In cadrul programului de donatii pentru invatamant, HP ofera tehnologie in valoare de 8,5 milioane de dolari pentru 205 scoli din Statele Unite

BUCURESTI - 4 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

Programul prevede dotarea cu tehnologie wireless si dezvoltarea profesionala a profesorilor, pentru a imbunatati rezultatele elevilor.

HP a anuntat ca a donat 8,5 milioane dolari, constand in tehnologie wireless, bani si dezvoltare profesionala, pentru 205 scoli din Statele Unite, in cadrul programului HP Technology for Teaching grant pe 2005.
174 de gradinite din scolile publice cu 12 clase, 31 de colegii de doi si patru ani, cat si universitati de pe intreg teritoriul Statelor Unite si Puerto Rico, care au proiecte bursiere de succes, vor avea posibilitatea de a primi donatii suplimentare in 2006.
Programul HP Technology for Teaching grant urmareste imbunatatirea procesului de studiu in salile de clasa prin utilizarea inovativa a tehnologiei, cu un impact pozitiv asupra rezultatelor elevilor. HP a alocat 25 de milioane de dolari pentru acest program cu o durata de trei ani; de la demararea sa, in cursul anului trecut, peste 400 de scoli din intreaga lume au primit donatii in cadrul programului.
„Tehnologia are intr-adevar puterea de a transforma pozitiv procesul de studiu, atat pentru elevi cat si pentru profesori”, spune Bess Stephens, vicepresedinte al diviziei Philanthropy and Education din cadrul HP. „Prin integrarea tehnologiei in procesul de invatamant, profesorii isi pot motiva elevii sa-si imbunatateasca performantele prin modalitati noi, inovatoare si, nu in ultimul rand, sa-i pregateasca pentru rezultate mai bune in scoala si in afara ei.”
Programul HP Technology for Teaching grant urmareste pregatirea elevilor astfel incat sa le ofere un avantaj competitiv in mediul de lucru digital si sa le trezeasca interesul pentru cariere ca stiinta, tehnologia si ingineria.
„Provocarea de a incorpora o activitate de studiu bazata pe proiect a demonstrat ca, indiferent de mediul social, copiii au o dorinta si o nevoie incredibila de a fi expusi integrarii tehnologice in sala de clasa”, spune Christine Potter, invatatoare la scoala elementara Greenwood Forest din Houston, Texas, una dintre beneficiarele programului HP Technology for Teaching grant pentru anul 2004. „Tehnologia HP le permite elevilor mei sa-si extinda capabilitatile si sa-si evidentieze abilitati nelimitate.”
Bursele K-12
HP doneaza 6,2 milioane de dolari, in bani si echipamente, pentru echipe de cate cinci profesori de la 172 de scoli publice cu 12 clase din Statele Unite si Puerto Rico. S-a acordat prioritate scolilor care deservesc elevi ce provin din familii cu venituri mici si proiectelor care au o legatura cu matematica sau stiinta.
Donatia, evaluata la peste 35.000 de dolari pentru fiecare echipa, va include cinci tablete PC, cinci proiectoare multimedia, cinci camere digitale, un echipament multifunctional HP Officejet All-in-One si o suma de 500 de dolari pentru fiecare profesor.
In plus, profesorii vor participa la un program de dezvoltare profesionala, condus de Societatea Internationala pentru Tehnologie in Educatie, un partener HP. Programul de dezvoltare profresionala va include posibilitati de studiu personalizate, indrumare avizata si participarea la o comunitate de invatamant online, pentru a sustine utilizarea inovativa a tehnologiei de catre profesori.
Participantii la bursa vor folosi tehnologia in diverse modalitati inovative, pentru a incuraja si a dezvolta procesul de studiu al elevilor. Scoala elementara Chandlers din Russellville, Ky. va folosi tehnologia HP pentru a studia si a invata diverse operatiuni de baza folosite in activitatea fermiera. Elevii vor „sponsoriza” o vaca si vor face calatorii „virtuale” pe camp, folosind transmisii video wireless, in timp real, pentru a monitoriza sezonul de reproducere si pentru a studia productia de lapte si ingerarea hranei.
