HP si Novell lanseaza noi solutii Linux

BUCURESTI - 15 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Spitalul Olandez adopta solutia oferita de HP si Novell pentru a-si reduce costurile; HP acorda Novell premiul ISV Recognition.

HP si Novell au anuntat un nou pachet de infrastructura destinat simplificarii si accelerarii adoptarii platformei Linux de catre clientii din organizatiile de dimensiuni mari. Disponibil prin reteua de parteneri, acesta contine software de infrastructura esential, bazat pe serverele standardizate HP ProLiant. Pachetul combina inovativitatea comunitatii Open Source cu experienta si raspandirea internationala a software-ului comercial Novell si a serverelor Linux de la HP, adaptate mediului de lucru din marile organizatii.
Noul pachet contine:
•Servere departamentale complete
•Platforma de server open-source pentru aplicatii
•Gestiunea sistemelor intre platforme
•Pachet software colaborativ (optional)
•Capabilitati incorporate de gestiune a identitatii si accesului

Noul pachet este cel mai recent rezultat al colaborarii de peste 16 ani dintre cele doua companii. Novell a avut o contributie importanta la succesul HP prin cele mai mult de 1,5 milioane de servere vandute cu sistem de operare NetWare. In plus, HP beneficiaza de aproximativ 60% din cota de piata a produsului colaborativ Novell GroupWise, iar solutiile HP Blade System reprezinta platforma implicita pentru programul Novell Validated Configuration (VCP). HP a anuntat ca a acordat companiei premiul ISV Recognition pentru contributia sa la sustinerea HP in atingerea obiectivului de a fi prima companie care a vandut peste 10 milioane de servere standardizate.
Unul dintre cei mai recenti clienti care au ales solutia HP- Novell este Spitalul Olandez IJsselland Ziekenhuis, care doreste sa-si transfere mediul de lucru SAP critic pe un cluster HP Linux. IJsselland Ziekenhuis avea nevoie de asigurarea unui nivel ridicat de disponibilitate pentru datele medicale si a unui cost total de utilizare minim. Platforma consta din doua servere de baze de date HP ProLiant DL 380 clusterizate si de patru servere de aplicatii HP ProLiant DL360 pe care ruleaza aplicatii esentiale pentru afacere, de tipul: gestiunea pacientilor, platile si gestiunea stocurilor.
“HP asigura asistenta necesara implementarii unei platforme fiabile si sigure pentru mediul nostru de lucru SAP”, spune Klaas de Jong, director pentru IT la IJsselland Ziekenhuis. “Rezultatele sunt impresionante. In afara performantelor superioare, stabilitatii asigurate si a flexibilitatii sporite in introducerea de noi facilitati si aplicatii, costurile de intretinere au fost reduse cu aproximativ 40.000 euro anual”.
Astfel de clienti au permis HP sa vanda mai multe servere Linux decat orice alt producator de hardware(1). Clientii sai pot alege pentru solutiile Linux dintr-o gama variata de platforme – de la PC-uri de tip desktop si statii de lucru profesionale la binecunoscutele servere HP ProLiant standardizate sau la serverele de performanta superioara HP Integrity, dotate cu procesoare Itanium. HP este de asemenea deschizator de drum in suportul pentru Linux asigurat serverelor blade si carrier-grade.
“Novell a avut o contributie importanta la sustinerea HP in atingerea obiectivului propus”, spune Rudi Schmickl, vicepresedinte si director general al diviziei Enterprise Storage and Servers la HP EMEA. “Impreuna cu Novell, HP are posibilitatea sa le ofere clientilor din organizatiile mari solutii Linux la cheie, certificate”.
Informatii suplimentare despre portofoliul de solutii si servicii Linux oferit de HP sunt disponibile la adresa www.hp.com/linux

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-si-novell-lanseaza-noi-solutii-linux