HP unifica software-ul de management al serverelor cu cel al sistemelor de stocare, interconectand „celulele” din centrele de date

BUCURESTI - 1 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Software-ul HP Storage Essentials reduce costurile, creste agilitatea si imbunatateste controlul pentru “Adaptive Enterprise”.

HP lanseaza o serie de programe pentru managementul resurselor de stocare, care unifica „celulele” de management al serverelor cu cele ale sistemelor de stocare, predominante in centrele de date actuale.
Primul produs de stocare din strategia HP pentru o arhitectura unificata de management al serverelor si al sistemelor de stocare, HP Storage Essentials, le permite clientilor sa simplifice administrarea infrastructurii IT si sa beneficieze de aceasta unificare fara reducerea controlului.
„Nici un alt producator nu ofera solutii unificate de management al serverelor si al resurselor de stocare care sa fie atat de bine integrate”, spune Steve Duplessie, fondator si analist principal la Enterprise Strategy Group. „Aceasta este o modalitate mai buna de a administra o infrastructura. Este un management holistic, eterogen, care va permite o mai buna cunoastere a resurselor IT ce influenteaza procesele de afaceri”.
HP Storage Essentials se integreaza perfect cu HP Systems Insight Manager, platforma comuna de management al serverelor si al sistemelor de stocare, care este livrata gratuit impreuna cu serverele si resursele de stocare HP si care ofera functii de baza pentru managementul sistemelor de stocare.
HP Storage Essentials este o suita de plug-in-uri cu valoare adaugata, bazate pe standardele din industrie, care ofera functionalitati avansate de stocare dezvoltate de HP si partenerii sai, cuprinzand facilitati eterogene si integrate pentru managementul retelelor SAN (Storage Area Networks), managementul resurselor de stocare, al procesului de aprovizionare, precum si pentru monitorizarea infrastructurii.
„Concret, HP modifica costurile asociate solutiilor de management pentru centrele de date, eliminand celulele de administrare separate. Deoarece noi oferim solutii de baza de management al infrastructurii impreuna cu serverele HP, cu sistemele blade si cu platformele de stocare, clientii pot sa-si inceapa ‘calatoria’ spre “Adaptive Enterprise” fara o investitie prea mare”, spune Bob Schultz, prim vicepresedinte si director general al diviziei HP StorageWorks. „In plus, unificand software-ul de management al serverelor cu cel al sistemelor de stocare, HP le permite clientilor sa-si simplifice mediile de lucru IT fara sa fie afectat insa controlul asupra lor.”
HP Storage Essentials imbunatateste monitorizarea infrastructurii si ofera posibilitatea de a adapta rapid nivelele de stocare la necesitatile clientilor. Ajutand la virtualizarea si automatizarea managementului serverelor si al sistemelor de stocare, software-ul le permite clientilor sa modifice rapid resursele si capacitatea, elemente cheie in strategia HP privind “Adaptive Enterprise”, unde procesele de afaceri si cele IT sunt sincronizate pentru a aduce beneficii in urma schimbarilor.
Fiecare plug-in din HP Storage Essentials este testat din fabricatie pentru a se integra cu usurinta in platforma HP Systems Insight Manager. Iar pentru o extensibilitate si mai mare, atat Systems Insight Manager cat si HP Storage Essentials sunt construite folosind cele mai noi standarde din industrie, cum ar fi J2EE, SMI-S, WBEM si WMI. Acestea permit ca infrastructura de management al serverelor si al sistemelor de stocare sa suporte nu doar tehnologiile dezvoltate de HP ci si cele provenite de la terti, permitandu-le astfel clientilor sa foloseasca telnologia cea mai potrivita pentru necesitatile lor.
HP Storage Essentials este primul rezultat al unei relatii de OEM (Original Equipment Manufacturer) intre divizia HP Storage Works si ApplQ. Ca parte a unui acord pe termen lung, HP va furniza in sistem OEM linia de produse Storage Authority Enterprise Edition de la ApplQ. In plus, HP si ApplQ vor colabora la proiectarea si dezvoltarea produselor viitoare.
„ApplQ a lucrat indeaproape cu HP pentru a stimula crearea, adoptarea si lansarea standardelor din industrie”, spune David Lemont, presedinte si director executiv al AppIQ. „Ca rezultat al muncii noastre comune, credem ca HP poate furniza un nivel de management al serverelor si al sistemelor de stocare cu adevarat unificat, care depasesete oferta existenta pe piata si care le ofera organizatiilor IT noi mijloace de crestere a productivitatii, eficientei si nivelului serviciilor”.
Mai multe informatii despre HP Storage Essentials sunt disponibile la http://h18006.www1.hp.com/storage/highlights/02242005.html.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-unifica-software-ul-de-management-al-serverelor-cu-cel-al-sistemelor-de-stocare-interconectand-celulele-din-centrele-de-date