La liceul Capitol din Santa Fe, N.M, elevii din primii ani de studiu vor folosi tehnologia HP pentru a invata despre legaturile dintre matematica si stiinta, prin studiul astronomiei radio. Elevii vor observa si vor inregistra fiecare emisie radio cu „frecventa foarte joasa” de pe Jupiter si soare si vor partaja aceste informatii prin internet cu elevi din intreaga lume, care realizeaza observatii similare.
Donatii pentru invatamantul superior
HP ofera de asemenea 2,3 milioane de dolari, in bani si echipamente, pentru 31 de colegii de doi si patru ani, cat si pentru universitati din Statele Unite si Puerto Rico. Institutiile selectionate vor primi un pachet format din produse HP si un salariu per facultate evaluate la peste 74.000 de dolari.
Beneficiarii vor folosi tehnologia wireless pentru a imbunatati rezultatele elevilor la cursurile de matematica, stiinta, economie si inginerie. Donatia le va oferi profesorilor posibilitatea de a dezvolta si de a impartasi experiente si abordari educationale eficiente, de aplicare a tehnologiei in mediul academic, cu alti profesori din campus si din exterior.
Universitatea Carolinei de Nord, din Chapel Hill, va folosi tabletele PC de la HP, prevazute cu receptoare GPS (global positioning system) si software GIS (geographical information system), la cursurile de stiinta a pamantului care se desfasoara pe teren, pentru a strange date si a testa ipoteze in timp real.
Institutul de tehnologie din Rochester, New York, va folosi tehnologia HP pentru a imbunatati coloborarea dintre studenti, in special pentru a le permite studentilor cu deficiente auditive sa participe la proiectele de grup.
In ultimii 20 de ani, HP a donat peste 1 miliard de dolari, in bani si echipamente, pentru scoli, universitati, organizatii comunitare si alte organizatii non-profit din intreaga lume. In 2004, HP a donat la nivel global 61,6 milioane de dolari, in bani si echipamente. Mai multe informatii despre initiativele educationale ale HP sunt disponibile la adresa http://grants.hp.com/us/education/index.html.
Beneficiarii programului HP Technology for Teaching grant pe 2005
Mai multe informatii despre programul HP Technology for Teaching grant si despre beneficiarii sai sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/hpteach. Beneficiarii de anul acesta, listati in ordine alfabetica dupa numele statului, sunt:

Alaska
University of Alaska Anchorage, Anchorage
Arizona
University of Arizona, Eller College of Management, Tucson
Arkansas
Norfork School, Norfork
California
Borrego Springs Middle School, Borrego Springs; San Juan High School, Citrus Heights; The San Francisco 49ers Academy, East Palo Alto; Live Oak Elementary, Fallbrook; Dr. Reynaldo J. Carreon Academy, Indio; California State University, Los Angeles(1); Curtner School, Milpitas; Kimball Elementary School, National City; ACORN/Woodland Elementary School, Oakland; McClymonds High School, Oakland; San Luis Rey Elementary, Oceanside; Burton Street Elementary, Panorama City; Diablo Valley College, Pleasant Hill; Pleasant View Elementary School, Porterville; Mount Woodson Elementary School, Ramona; Canada College, Redwood City; Valley View Elementary School, Rocklin; California State University, Sacramento(1); Florin High School, Sacramento; La Entrada High School, Sacramento; Lisbon Elementary School, Sacramento; Morning Creek Elementary School, San Diego; School of Business, San Diego High Educational Complex, San Diego; June Jordan School for Equity (JJSE), San Francisco; Abraham Lincoln High School, San Jose(1); Cedar Grove Elementary, San Jose; Cesar Chavez Elementary School, San Jose; Easterbrook Discovery School, San Jose; K.R. Smith Elementary School, San Jose; San Lorenzo High School, San Lorenzo; California Polytechnic State University, San Luis Obispo; Santa Clara High School, Santa Clara(1); UC Santa Cruz, Jack Baskin School of Engineering, Santa Cruz; Escondido Elementary School, Stanford; Washington Middle School, Vista
Colorado
Colorado School for the Deaf and the Blind, Colorado Springs; Frontier Elementary School, Colorado Springs; William J. Palmer High School, Colorado Springs; Fort Lewis College, Durango; Carson Middle School, Fort Carson; Beattie Elementary, Fort Collins; Irish Elementary, Fort Collins; Poudre High School, Fort Collins; Holly Jr./Sr. High School, Holly; Walsh School District RE-1, Walsh
Connecticut
Connecticut College, New London
Delaware
Sussex Central Middle School, Millsboro
District of Columbia
Capitol Hill Cluster School, Peabody & Watkins Campuses, Washington, D.C.; Howard University, Washington, D.C.(1); Jefferson Junior High School, Washington, D.C.
