HP prezinta o solutie digitala puternica si completa pentru piata etichetelor

BUCURESTI - 16 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP a lansat o solutie digitala end-to-end, puternica si fiabila, care raspune solicitarilor celor mai pretentiosi cumparatori de etichete, combinand tehnologia HP de imprimare digitala color cu fluidizarea fluxului de lucrari din retea si cu optiunile de finisare ale celor mai importanti producatori din lume.

Cheia solutiei este noul sistem tipografic HP Indigo ws4050, care tipareste etichete cu policromie totala, de dimensiuni variabile si beneficiaza de o capacitate variabila pentru medii de tiparire care poate fi de asemenea modificata pentru a valorifica integral potentialul tehnologiei digitale in beneficiul clientilor. Proiectata pentru a furniza un raport pret/performanta superior, o mai mare productivitate si usurinta in utilizare, sistemul HP Indigo ws4050 este urmasul modelului ws4000, care s-a bucurat de succes pe piata. Permitand o gama larga de aplicatii, ws4050 imbunatateste performantele predecesorului sau, consolidand pozitia HP de lider pe piata tiparirii.
„In cei doi ani de cand am introdus sistemul tipografic HP Indigo ws4000, peste 20% din posesori au mai achizitionat unul, trimitand mesaje de multumire referitoare la modul de functionare”, spune Francois Marchal, vice-presedinte si director general la Indigo Digital Press Business, HP EMEA. „Am observat de asemenea o crestere de 250% in productia de etichete a clientilor HP – si, avand in vedere productivitatea remarcabila a tipografiei HP Indigo ws4050, se prevede ca aceste cifre vor creste si mai mult intr-un timp si mai scurt”.
Sistemul tipografic HP Indigo ws4050 tipareste digital pe o gama mult mai larga de tipuri si dimensiuni de medii de tiparire, inclusiv pe film conductor si shrink-sleeve. Printre avantajele oferite mai amintim un nou set de cerneluri pentru imagini mai sensibile, o facilitate de reintroducere a suportului de tiparire, care permite tiparirea fata-verso pentru etichetele cu doua fete, si solutii care suporta validarea compatibilitatii FDA pentru etichetele farmaceutice.
Fluidizarea fluxului de lucrari cu ajutorul celor mai importanti producatori mondiali
In cadrul Labelexpo (Chicago, 13-16 septembrie), au fost prezentate pe sistemul HP Indigo ws4050 optiuni digitale ale partenerilor HP pentru fluidizarea fluxului de lucrari, perfect compatibile cu sistemul, permitand ca procesele de convertire si finisare sa fie efectuate pe aceeasi linie de productie integrata. Printre ele se numara configuratia de taiere cu laser a vopselei a AB Graphic International, prezentata pentru prima data in America de Nord si configuratiile de convertire offline care beneficiaza de noile solutii de la Nilpeter si Rotoflex International.
Au fost de asemenea prezentate noi sisteme pentru fluxul de lucru de la Artwork Systems si Esko-Graphics, precum si solutii digitale pentru filigranare de la MediaSec, care au fost folosite in timpul demonstratiilor pentru a pregati etichete personalizate pe hartia, filmele si foliile sensibile la presare furnizate de 3M, Avery Dennison, ExxonMobil, Fedrigoni, FLEXcon, LINTEC, Raflatac, Walki-wisa, Wausau Coated si de alti parteneri ai HP.
„Parteneriatul HP cu liderii din industrie le permite clientilor nostri sa selecteze tehnologiile de convertire si de finisare care se potrivesc nevoilor lor specifice si care pot fi integrate inline sau offline pentru trecerea de la joburi digitale la joburi conventionale si invers”, spune Alon Bar-Shanz vice-presedinte al diviziei HP Indigo. „Prin dotarea imprimeriilor de etichete cu un sistem tipografic dinamic, adaptabil, care imbina solutiile flexibile cu cea mai buna calitate de tiparire din aceasta clasa, pentru o mai mare gama de aplicatii, le ajutam sa profite de noi oportunitati de afaceri. Sistemul HP Indigo ws4050 este cel mai productiv sistem tipografic digital, restrans, care poate fi legat la retea, de pe piata si acum el exista”.
Demonstratiile HP facute in cadrul Labelexpo includ si etichete de siguranta deosebit de valoroase, care folosesc cerneala invizibila si filigran, tiparite pe HP Indigo ws2000, un sistem tipografic cu 6 culori, oferit la pret de baza.
Finantarea pentru achizitionarea oricarei tipografii digitale HP poate fi discutata prin intermediul HP Financial Services, care ofera contracte cu termeni flexibili, pe 36, 48 sau 60 de luni. In plus, este disponibil un kit de actualizare care ofera detinatorilor de sisteme HP Indigo ws4000 majoritatea facilitatilor noului model ws4050.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-prezinta-o-solutie-digitala-puternica-si-completa-pentru-piata-etichetelor