HP si Cisco imbunatatesc capabilitatile HP BladeSystem prin integrarea switch-urilor Cisco

BUCURESTI - 2 februarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Arhitectura HP blade standardizata asociata cu Cisco Business Ready Data Center faciliteaza instalarea si administrarea retelelor.

HP si Cisco Systems au anuntat ca vor integra switch-urile Cisco in arhitectura HP BladeSystem, permitandu-le clientilor sa optimizeze performantele retelei si sistemului blade, fiabilitatea si gradul lor de utilizare.
Sistemul HP BladeSystem dotat cu noul modul Cisco Gigabit Ethernet Switch poate reduce costurile totale de utilizare prin cresterea eficientei infrastructurilor centrelor de date ale clientilor.
Datorita modulului integrat Cisco Gigabit Ethernet Switch asociat cu arhitectura de retea Cisco Business Ready Data Center, HP BladeSystem ofera valoare crescuta prin servicii de retea consistente: disponibilitate crescuta, securitate, servicii de calitate si administrabilitate.
“Prin incorporarea switch-urilor Cisco in sistemele noastre blade, HP continua sa ofere solutiile standardizate de varf de care au nevoie clientii nostri, simplificand integrarea retelei si managementul acesteia, reducand in acelasi timp complexitatea si costul”, spune Rick Becker, vice presedinte si director general, BladeSystem Organisation, HP. “Anuntul acesta reprezinta inca un pas important facut de HP in directia accelerarii adoptarii BladeSystem si permite clientilor din mediul enterprise sa obtina performantele, scalabilitatea si securitatea de care au nevoie.”
Asteptat sa fie disponibil pe piata in luna februarie, exclusiv prin intermediul HP si al resellerilor sai, modulul Cisco Gigabit Ethernet Switch integrat in spatiul de montare in rack al HP BladeSystem le permite clientilor sa extinda reteaua Cisco de la server prin infrastructura centrului de date pentru a obtine beneficiile serviciilor si facilitatilor avansate de retea. Noul modul Gigabit Ethernet Switch a fost proiectat de Cisco pentru a fi complet compatibil cu locatiile de montare in rack p-Class existente pentru HP BladeSystem.
“Cisco este bucuros sa extinda alianta strategica de traditie pe care o are cu HP prin aceasta noua inovatie”, spune Pierre-Paul Allard, vice presedinte si director de marketing la Cisco. “Clientii necesita o abordare standard pentru conectarea resurselor centrului de date la retea cu aceleasi facilitati si functionalitati care caracterizeaza infrastructura lor actuala. Integrarea tehnologiei Cisco pentru switchurile de retea pe platforma HP BladeSystem intareste hotararea noastra si a HP de a furniza solutii avansate pentru piata centrelor de date si extinde beneficiile infrastructurii de retea Cisco Business Ready Data Center”.
Noul switch Cisco pentru HP BladeSystem va furniza o solutie virtualizata ‘wire-once’ care poate scala si reaproviziona dinamic resursele fara conectarea prin cablu a componentelor individuale. Switchul se integreaza cu usurinta in infrastructura Cisco existenta a unui client fara sa induca cheltuieli suplimentare de operare sau sa necesite invatarea unui nou sistem de operare de retea.
Abordarea integrata HP BladeSystem, bazata pe standarde, asigura costuri de infrastructura inferioare – adesea cu 16 % mai mici la inceput decat in cazul infrastructurilor traditionale montate in rack-uri, cu control automat si cu costuri anuale de intretinere scazute.
“Una dintre piedicile din calea unei cresteri sensibile a pietei blade este lipsa standardelor designului blade”, spune Kellz Quinn, cercetator sef la IDC Research. “Eforturile unite ale HP si Cisco de a incorpora standarde ale switchurilor de retea in serverele blade vor ajuta probabil la stabilirea bazelor viitoarei standardizari, care, la randul ei, va promova adoptarea pietei”.
Mai multe informatii despre solutiile si serviciile descrise in acest comunicat pot fi gasite la www.hp.com/go/bladesystem.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-si-cisco-imbunatatesc-capabilitatile-hp-bladesystem-prin-integrarea-switch-urilor-cisco