HP reduce costul si complexitatea utilizarii software-ului prin adaugarea de capabilitati de management pe intreaga durata de viata a aplicatiei

BUCURESTI - 31 ianuarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat ca isi imbogateste portofoliul de software HP OpenView pentru a acoperi in mod eficient diferenta dintre dezovltarea aplicatiilor si activitatile IT.

Costurile aplicatiilor care apar dupa implementarea acestora pot fi reduse prin adaugarea cat mai devreme si pe intregul ciclu de viata al aplicatiilor de facilitati de administrare. Portofoliul HP OpenView Application Management contine acum produse noi si actualizate care administreaza sistematic aplicatiile in curs de utilizare. In plus, solutiile ajuta clientii sa controleze performantele aplicatiilor administrabile si sa automatizeze aprovizionarea utilizatorului pentru a asigura implementarea cu succes a aplicatiilor si reducerea costurilor globale de folosire.
“Pe masura ce serviciile de aplicatii devin tot mai complexe, este necesara o abordare a aplicatiilor pe intregul ciclu de viata pentru dezvoltarea, optimizarea, implementarea si intretinerea acestora pentru satisfacerea cerintelor in continua schimbare ale afacerii”, spune Glenn O’Donnell, analist la META Group. “Organizatiile IT trebuie sa dezvolte metodologii complete de administrare a aplicatiilor care sa elimine barierele traditionale dintre dezvoltare, utilizare, infrastructura si alte entitati din organizatie”.
Solutiile HP OpenView Application Management permit o colaborare stransa intre activitatile de dezvoltare si cele informatice. Cand sunt combinate cu automatizarea sarcinilor de rutina si a celor care necesita munca intensa, aceste solutii permit tehnologiei informatice sa furnizeze aplicatii cu o disponibilitate constanta si performante bune, reducand costurile totale ale aplicatiilor si redistribuind resursele de la intretinere catre modernizare.
“Solutiile HP OpenView Application Management nu mai reprezinta doar modificari de infrastructura in centrele de date”, spune Todd DeLaughter, vicepresedinte si director general al unitatii HP Management Software Business. “Prin integrarea tehnologiilor din achizitiile recente, imbunatatirea produselor existente si introducerea de noi programe, ne-am extins portofoliul de aplicatii de management si ne-am intarit hotararea de a le furniza clientilor nostri solutii care contribuie la reducerea complexitatii si costurilor”.
Folosind software-ul HP OpenView, clientii pot gestiona intregul mediu de aplicatii – de la reteaua principala si componentele de infrastructura pana la aplicatii – cu o acoperire larga pentru cele mai populare pachete de aplicatii, Microsoft® .NET, COM/COM+ si platforme de aplicatii J2EE, baze de date si sisteme de operare.
HP OpenView ii ajuta pe clienti sa beneficieze la maximum de investitia lor in IT prin reducerea necesitatii integrarilor complexe intre aplicatii de la diversi producatori. In plus, componentele solutiei HP OpenView pot fi implementate intr-o maniera modulara, oferind clientului flexibilitatea de a-si completa functionalitatile existente.
Programul HP Openview Application Readiness
Noul program HP OpenView Application Readiness ii ajuta pe reselerii care adauga valoare produselor pe care le vand (VAR) si pe integratorii de sistem sa foloseasca uneltele administrative HP OpenView mai devreme in cadrul ciclului de viata al aplicatiilor pentru a le regla performantele intr-un mediu de pre-productie pentru a obtine o implementare de succes. Programul contine noi modele de licente pentru OpenView Internet Services si Transaction Analyzer. Acest nou program ofera de asemenea servicii de testare interna si externa a incarcarii de la Keynote Systems Inc., un partener tehnologic al HP OpenView.
Mellilo Consulting, Inc. este unul dintre primii parteneri din canalul de distributie care a aderat la acest program. “Programul HP OpenView Application Readiness este un mod excelent prin care Mellilo isi poate ajuta clientii sa se asigure ca aplicatiile lor sunt complet optimizate si vor functiona asa cum se doreste, intr-un mediu de productie”, spunde Keith Wilson, director de dezvoltare a afacerilor la Mellilo Consulting. “In calitate de Partener de Elita al OpenView, Mellilo unifica arhitectura aplicatiilor noastre si experienta in dezvoltare cu expertiza in gestionarea aplicatiilor OpenView, introducand astfel administrarea mai devreme in ciclul de viata dezvoltare-implementare si oferind clientilor aplicatii cu performante mai bune pentru a le sustine procesele importante ale afacerii”.
Produse noi si imbunatatite de administrare a aplicatiilor
Printre uneltele noi si imbunatatite din portofoliul HP OpenView Application Management se numara:
•HP OpenView JMX Metric Builder, care se poate conecta acum la BEA WebLogic Workshop pentru a instrumenta aplicatii pentru Java Management Extensions (JMX) pentru a obtine administrabilitatea aplicatiilor odata ce au fost implementate.
•Conectorii pentru aplicatii HP OpenView Select Identity pentru crearea/actualizarea conturilor si profilurilor utilizatorilor, precum si rolul/calitatea de membru intr-un grup.
•Sabloane HP OpenView Radia Application pentru implementarea rapida de J2EE, Web Server si servere DB.
•HP OpenView Internet Services 6.0 ofera un nou panou de control/interfata grafica (GUI) si Troubleshooting Insight Packs (TIPS) pentru izolarea accelerata a problemelor.
•Plug-in-urile inteligente noi si/sau actualizate HP OpenView pentru BEA WebLogic Integration, Tuxedo Microsoft Exchange, Microsoft Virtual Server, Microsoft Enterprise Server, SAP NetWeaver, Unix OS, Web Server, Remedy.
•HP OpenView Transaction Analyzer 3.0 adauga acoperire pentru Microsoft .NET CLR si monitorizare SOAP, acoperire pentru porturi BEA WebLogic Portal 8.x si Java Diagnostics pentru profilarea metodelor, analiza utilizarii memoriei si monitorizarea JVM.
•HP OpenView Service Information Portal 3.2 adauga suport actualizat pentru mai multe produse HP OpenView.
Parteneri tehnologici
Pe langa portofoliul HP Application Management, compania foloseste de asemenea parteneri tehnologici certificati pentru a le oferi clientilor cele mai complete solutii posibile. Printre acestia se afla:
•Relicore, Inc., numit de curand partener de nivel Platinum. Relicore adauga descoperirea automata a aplicatiilor, maparea legaturilor relationale si schimbarea in timp real a auditarii pentru solutiile HP OpenView Application Management, cu integrare ‘out of the box’ intre solutia automata IT Service Configuration Management – Relicore Clarity – si HP OpenView Operations.
•Keynote Systems, care deja integreaza serviciile sale Application Perspective® cu HP OpenView, si-a extins parteneriatul existent pentru a deveni o componenta cheie a noului Program HP OpenView Application Readiness. Keynote ofera servicii de testare externa a incarcarii si este strans integrat cu HP OpenView Transaction Analyzer.
•Appmind Software, AB si-a imbunatatit parteneriatul existent prin adaugarea acoperirii pentru gestionarea resurselor C/C++ pentru solutiile HP OpenView Application Management prin integrarea cu HP OpenView Operations si Service Navigator.
•Sybari Software, Inc., un nou partener, adauga o raportare imbunatatita a gestionarii securitatii pentru Microsoft Exchange.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-reduce-costul-si-complexitatea-utilizarii-software-ului-prin-adaugarea-de-capabilitati-de-management-pe-intreaga-durata-de-viata-a-aplicatiei