HP se aliaza cu Fujitsu, Hitachi si Seagate pentru a oferi urmatoarea generatie de hard disk-uri standardizate, pentru servere si sisteme de stocare

BUCURESTI - 4 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat ca s-a aliat cu principalii furnizori de hard disk-uri - Fujistsu, Hitachi si Seagate - pentru a accelera adoptarea urmatoarei generatii de hard disk-uri pentru servere si solutii de stocare.

Noul hard disk de dimensiune mica (SFF – small form factor), de 2,5 inci si 10.000 de rotatii pe minut (RPM), creat ca urmare a parteneriatului si anuntat prima data de HP pe 14 martie, este proiectat pentru a oferi o performanta sporita, densitate ridicata a serverelor/sistemelor de stocare, eficienta termica mai mare si un cost total de proprietate mai mic pentru mediile informatice de tip enterprise. HP intentioneaza sa creasca si livrarile de hard disk-uri de 3,5 inci si 15.000 de rotatii pe minut, pentru serverele si aplicatiile de stocare care necesita cele mai inalte nivele de performanta.
HP va fi primul furnizor de servere si sisteme de stocare care va oferi, in scurt timp, hard disk-ul SFF standardizat intr-un portofoliu extins prin implementarea in familia de servere HP ProLiant. HP este principalul furnizor de hard disk-uri pentru segmentul enterprise, livrand peste un milion de unitati pe trimestru.
„HP este mandra sa colaboreze indeaproape cu principalii furnizori de hard disk-uri, care ne ajuta sa le oferim clientilor inovatii, pentru ca acestia sa-si imbunatateasca performantele infrastructurii IT”, spune Paul Perez, vicepresedinte al diviziei Storage, Networks and Infrastructure, Industry Standard Servers din cadrul HP. „Avand un rol principal in adoptarea noului hard disk de dimensiune mica, HP isi ajuta clientii sa micsoreze costurile si sa simplifice managementul schimbarii pentru investitiile in servere si sisteme de stocare.
Hard disk-urile SFF vor permite o flexibilitate mai mare a utilizarii pentru diverse modele de servere. De exemplu, serverul HP ProLiant DL360, dotat cu noile hard disk-uri si folosind tehnologia RAID 6 de la HP, poate fi folosit acum pentru mai multe aplicatii mission critical sau orientate spre performanta.

Inovare bazata pe standarde pentru cresterea performantelor
HP si furnizorii de hard disk-uri vor standardiza ofertele de servere HP si de matrice modulare inteligente StorageWorks pentru noile modele de 2,5 inci si 10.000 rotatii pe minut si de 3,5 inci si 15.000 rotatii pe minut, lasand in urma vechile si mai putin performantele hard disk-uri de 3,5 inci si 10.000 RPM.
Ambele modele dispun de interfete SAS (Serial Attached SCSI), oferindu-le clientilor performante imbunatatite, disponibilitate si scalabilitate, furnizand in acelasi timp un consum de energie mai mic si o flexibilitate de configurare mai mare, comparativ cu conexiunile paralele pe care le au majoritatea arhitecturilor actuale. Cresterea performantei la 15.000 de rotatii pe minut le va permite directorilor IT sa raspunda cerintelor impuse de transferurile de date prin sisteme de stocare mai mici si mai condensate.
Noile modele de 3,5 inci, cu 15.000 de rotatii pe minut si interfata SAS, ofera o capacitate de stocare de pana la 147 GB, fiind extrem de potrivite pentru utilizarea in aplicatii unde balanta intre capacitate si transfer reprezinta cerinta principala, cum ar fi, de exemplu, suportul de decizie si partajarea sistemelor de stocare externe.
Noile modele de 2,5 inci, cu 10.000 de rotatii pe minut si interfata SAS, ofera mai multe axuri pentru hard disk per server, la capacitatile obisnuite de 36 si 73 GB. Aceste modele sunt cele mai indicate pentru aplicatiile cu cerinte de performanta ridicate, cum este, de exemplu, procesarea tranzactiilor online.
Modelele de 2,5 inci si 10.000 de rotatii pe minut vor fi disponibile cel mai probabil la mijlocul lui 2005, prin familia de servere HP ProLiant. Implementarea in portofoliile HP BladeSystem, HP Integrity si HP StorageWorks se va realiza in cursul anului 2006.
Principalii furnizori de hard disk-uri ofera suport pentru noua arhitectura
„Pe parcursul indelungatei noastre relatii, Fujitsu si HP au lucrat indeaproape la dezvoltarea de noi tehnologii, pentru a crestere performanta infrastructurii clientilor nostri comuni”, spune Hironobu Nishikori, prim vicepresedinte al grupului Storage Products din cadrul Fujitsu. „Efortul nostru de a trece la tehnologiile seriale si la hard disk-urile de dimensiune mica nu este diferit. Ceea ce admira Fujitsu cel mai mult la activitatea HP privind trecerea la aceasta noua tehnologie este rapiditatea cu care a introdus-o in intregul sau portofoliu. Aceasta miscare le permite clientilor sa obtina beneficii imediate de pe urma tehnologiei seriale si a hard disk-urilor de dimensiune mica, avand posibilitatea de a alege dintr-o oferta bogata de servere si solutii de stocare DAS (direct attached storage). Tehnologia SAS SFF de la Fujitsu ofera maximum de perfomanta si densitate pentru sistemele de calcul.”
„Hitachi si HP impartasesc acelasi spirit inovator si angajamentul de a-si ajuta clientii din mediul enterprise pentru a face fata obiectivelor afacerilor lor”, spune Doug Pickford, director al diviziei Product Strategy and Planning din cadrul Hitachi Global Storage Technologies. „Trecerea la interfetele seriale si la o performanta imbunatatita a hard disk-urilor pentru mediul enterprise constituie un pas esential in ajutarea clientilor in scopul maximizarii valoarii pe care o obtin din investitiile in tehnologie. Urmatoarele hard disk-uri Hitachi, cu 15.000 de rotatii pe minut si interfata SAS, nu vor imbunatati doar performanta, ci si flexibilitatea si optiunile clientilor”.
„In spatele acestui anunt se afla ani multi de munca grea si de colaborare stransa intre Seagate si HP, pentru a dezvolta noua generatie de produse de stocare de dimensiune mica pentru mediul enterprise”, spune Brian Dexheimer, vicepresedinte executiv al diviziei Global Sales and Marketing din cadrul Seagate. „Aceasta clasa de hard disk-uri de 2,5 inci pentru segmentul enterprise, pe care Seagate o ofera in premiera in industrie, consta in solutii menite sa rezolve cateva probleme foarte stringente intalnite in managementul IT. Acestea implica nevoia de a consolida si de a optimiza sistemele de stocare, acolo unde necesitatile informationale cresc mai repede decat capacitatea fizica a centrelor de date. Pozitionarea modelelor HP de dimensiune mica, de 2,5 si 3,5 inci, cu 15.000 de rotatii pe minut si interfata SAS, ca principale optiuni pentru segmentul enterprise, este in stransa corelatie cu solicitarile in crestere ale industriei IT.”
Mai multe informatii despre tehnologiile HP pentru servere si sisteme de stocare sunt disponibile la adresele www.hp.com/go/serial si www.hp.com/servers/networking.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-se-aliaza-cu-fujitsu-hitachi-si-seagate-pentru-a-oferi-urmatoarea-generatie-de-hard-disk-uri-standardizate-pentru-servere-si-sisteme-de-stocare