Florida
Polk County Juvenile Boot Camp Education Department, Bartow; Broward Community College, Davie; Frostproof Middle Senior High School, Frostproof; Warfield Elementary, Indiantown; Country Oaks Elementary, LaBelle; Kenwood K-8 Center, Miami; Springwood Elementary School, Tallahassee; Cleveland Elementary School, Tampa; Memorial Middle School, Tampa; Stewart Middle Magnet School, Tampa
Georgia
Crawford W. Long Middle School, Atlanta; Southside Comprehensive High School, Atlanta; Euchee Creek Elementary, Grovetown; Ringgold Primary School, Ringgold; Stone Mountain High School, Stone Mountain
Idaho
Caldwell High School, Caldwell; Indian Creek Elementary School, Kuna; Kuna Middle School, Kuna; Marsing Middle School, Marsing
Illinois
Dodge Renaissance Academy, Chicago; Hyde Park Academy, Chicago; Whittier Elementary School, Chicago
Kansas
University of Kansas Medical Center Research Institute, Kansas City; Wellington Middle School, Wellington(1)
Kentucky
Chandlers Elementary School, Russellville; Meade Memorial Elementary School, Williamsport
Louisiana
Elaine P. Nunez Community College, Chalmette; Jefferson Elementary School, Jefferson
Massachusetts
Ayer Middle School, Ayer; Excel High School, Boston; Triton Regional High School, Byfield; Thomas J. Kenny Elementary School, Dorchester; Ferryway School, Malden
Marlborough Middle School, Marlborough; Westford Academy, Westford; Belmont Street Community School, Worcester; Columbus Park School, Worcester
Michigan
Burger Center For Students with Autism, Garden City; Pine River Middle School, LeRoy; Springport Middle School, Springport
Mississippi
Beauvoir Elementary, Biloxi
Missouri
Bolivar Intermediate School, Bolivar; Bunker High, Bunker R-III School District, Bunker; Eastwood Elementary School, Marshall; Liberty Middle and High School, Mountain View; North Kansas City High School, North Kansas City; Washington University, St. Louis
Montana
The University of Montana, Missoula
Nebraska
Southeast Community College Area, Lincoln
Nevada
Owyhee Combined School, Owyhee
New Hampshire
Newport Middle High School, Newport
New Jersey
Mullica Township Schools, Elwood; Memorial Middle School, Fair Lawn; Haskell School, Haskell; Morris Hills High School, Rockaway; Camden County Technical Schools, Sicklerville; Dawes Avenue School, Somers Point
New Mexico
Capital High School, Santa Fe
New York
Akron Elementary School, Akron; Windermere Boulevard Elementary School, Amherst; Marble Hill School for International Studies, Bronx; P.S.188x at MS 301x, Bronx; Elmont Memorial High School, Elmont; John Bowne H.S., Flushing; Townsend Harris High School, Flushing; Ramsdell Elementary School, Jordan; Jefferson Elementary School, New Rochelle; Minerva Central School, Olmstedville; Rochester Institute of Technology, Rochester; George R. Staley Middle School, Rome; P.S.373 R, Staten Island; Van Hornesville Owen D. Young Central School, Van Hornesville
North Carolina
The University of North Carolina at Chapel Hill, Chapel Hill; Duke University, Durham; Brentwood Elementary School, Fayetteville; Upward Elementary, Flat Rock; C. B. Martin Middle School, Tarboro
Ohio
