HP sponsorizeaza competitia Global Challenge Teaches Business 2004 adresata adolescentilor

BUCURESTI - 1 iulie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Peste 1000 de viitori lideri mondiali in domeniul afacerilor au urmat lectii practice despre conducerea companiilor, familiarizandu-se in acelasi timp cu brandul HP, in cadrul concursului Hewlett-Packard Global Business Challenge 2004. Campionii vor fi desemnati la inceputul lunii august.

HP sponsorizeaza competitia Global Challenge Teaches Business 2004 adresata adolescentilor

Organizata de Junior Achievement International impreuna cu Hewlett-Packard, competitia are ca tema dezvoltarea si marketingul unui produs fictiv. Etapa finala va avea loc in luna august 2004 in campusul Hewlett-Packard din Houston, Texas, Statele Unite.
Pe parcursul a trei etape, desfasurate online, studenti si elevi din 60 de tari au format impreuna cu colegii lor echipe, conlucrand pentru administrarea unor companii ipotetice aflate in medii economice competitionale simulate.
In prima etapa, 12 februarie – 31 martie, 64 de echipe din Romania (din peste 1000 de echipe din intreaga lume) au luat decizii privind activitatea economica simulata a companiilor lor pe o perioada de doi ani. In cadrul acestei etape, echipele au trebuit sa ia saptamanal cate o decizie. In urma rezultelor obtinute la sfarsitul primei etape, 24 echipe de elevi si 14 echipe de studenti au promovat in etapa urmatoare. Noilor provocari competitionale din sferturile de finala, 5 aprilie - 5 mai, le-au facut fata cu succes doua echipe de elevi si patru echipe de studenti care s-au calificat in cea de-a treia etapa ce a avut loc in perioada 10 mai – 9 iunie.
Etapa a treia, semifinala, a fost o competitie stransa in care adolescentii cu o pregatire deosebita au obtinut scoruri foarte apropiate. In final, s-au detasat opt echipe din: Romania (2 echipe), Canada (2 echipe), Lituania (2 echipe), Azerbaigean (o echipa) si Rusia (o echipa).
Cele doua echipe din Romania sunt: BOLYAI1 de la liceul "Bolyai Farkas", formata din elevii Komaromi Lorand, Petz Erika si Magyary Emoke, coordonati de profesorul Laday Zoltan; si ORANGE, formata din studentii Mathe Zsolt de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Gorog Levente Karoly de la universitatea “Babes Bolyai” din Cluj-Napoca.
Cate doi membri ai celor opt echipe finaliste se vor intalni in campusul Hewlett-Packard din Houston in perioada 15 – 22 august pentru o ultima confruntare in urma careia se vor stabili campionii mondiali ai anului 2004. Echipele finaliste vor beneficia in afara perioadei competitionale de o saptamana de activitati recreative si educationale asigurate de Junior Achievement din Houston ca invitati ai Hewlett-Packard si de Junior Achievement International.
“HP Global Business Challenge reflecta atentia pe care o acorda HP inventiilor si inovatiilor”, spune Bess Stephens, vicepresedinte pentru activitati filantropice si educationale ale HP. ”Competitia demonstreaza importanta utilizarii tehnologiei in extinderea oportunitatilor educationale. Aceste concepte sunt apropiate si dragi celor de la HP”.
Sponsorizare din 1996
HP a devenit sponsor al competitiei in 1996 prin eforturile depuse de Alan Bickell, fostul prim vice-presedinte HP pentru marketing si membru in comitetul de conducere al Junior Achievement International. In urma succesului proiectului pilot din 1996, la care au participat 128 de echipe, HP a devenit sponsor unic pentru urmatorii opt ani. Numarul participantilor a depasit 1000 anul acesta.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-sponsorizeaza-competitia-global-challenge-teaches-business-2004-adresata-adolescentilor