HP sponsorizeaza expozitia fotografica dedicata celei de-a saizecea aniversari a Organizatiei Natiunilor Unite

BUCURESTI - 29 iunie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Imprimantele de format mare HP Designjet si mediile de tiparire HP reproduc imagini semnificative din istoria organizatiei.

HP contribuie la celebrarea celei de-a saizecea aniversari a Organizatiei Natiunilor Unite prin sponsorizarea unei expozitii fotografice cu imagini din arhiva ONU, ce va avea loc in foaierul sediului central din New York al organizatiei.
In expozitie vor fi expuse 60 de fotografii necunoscute sau putin cunoascute din biblioteca ONU, care vor fi tiparite pe imprimante de format mare HP Designjet 5500 care folosesc consumabile si hartie HP.
Imaginile semnificative reproduse comemoreaza semnarea Cartei Natiunilor Unite ce a avut loc in 1945 in San Francisco si sunt preluate din Biblioteca de fotografii a ONU, care contine preponderent imagini din primii ani de la fondarea organizatiei. Continutul a fost realizat de UN Photo Library, diviziile media si de organizare a expozitiilor, Departamentul Informatiilor Publice si HP.
Sunt prezente imagini emotionante precum prima intalnire a membrilor organizatiei ce a avut loc intr-un depozit amenajat din Flushing, N.Y., intalnirea dintre Franklin D. Roosevelt si Winston Churchill la bordul crucisatorului britanic HMS Prince of Wales, ca si construirea sediului central al ONU din New York. Expozitia ofera de asemenea o retrospectiva a activitatilor umanitare realizate de ONU in sprijinul celor afectati de cel de-al doilea razboi mondial, precum si pentru solutionarea unor probleme globale incluse in agenda UN, ca de exemplu: dezastrele provocate de HIV/SIDA, tsunami din 2004 sau programul de asigurare a hranei pentru Sudan.
“La semnarea Cartei Natiunilor Unite pe 26 iunie 1945, lumea a castigat unul dintre cei mai importanti sustinatori ai pacii, progresului mondial si al asistentei umanitare”, declara George Mulhern, prim vicepresedinte al diviziei Enterprise Imaging and Printing din cadrul HP. “Noi cei de la HP suntem onorati de a fi sponsori si realizatori ai acestei expozitii fotografice si satisfacuti de faptul ca solutiile nostre de tiparire de format mare au facut sa prinda viata aceste imagini istorice permitandu-le tuturor sa se bucure de ele”.
Calitatea exceptionala si durabilitatea au fost cerintele pentru tiparirea imaginilor, care vor fi distrbuite si afisate in intreaga lume. Pentru indeplinirea acestei sarcini a fost aleasa imprimanta HP Designjet 5500, hartia HP Productivity Photo Semi-Gloss si HP litho-realistic.
Disponibila in modele cu o latime de 42 si 60 de inci, seria de imprimante HP Designjet 5500 ofera tiparire la viteza mare pentru birourile specializate, profesionistii GIS (sisteme de informatii geografice) si proiectanti. 5500 ofera flexibilitate maxima in privinta culorilor si hartiei, un flux de lucru simplificat si administrare de la distanta.
Inaugurarea expozitiei a fost marcata de o gala la care au participat Secretarul General al ONU Kofi Annan, Presedintele Adunarii Generale Jean Ping si mai multi mesageri ai pacii si ambasadori ai bunavointei ai Organizatiei Natiunilor Unite. Expozitia va putea fi vizitata la sediul central din New York al ONU pana pe 5 septembrie 2005.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-sponsorizeaza-expozitia-fotografica-dedicata-celei-de-a-saizecea-aniversari-a-organizatiei-natiunilor-unite