HP si ApplQ formeaza o alianta pentru simplificarea substantiala a managementului sistemelor de stocare

BUCURESTI - 7 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Tehnologia AppIQ va fi furnizata ca o componenta a strategiei HP de unificare a managementului serverelor cu cel al sistemelor de stocare.

AppIQ Inc., un important furnizor de solutii software care permit ca stocarea datelor sa fie considerata ca un utilitar IT orientat spre afacere, si HP au anuntat formarea unei aliante pentru a le oferi clientilor o solutie moderna de gestiune a mediilor de stocare eterogene.
In baza unui contract OEM (Original Equipment Manufacturing) pe termen lung si de dezvoltari comune, ApplQ si HP vor investi in crearea de produse comune, activitati de marketing si servicii. HP va furniza pachetul StorageAuthority®, solutia AppIQ de management al resurselor de stocare (SRM) de la mai multi producatori si familia de produse pentru managementul retelelor SAN (Storage Area Network) sub numele de HP Storage Essentials, o componenta cheie a strategiei HP de unificare a managementului serverelor cu cel al sistemelor de stocare.
„Acest parteneriat are multiple beneficii. Pentru ApplQ, este un sprijin tehnologic major si o componenta esentiala a strategiei OEM. Pentru HP, parteneriatul reprezinta un element important al strategiei sale de management unificat al infrastructurii, oferind cea mai buna solutie din domeniu pentru managementul sistemelor de stocare, care se potriveste foarte bine din punct de vedere tehnic cu platforma sa de management al serverelor”, spune Steve Duplessie, fondator si analist principal la Enterprise Strategy Group. „ApplQ si-a asigurat securitatea retelei de distributie, service si suport, cea mai mare din intreaga lume, care reprezinta elementul esential al strategiei sale de patrundere pe piata. Este, de asemenea, benefica impartasirea unei viziuni strategice comune, in cazul utilitarului de stocare de la ApplQ si al conceptului HP Adaptive Enterprise, care urmareste ca resursele IT sa raspunda mai bine la cerintele afacerii”.
„Aceasta alianta OEM si de dezvoltare de produse in comun cu HP reprezinta un castig urias pentru noi, permitandu-ne sa ne continuam ascensiunea rapida ca standard de facto pentru managementul infrastructurii de stocare a datelor”, spune David Lemont, presedinte si CEO la ApplQ. „Furnizarea tehnologiei noastre ca parte a strategiei HP pentru managementul unificat al infrastructurii va contribui la extinderea patrunderii ApplQ pe noi piete. Avem cea buna solutie din industrie pentru managementul retelelor SAN, SRM, precum si tehnologia de aprovizionare si cele mai puternice canale de distributie, si dorim sa ne consolidam aceste atuuri pentru a ne extinde suprematia in managementul sistemelor de stocare”.
Alianta dintre ApplQ si HP furnizeaza primul produs de stocare care se integreaza cu HP Systems Insight Manager, software-ul de baza al strategiei HP pentru strategia de management unificata server-stocare. HP Systems Insight Manager, descarcabil de pe site-ul hp.com, se instaleaza usor si este livrat gratuit impreuna cu serverele si sistemele de stocare HP. Acesta ofera functii de baza pentru managementul serverelor si sistemelor de stocare si suporta o arhitectura deschisa care permite inglobarea unor tehnologii cu valoare adaugata de la alti producatori. In plus, se integreaza cu HP OpenView, portofoliul complet de programe de management orientat catre servicii.
„HP dispune de un record recunoscut in parteneriatul OEM in domeniul stocarii. Alianta cu ApplQ ne permite sa acceleram lansarea de produse care suporta strategia de management unificat al serverelor si sistemelor de stocare”, spune Frank Harbist, vicepresedinte al diviziei HP StorageWorks Software. „Prin aceasta strategie, HP interconecteaza celulele de management pentru simplificarea managementului si facilitarea colaborarii fara afectarea controlulului. Solutiile noastre de management unificat al serverelor si al sistemelor de stocare vor raspunde cerintelor pentru Adaptive Enterprise, asigurand disponibilitatea serverelor si a resurselor de stocare, reducand in acelasi timp complexitatea si costurile asociate administrarii acestor resurse”.
Pachetul HP Storage Essentials, bazat pe AppIQ, va fi disponibil la sfarsitul lunii martie prin HP si partenerii sai mondiali. Informatii suplimentare sunt disponibile la adresa http://h18006.www1.hp.com/storage/highlights/02242005.html.
Despre AppIQ
ApplQ este un important furnizor de solutii deschise pentru managementul retelelor SAN (Storage Area Network) si managementul resurselor de stocare SRM. Clienti din intreaga lume, din aproape orice industrie, folosesc software-ul ApplQ pentru simplificarea managementului infrastructurii de stocare, reducerea costurilor operationale si pentru sincronizarea resurselor IT cu cerintele afacerii. Solutiile AppIQ StorageAuthority® Suite si “Powered by AppIQ” reprezinta un utilitar de stocare (“Enabling the storage utility”™) pentru organizatiile care folosesc date in mod intens, prin integrarea cu usurinta a functiilor de vizualizare a resurselor de stocare, aprovizionare, monitorizare, raportare si automatizare bazata pe reguli, si prin corelarea disponibilitatii aplicatiilor business-critical cu configuratia, capacitatea si performanta retelelor SAN. Produsele ApplQ sunt vandute pe toate continentele prin parteneriate strategice OEM cu Engenio, Hitachi Data Systems, HP, SGI si Sun Microsystems si printr-o retea de distributie globala. ApplQ are sediul in Burlington, statul american Massachusets. Pentru mai multe informatii vizitati www.appiq.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-si-applq-formeaza-o-alianta-pentru-simplificarea-substantiala-a-managementului-sistemelor-de-stocare