HP stabileste indexuri pentru agilitatea in afaceri care sa permita companiilor din intreaga lume sa-si masoare performantele

BUCURESTI - 17 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat indexurile pentru industriile verticale de masurare a agilitatii proceselor de afaceri critice si infrastructurii IT care sa permita companiilor din intreaga lume sa-si masoare si sa-si imbunatateasca performantele afacerii.

Bazandu-se pe datele obtinute de la managerii si directorii departamentelor IT din peste 300 companii internationale din domeniile serviciilor financiare, productiei, furnizorilor de servicii IT si telecomunicatiilor, indexurile pentru industriile verticale le permit companiilor sa identifice, sa stabileasca prioritatile si sa adreseze zonele foarte importante pentru activitatea companiei care nu raspund eficient la conditiile in schimbare ale pietei.
Datorita diversitatii sectoarelor de afaceri de la care au fost culese datele, companiile isi pot de asemenea compara agilitatea proceselor critice de afaceri si organizarea informatica cu altele din acelasi domeniu.
Indexurile pentru industriile verticale fac parte din serviciul HP de evaluare a agilitatii (Agility Assessment Service) – singurul serviciu IT din industrie bazat direct pe conceptul de agilitate – si ajuta organizatiile sa-si stabileasca prioritatile, elementele de baza reale pentru masurarea si evaluarea sincronizarii dintre business si IT.
“Serviciul HP de evaluare a agilitatii reprezinta un prim pas important in sprijinul acordat companiilor in scopul obtinerii de beneficii ca urmare a evolutiei dinamice a produselor si infrastructurilor informatice”, spune John Madden, analist la Summit Strategies. “Ceea ce este diferit fata de alte strategii de evaluare este obiectivul urmarit explicit - de sprijinire a companiilor pentru definirea si masurarea agilitatii in afaceri si in IT, gasirii legaturilor dintre cele doua - si folosirea unei metodologii adaptate la industria verticala specifica fiecarui client.
Cercetarea care sta la baza indexurilor a evidentiat faptul ca, indiferent de industrie, exista trei obstacole majore in obtinerea agilitatii:
•Inflexibilitatea bugetelor IT la schimbarea conditiilor de afaceri, ca de exemplu in cazul solicitarilor crescute din partea autoritatilor;
•Infrastructurile rigide, nesincronizate care influenteaza performantele afacerii sub diferite aspecte, precum timpul de aparitie pe piata;
•Lipsa integrarii intre procesele critice ale afacerii care conecteaza clientii, partenerii/furnizorii si angajatii.
Dupa finalizarea unei evaluari a agilitatii de catre HP, clientii vor putea sa-si masoare agilitatea afacerii fata de indexul de agilitate din industria respectiva si vor primi un diagnostic referitor la modul in care compania isi poate depasi competitorii si creste performantele.
“In mediul competitional international, companiile se confrunta cu mai multe probleme ca niciodata pentru a stabili cum se poate raspunde eficient la schimbarea conditiilor de afaceri”, spune Nora Dentzel, prim vicepresedinte HP pentru organizatiile adaptabile. “Companiile stiu ca doresc sa raspunda mai rapid si mai eficient la schimbare, totusi pana la crearea acestor indexuri pentru industriile verticale, ele nu au avut o modalitate de masurare a timpului optim de raspuns si de identificare a proceselor de afaceri care ii impiedica in eforturile de a fi mai agili”.
Exemple din viata reala de companii care isi sincronizeaza mai bine afacerea cu informatica
Steelcase, un important producator de echipamente de birou, care a crescut rapid in urma achizitiilor si care a cautat o modalitate de a raspunde la conditiile in schimbare ale afacerii. Pentru a ramane competitiv, Steelcase si-a dat seama ca trebuie sa diminueze complexitatea afacerii, sa micsoreze costurile variabile in intreg canalul de furnizori, sa imbunatateasca randamentul investitiei in IT si sa stabileasca un echilibru intre cresterea pe termen lung si performantele pe termen scurt.
“Evaluarea nu priveste numai IT-ul ci afacerea insasi – zonele forte si cele cu slabiciuni. IT-ul trebuie privit din punctul de vedere al beneficiilor pe care le poate aduce afacerii, astfel incat sa avem siguranta ca dispunem de procedurile potrivite, pregatite sa sustina afacerea”, spune John Dean, vice-presedinte Global E-Business si directorul departamentului informatic de la Steelcase. “Serviciul HP de evaluare a agilitatii a fost foarte potrivit pentru Steelcase. Nu este un raport generic care sa spuna: ‘Nu esti agil’, ci unul care sa descrie actiunile care trebuie urmate pentru a face resursele IT sa fie mai adaptabile la schimbare si sa creeze o sinergie intre IT si valoarea afacerii”.
China Life Insurance Company Limited beneficiaza de importantele avantaje ale dimensiunii sale; neexistand nici un competitor care sa poata sa ii atace imediat pozitia de lider. Totusi, China Life recunoaste atacurile competitiei, importanta cresterii continue pe piata asigurarilor din China, aflata intr-o crestere accelerata, si intelege ca baza competitivitatii companiilor de asigurari de viata trebuie sa fie sustinuta eficient prin informatica.
“In industria actuala a asigurarilor, schimbarile sunt permanente si inevitabile. Modificarile radicale influenteaza mult vechii giganti de tipul China Life”, spune Wan Feng, vice-presedinte al China Life. “HP ne-a ajutat sa construim un plan IT strategic, care ne va permite sa stabilim elementele de baza ale competitivitatii si adaptarea lor la noile tendinte din viitor”.
Cercetarea privind agilitatea globala a fost realizata in colaboraee cu INSEAD, cea mai importanta scoala internationala de afaceri, aflata in Franta la Fontainebleau. Pentru crearea indexurilor pentru industriile verticale, managerii si directorii IT au fost intervievati in cursul anului trecut pentru identificarea barierelor potentiale in calea agilitatii ale proceselor de afaceri. Mai mult, au fost analizate trei criterii cheie ale receptivitatii afacerii: timpul – cat de rapid pot fi realizate schimbarile; varietatea – cat de mult afecteaza schimbarea o organizatie; si usurinta – cat de mult efort organizational este necesar pentru realizarea schimbarilor.
“Realitatea surprinzatoare este ca, in timp ce schimbarile pietei se produc rapid, companiile reactioneaza mai lent la acestea “, spune Dr. Kishore Sengupta, profesor asociat pentru Sisteme Informatice si director al programului de cercetare de la INSEAD. “Masurarea agilitatii este vitala in prezent deoarece reprezinta unul dintre indicatorii cheie ai abilitatii unei companii de a actiona cu succes in conditiile de piata in schimbare”.
Mai multe informatii despre serviciul HP Agility Assessment sunt disponibile la www.hp.com/hps/strategy/sa_assess.html.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-stabileste-indexuri-pentru-agilitatea-in-afaceri-care-sa-permita-companiilor-din-intreaga-lume-sa-si-masoare-performantele