zonele de umbra sunt artificial iluminate de catre camera chiar inainte de salvarea fotografiei in memoria camerei sau pe cardul Secure Digital / Multi Media Card compatibil, detaliile reaparand pana la cel mai fin nivel, iar zonele supra-expuse vor fi aduse la un nivel normal de iluminare.
Nu reusiti sa scapati de ochii rosii din poze, indiferent de cum pozitionati aparatul sau de cum setati blitul acestuia? Inseamna ca nu ati incercat nici o camera HP din seria R. Acum aveti doua motive sa o faceti, noul R507 continua traditia inceputa cu R707 de a va oferi fotografii fara ochi rosii. Este de ajuns sa intrati in modul Play al camerei, sa alegeti fotografia in care personajele arata ca intr-un film SF si sa ii cereti camerei sa indeparteze neplacutul efect de ochi rosii. In cateva secunde, camera va va indica zonele pe care le corecteaza si prin simpla confirmare a actiunii de corectare, veti avea o fotografie perfecta.
Modul de fotografiere panoramic va permite relizare de pana la 5 cadre succesive, fiecare reprezentand o parte a peisajului pe care doriti sa il fotografiati si care este prea larg pentru a incapea intr-o singura poza. Pentru a recompune intregul peisaj din cadrele realizate separat este necesar ca fiecare doua cadre succesive sa beneficieze de o zona comuna. Pentru a suprapune cadrele, camera va ajuta afisand pe ecranul LCD o masca transparenta ce reprezinta zona din cadrul anterior care trebuie sa coincida cu cea din cadrul curent. Astfel, tot ceea ce trebuie sa faceti cand realizati cadrele alaturate este sa suprapuneti ceea ce vedeti pe ecranul LCD peste masca afisata, lucru extrem de usor de realizat chiar si in conditii de luminozitate scazuta! HP continua sa va ajute prin functia de previzualizare a intregii panorame chiar pe ecranul LCD, imediat dupa ce ati realizat intreaga secventa de cadre.
In momentul conectarii la calculator si descarcarii pozelor, softul Panorama Maker, livrat impreuna cu camera, va prelua in mod automat cadrele dintr-o poza panoramica si le va prelucra in detaliu, rezultand o fotografie panoramica de o calitate exceptionala. Nu trebuie sa va mai faceti griji in legatura cu modul in care realizati cadrele si suprapuneti peisajul, nu trebuie sa va mai faceti griji in legatura cu lipirea si prelucrarea cadrelor. Camera face totul pentru dumneavoastra!
Tehnologia patentata HP Photo Adviser, care analizeaza pozele pe care le-ati realizat si va sugereaza modalitati de imbunatatire a tehnicii dumneavoastra fotografiere, transforma orice utilizator amator sau incepator intr-un fotograf profesionist. Aceasta facilitate ingenioasa ajuta la realizarea de fotografii cu aspect profesional printr-o simpla apasare pe buton.
Nu trebuie sa va mai faceti griji pentru starea bateriilor din camera! Camera digitala HP Photosmart R507 este dotata in mod standard cu acumulatori Li-Ion de capacitate mare si cu alimentator de curent pentru incarcarea acestuia in camera – timp in care puteti in continuare efectua poze. Ca accesorii optionale ea mai poate fi dotata cu un set suplimentar de acumulatori si incarcator rapid, extern, care incarca acumulatorul de Li-Ion intr-o ora.
Noua camera beneficiaza de aceleasi accesorii optionale ca intreaga gama R, dintre care amintim statia de docare, setul de incarcare rapida, acumulatori suplimentari si husa de piele. Statia de docare va ofera conectarea extrem de facila si totdeauna la indemana la calculator si televizor, precum si incarcarea rapida a acumulatorilor. Livrata impreuna cu o telecomanda cu infra-rosu pentru navigarea in modul Play pentru conectarea la televizor si cu un acumulator Li-Ion suplimentar, statia reprezinta accesoriul multifunctional indispensabil pentru camera dumneavoastra. Statia va putea incarca simultan atat acumulatorul livrat impreuna cu aceasta, cat si pe cel din camera in momentul cuplarii ei la statie.
Setul de incarcare rapida va ofera avantajul de a reincarca acumulatorul camerei sau pe cel suplimentar livrat in set in doar o ora, prin intermediul incarcatorului extern rapid, de mici dimensiuni.
Controalele manuale, impreuna cu textele de ajutor care insotesc fiecare optiune din meniu, transforma orice utilizator incepator intr-unul profesionist si ofera posibilitatea de a va pune in valoare spiritul artistic prin experimentarea unor noi tehnici fotografice.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-photosmart-r507-ochiul-tau-de-nadejde