HP si Verizon Wireless extind granitele comunicatiilor mobile de banda larga

BUCURESTI - 22 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP si Verizon Wireless au anuntat ca intentioneaza sa asigure conexiuni de banda larga viitoarelor dispozitive mobile pentru afaceri ale HP, oferindu-le utilizatorilor acees wireless de mare viteza la date(1), care va depasi posibilitatile asigurate de hotspot-urile Wi-Fi actuale.

In baza acestei colaborari, companiile vor promova impreuna pe piata notebook-urile de afaceri HP si alte dispozitive mobile care vor beneficia de avantajul retelei EV-DO (Evolution-Data Optimized) a companiei Verizon Wireless, cea mai mare retea wireless de mare viteza din Statele Unite, care asigura viteze de descarcare a datelor cuprinse intre 400 kbps si 700 kbps.
Datorita acestei tehnologii, clientii HP vor putea beneficia de acces wireless comparabil broadband la email(1), Internet si datele importante ale afacerii, atunci cand nu se afla la serviciu sau acasa. Ne mai fiind restrictionati la locatiile unde se afla hotspot-uri Wi-Fi, utilizatorii pot lucra unde doresc, chiar si cand se afla intr-un taxi sau pe un aeroport.
“Tehnologia mobila de banda larga, introdusa recent pe piata Statelor Unite, a devenit rapid ‘absolut necesara’ intr-o industrie care se indeparteaza cu viteza mare de calculatoarele desktop”, spune Rob Enderle, analist principal la Enderle Group. “Aceasta tehnologie wireless de viteza mare si banda larga deschide o gama variata de posibilitati atat pentru mediul de afaceri cat si pentru piata de divertisment, avand una dintre cele mai importante oportunitati de crestere pe care le-am vazut vreodata”.
HP intentioneaza sa lanseze pe piata in aceasta toamna noua tehnologie mobila de banda larga prin intermediul unei solutii PC Card. La inceputul anului 2006, HP doreste sa introduca pe piata primele notebook-uri de afaceri cu module Verizon Wireless EV-DO integrate, care vor folosi cipseturi Qualcomm.
“Impreuna cu Verizon Wireless, HP inlatura barierele informaticii mobile”, spune Ted Clark, prim vicepresedinte si director general al diviziei HP Mobile Computing. “Numarul in crestere de hotspot-uri Wi-Fi ne ajuta sa ne imbunatatim prezenta in informatica mobila, iar colaborarea noastra cu Verizon Wireless ne permite sa facem un pas mai departe. In prezent, clientii nostri vor beneficia de conexiuni de viteza mare in locuri unde nu sunt disponibile hotspot-urile publice”.
Contractul dinte HP si Verizon Wireless prevede colaborarea la testarea si dezvoltarea produselor si activitati comune de marketing.
“Conexiunile mobile de viteza mare vor schimba modul in care se vor conecta majoritatea utilizatorilor si astfel se va stabili un nou standard de productivitate pentru utilizatorii mobili”, afirma John Stratton, vicepresedinte si director de marketing la Verizon Wireless. “Impreuna cu HP extindem gama de dispozitive mobile si de optiuni pentru clientii care doresc sa beneficieze de un birou mobil real folosind acoperirea si siguranta retelei Verizon Wireless”.
Verizon Wireless isi respecta promisiunea privind extinderea in continuare a retelei sale wireless de banda largp EV-DO. In prezent, aceasta este disponibila in peste 60 de zone metropolitane importante si in 65 dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Statele Unite. Clientii care calatoresc in afara ariei de acoperire a retelei BroadbandAccess si dispun de un dispozitiv EV-DO pot trece cu usurinta in reteaua NationalAcces apartinand companiei Verizon Wireless, bazata pe tehnologia 1xRTT, care asigura viteze de descarcare intre 60 kbps si 80 kbps.
HP intentioneaza sa faca o demonstratie a viitoarelor notebook-uri HP de banda larga cu conexiune wireless EV-DO in cadrul evenimentului de presa MobileFocus, organizat de Pepcom, care va avea loc la hotelul Fairmont din San Francisco pe 27 septembrie.

(1)Accesul de viteza mare este disponibil in aria de acoperire a retelei wireless de banda larga Verizon Wireless EV-DO si necesita achizitia separata a serviciilor EV-DO.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-si-verizon-wireless-extind-granitele-comunicatiilor-mobile-de-banda-larga