HP simplifica si face mai accesibile retelele de stocare pe pietele in ascensiune ale IMM-urilor

BUCURESTI - 1 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat noi solutii de stocare SAN (storage area network) si NAS (network-attached storage) cu un grad ridicat de accesibilitate si usurinta in utilizare.


Oferta este destinata in special clientilor cu bugete si resurse restranse din segmentul aflat intr-o rapida ascensiune al IMM-urilor, in scopul largirii bazei traditionale de clienti din mediul enterprise pentru solutiile de stocare in retea.
“Oportunitatile de piata pentru solutiile de stocare in retea in firmele mici vor continua sa creasca atragand noi clienti odata cu reducerea preturilor si cresterea usurintei de implementare a acestora.”, spune John McArthur, vicepresedinte si director general al IDC. “Produse de tipul noilor solutii HP de stocare in retea de inceput de gama ar putea fi oferte convingatoare pentru clientii din IMM-uri si partenerii din canalele de distributie care se adreseaza pietei low-end”.
Disponibil prin intermediul HP si al resellerilor sai, kitul HP StorageWorks Modular Smart Array (MSA) 1000 Small Business SAN este o solutie completa de inceput de gama, ideala pentru clientii care apeleaza pentru prima data la astfel de solutii. Kitul contribuie la reducerea costurilor, complexitatii si riscurilor implementarilor SAN – si le permite clientilor cu un nivel minimal de experienta tehnica sa instaleze o retea SAN completa in numai cateva minute.
HP a anuntat de asemenea o noua familie de produse NAS sub umbrela brandului HP ProLiant Storage Servers. Familia extinde portofoliul HP NAS existent pentru servicii de fisiere si imprimare prin noi solutii bazate pe serverele standardizate HP ProLiant si software-ul Microsoft Windows® Storage Server.
Ambele oferte de stocare au la baza cadrul de lucru HP Smart Office pentru firmele mici si mijlocii care le asigura clientilor produse fiabile, de calitate ridicata, si posibilitatea utilizarii cu mai multa usurinta a tehnologiei.
HP simplifica modul de utilizare al retelelor SAN
Kitul HP StorageWorks MSA1000 Small Business SAN este destinat accelerarii adoptarii retelelor SAN de catre clientii care nu au deloc sau au o experienta redusa in utilizarea solutiilor de stocare, oferindu-le o simplitate extraordinara de achizitie, configurare si instalare a retelelor SAN.
Kitul elimina complexitatea asociata instalarii si intretinerii unei retele SAN in cazul firmelor care doresc sa migreze de la solutii de stocare DAS (direct-attached storage) la o prima implementare SAN, in scopul unificarii resurselor de stocare si gestionarii si protectiei simplificate a datelor.
Un client de dimensiuni mici, ‘St. Mary’s and All Angels School’ – o scoala internationala pentru cursuri primare si secundare cu necesitati stringente, pentru aplicatii concrete – dorea sa implementeze o prima retea SAN pentru a face fata nevoilor de stocare aflate intr-o crestere accelerata.
“Anul trecut, odata cu evolutia programei scolare care determina o focalizare mai accentuata a elevilor pe imaginile si filmele digitale, ne-am gasit in situatia necesitatii cresterii capacitatii de stocare”, spune Mike Magaldi, profesor si director tehnic al scolii ‘St. Mary’s and All Angels’. “Kitul HP StorageWorks MSA1000 Small Business SAN a fost usor de instalat si implementat si, in scurt timp, ne-a ajutat in mod substantial sa gestionam proiectele multimedia digitale ale elevilor nostri.
Kitul ofera o solutie SAN la cheie pentru partenerii HP, reselleri care adauga valoare solutiilor (VAR – value added reseller) si consultantilor tehnici care ofera asistenta firmelor de dimensiuni mici. Fiecare kit include o matrice de discuri Fibre Channel de 2 GB, HP StorageWorks MSA1000, cu doua adaptoare QLogic SANblade HBA si un switch Fibre Channel QLogic SANbox cu opt porturi – toate intr-o singura cutie si la un pret cu 24% mai mic decat in cazul achizitionarii separate a acestor componente.
Includerea unui cititor de CD-uri simplifica instalarea si configurarea. Prin folosirea programului de asistenta QLogic SANsurfer Small Business SAN Wizard, clientii vor putea avea un SAN complet functional in numai cateva minute si cu mai putin de 25 de clicuri de mouse.