Olde Orchard Alternative Elementary, Columbus; Driscoll Elementary, Dayton; Meadowdale High School, Dayton; Northwood Elementary School, North Canton; Mad River Middle School, Riverside; Stebbins High School, Riverside; Youngstown Early College High School, Youngstown
Oklahoma
Muskogee 7th & 8th Grade Center, Muskogee; Sasakwa High School, Sasakwa
Oregon
Lafayette Elementary, Albany; North Albany Middle School, Albany; Sunrise Elementary, Albany; Culver Elementary School, Culver; Cal Young Middle School, Eugene; George Middle School, Portland; West Salem High School, Salem; Heritage Elementary School, Woodburn
Pennsylvania
University of Pittsburgh at Bradford, Bradford; Pennsylvania State University, DuBois Campus, DuBois; Delaware County Community College, Media; Anna Howard Shaw Middle School, Philadelphia; Mt. Lebanon High School, Pittsburgh; Pennsylvania State University, University Park(1)
Puerto Rico
Escuela Luis Munoz Rivera, Aguadilla; University of Puerto Rico, Aguadilla; Escuela Elemental de la Universidad de Puerto Rico, San Juan
Rhode Island
Ashton School, Cumberland
South Carolina
Francis Marion University, Florence; Myrtle Beach Intermediate, Myrtle Beach; Warrenville Elementary, Warrenville
Tennessee
Southwest Tennessee Community College, Memphis(1)
Texas
Canutillo Middle School, Canutillo; Polser Elementary, Carrollton; Irving Elementary School, Cleburne; Academy for Science & Health at Conroe HS, Conroe; Washington Junior High School, Conroe; Anderson Elementary, Houston; Clifton Middle School, Houston; Cunningham Middle School, Houston; Cypress Ridge High School, Houston(1); Edgewood Elementary, Houston; Eleanor Tinsley Elementary School, Houston; Evelyn S. Thompson Elementary, Houston; Jane Long Middle School, Houston; Kerr High School, Houston; Liestman Elementary, Houston; Northbrook Middle School, Houston; W. H. Wharton Elementary, Houston; Dunbar Primary School, Lufkin; Eastfield College, Mesquite; Lorenzo DeZavala Fifth Grade Center, Pasadena; Thunderbird Elementary School, Plainview; Xenia Voigt Elementary School, Round Rock
Virginia
Gunston Middle School, Arlington; Hartwood Elementary School, Fredericksburg; Terraset Elementary School, Reston
Washington
Stevens Elementary, Aberdeen; Edison Elementary School, Centralia; Park Orchard Elementary, Kent; Marysville Middle School, Marysville; Highlands Elementary, Renton; Beverly Park Elementary at Glendale, Seattle; Lakeridge Elementary, Seattle; Seattle University, Seattle(1); Glover Middle School, Spokane; Fruit Valley Community Learning Center, Vancouver; Wenatchee Valley College, Wenatchee; Henkle Middle School, White Salmon; Zillah Middle School, Zillah
West Virginia
Oak Hill Elementary School, Oak Hill
Wisconsin
Ashland High School, Ashland; Unity Elementary School, Balsam Lake; Chetek Middle School/High School, Chetek; St. Norbert College, De Pere
Wyoming
Chugwater Schools, Chugwater

(1) Scoala a prezentat mai mult propuneri. A fost acordata o singura donatie per scoala.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/in-cadrul-programului-de-donatii-pentru-invatamant-hp-ofera-tehnologie-in-valoare-de-85-milioane-de-dolari-pentru-205-scoli-din-statele-unite