HP Scanjet 4070 photosmart

BUCURESTI - 19 august 2004

Comunicat tip General in IT&C

Cu putin timp inainte de inceperea scolii si de sfarsitul perioadei de vacante, HP lanseaza un nou scaner, HP SJ 4070, scaner destinat prelucrarii de fotografii si negative, care prezinta cateva elemente unice pe piata.

Scanerul SJ 4070 este ajutorul de nelipsit pentru cei care doresc sa isi transforme amintirile de concediu in fotografii digitale, pentru cei care doresc sa scape de teancul de poze, filme negative sau chiar diapozitive si sa creeze o copie sigura a acestora, sau chiar si pentru cei care au nevoie ca arhiva de documente tiparita sa se transforme usor si rapid intr-o veritabila baza de date electronica.
Usa de acces rapid la zona de scanare a negativelor sau fotografiilor 10x15 dau principala functie a scanerului, aceea de prelucrare a imaginilor. Astfel, prin simpla ridicare a acesteia – de dimensiuni mai mici decat capacul principal – veti avea acces facil la adaptorul de transparenta inclus sau la zona speciala de scanare a fotografiilor. Aceasta dispune de o tavita care permite stocarea de pana la 12 fotografii 10x15, fiecare fiind scanata individual. Deoarece fiecare fotografie este pozitionata pe sticla in acelasi loc, perfect dreapta si plana, scanarea va fi extrem de rapida si de calitate. Nu mai este nevoie sa pierdeti minute pretioase incercand sa plasati fotografia pe sticla scanerului perfect drept, nu mai este nevoie sa faceti mai multe prescanari inainte de a gasi pozitia optima si evident nu mai este nevoie sa corectati imaginea rezultata pentru a obtine o fotografie perfecta. Datorita faptului ca fotografia este tinuta perfect paralel cu sticla scanerului, calitatea imaginii rezultate nu are de suferit din cauza eventualelor neplaneitati ale acesteia.
Adaptorul de transparenta este impartit pe 2 zone paralele, fiecare zona putand scana pana la 2 pozitii de film negativ in acelasi moment. Datorita softului inteligent cu care este livrat scanerul si a butoanelor frontale de acces rapid – de scanare fotografii, negative sau documente – prin simpla pozitionare a mai multor negative in adaptor si apasarea butonului corespunzator, in cateva secunde veti avea salvate in calculator pana la 4 imagini diferite, in functie de numarul de pozitii de pe negativele introduse in adaptor. Scanerul va identifica singur fiecare cadru in parte si va imparti intreaga imagine scanata in functie de aceasta. Astfel, nu veti mai fi nevoit sa scanati de 4 ori, de fiecare data trebuind sa selectati o alta zona de scanare. Acelasi mecanism este folosit si in cazul scanarii de fotografii sau de documente. Prin simpla apasare a butonului corespunzator, scanerul va detecta pozitia pe sticla a obiectului, va scana doar zona corespunzatoare si va salva automat fisierul in formatul dorit.
O alta functie extrem de utila a softului HP de scanare este cea de restaurare a fotografiilor sau negativelor. O fotografie obisnuita se decoloreaza in timp, isi pierde din calitatea culorilor, indiferent de modul in care a fost pastrata. Prin folosirea functiei de restaurare automata a fotografiilor, orice poza scanata va fi automat prelucrata, iar calitatea acesteia va fi refacuta la cea originala. Astfel, culorile sterse din fotografiile dumneavoastra, detaliile sau contrastul pierdut vor redeveni cele originale.
Alte facilitati oferite de softul HP Image Zone sunt acelea de a va organiza intreaga colectie de fotografii sau imagini intr-un mod cat mai eficient, de a crea albume de fotografii pe care sa le imprimati pe o imprimanta foto, de a partaja imaginile cu prietenii prin intermediul postei electonice si nu in ultimul rand de a transforma documentele dumneavoastra tiparite in fisiere electronice editabile, prin intermediul aplicatiei OCR de recunoastere a caracterelor.
Rezolutia de scanare optica de 2400 dpi, impreuna cu adancimea de culoare de 48 de biti per pixel va ajuta sa scanati in detaliu obiecte de orice dimensiuni pana la A4, la o calitate foarte buna, pe care sa le tipariti apoi la dimensiuni mult mai mari. Viteza de previzualizare de sub 10 secunde pentru intreaga zona de scanare si conexiunea USB de mare viteza va ajuta sa realizati operatia de digitizare intr-un timp cat mai scurt.
Gama de formate oferite pentru salvarea fisierelor este larga, indiferent ca fisierele sunt de tip imagine sau document. Astfel, puteti crea in mod automat fisiere PDF sau fisiere Rich Text din documentele dumneavoastra prin simpla apasare a butonului de scanare documente, sau fisiere JPEG, TIFF, GIF sau chiar TIFF multi pagina pentru imaginile dumneavoastra.
Nu in ultimul rand, butonul de copiere de pe panoul frontal va permite realizarea de copii ale obiectului de pe sticla scanerului in cateva secunde, folosind imprimanta instalata pe calculator.
Datorita senzorului de tip CCD cu lampa inglobat, puteti scana orice tip de document, fara ca acesta sa fie perfect lipit de sticla scanerului. Astfel puteti scana carti sau alte obiecte 3D, obiecte ce nu pot fi scanate cu ajutorul scanerelor plate CIS.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-scanjet-4070-photosmart