Kitul THP StorageWorks MSA1000 Small Business SAN va fi disponibil incepand din 1 noiembrie.
Serverele de stocare HP ProLiant: solutii NAS simplu de instalat, la un cost redus
HP si-a extins linia existenta de solutii NAS destinata clientilor din IMM-uri prin introducerea serverelor de stocare HP ProLiant ML350, ML370 si DL380. Produsele HP NAS sunt construite pe aceeasi tehnologie revolutionara ce sta la baza serverelor cu destinatii generale HP ProLiant, dar ofera o solutie mai eficienta ca pret pentru extinderea capacitatii de stocare sau unificarea serverelor de fisiere.
Produsele HP NAS furnizeaza clientilor o solutie ieftina, simplu de instalat si usor de administrat, optimizata pentru necesitatile de servere de fisiere si imprimare sau ca interfata pentru serverele de fisiere in infrastrucurile SAN.
“Ne informam incontinuu clientii asupra modalitatilor prin care pot obtine beneficii folosind produsele de stocare”, spune Steve Winandy, director pentru tehnologii avansate la CDW. “Simplificand numele produselor, micsoram confuzia clientului si facem distinctia intre produse cu mai multa usurinta. Cu alte cuvinte, dispozitivele de stocare conectabile la retea (NAS) sunt servere de fisiere optimizate pentru scalabilitate si performante”.
In sprijinul familiei extinse de produse NAS, HP a anuntat de asemenea imbunatatiri aduse produselor sale HP ProLiant iSCSI Feature Pack. Software-ul Feature Pack protejeaza investitiile IT existente in Ethernet ale clientilor prin eliminarea necesitatii unui upgrade costisitor la Fibre Channel in cazul migrarii de la mai multe dispozitive DAS la o infrastructura unificata de stocare in retea.
In afara suportului pentru Microsoft SQL Server 2000, Oracle® Database 9i si 10g, iSCSI Feature Pack include in prezent un nou produs software de adminsitrare a aplicatiilor de stocare HP ProLiant, HP ProLiant Application Storage Manager, care asigura gazduire si administrare pentru Microsoft Exchange Storage pe serverele de stocare HPM ProLiant. Software-ul reduce costurile de instruire si administrare prin automatizarea procesului de configurare si le ofera administratorilor un punct unic de control pentru monitorizarea si alocarea capacitatii de stocare.
Noile modele de tip turn HP ProLiant Storage Server 5U includ pana la 1,8 terabyte (TB) de capacitate de stocare SCSI interna si suport pentru software-ul HP iSCSI Feature Pack, care permite gazduirea serviciilor de fisiere, tiparire si stocare bloc pe o singura platforma:
•Serverul de stocare HP ProLiant ML350 G4 – ofera valoare clientilor din IMM-uri sau birourilor aflate la distanta prin implementarea solutiilor Exchange, de fisiere si de tiparire. Pe langa modelul de baza, clientii pot opta pentru un model cu o capacitate de stocare de1,2 TB care foloseste patru unitati SCSI la 300 GB. Administrarea de la distanta este optionala.
•Serverul de stocare HP ProLiant ML370 G4 – este ideal pentru clientii din IMM-uri sau birourile de la distanta care au nevoie de performante superioare. ML370 dispune de unul sau doua procesoare si include suport Standard LightsOut pentru administrarea de la distanta, precum si un controller Smart Array pentru extinderea dincolo de capacitatea interna de stocare.
Modelul HP ProLiant DL380 G4 Storage Server montabil intr-un rack 2U este disponibil in mai multe variante, inclusiv un model gateway pentru fuziunea NAS/SAN. Acest dispozitiv ofera clientilor din mediul enterprise si grupurilor de lucru stocare in retea rapida si simpla datorita flexibilitatii suportului de fisiere multi-protocol si scalabilitatii de pana la 48 TB.
Se estimeaza ca noul portofoliu de servere de stocare HP ProLiant va fi disponibil incepand din 1 noiembrie prin intermediul HP si al canalelor sale de parteneri.
Mai multe informatii despre aceste produse si intreg portofoliul de stocare HP sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/storage.


Microsoft si Windows sunt marci intregistrate in SUA ale Microsoft Corporation. Oracle este marca inregistrata in Stele Unite a Oracle Corp., Redwood City, Calif.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-simplifica-si-face-mai-accesibile-retelele-de-stocare-pe-pietele-in-ascensiune-ale-imm-urilor