IN FIRMA DUMNEAVOASTRA SE UTILIZEAZA RATIONAL HARTIA? XEROX OFERA CINCI STRATEGII INTELIGENTE PENTRU SALVAREA PADURILOR

BUCURESTI - 2 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Contractele, notitele, prezentarile si multe alte tipuri de documente pe hartie sunt folosite frecvent in orice birou. In aceasta situatie este bine de stiut cum putem utiliza hartia fara sa facem risipa. Deoarece in curand se va aniversa Ziua Terrei, Xerox Corporation (NYSE: XRX) a elaborat cinci strategii de reconsiderare a modului in care este gestionata aceasta resursa.


1.Tipariti pe ambele fete ale hartiei. Folosirea functiei “duplex” la imprimantele si sistemele multifunctionale (mai ales pentru documente obisnuite, cum sunt e-mail-urile sau notitele) este o modalitate simpla de economisire a hartiei. In acest mod se economiseste, de altfel, si energie. Potrivit estimarilor Agentiei de Protectie a Mediului din Statele Unite, obtinerea unei foi de hartie necesita de 10 ori mai multa energie decat realizarea unei copii.
2.Alegeti hartie reciclata atunci cand acest lucru este posibil. Decenii de cercetare si experienta demonstreaza ca hartia reciclata poate indeplini aceleasi standarde de performanta precum cea nereciclata, fiind disponibila in diverse variante de culori si dimensiuni. Xerox ofera peste douasprezece familii de produse cu 20 pana la 100% din continutul post-consum destinat documentelor uzuale de marimi variind intre cea obisnuita, de scrisoare, pana la dimensiunea de ziar.
3.Reciclati ceea ce utilizati. Instalati containere pentru a facilita colectarea hartiei care poate fi reciclata sau folosita pentru notite. Pentru fiecare tona de hartie reciclata utilizata, fabricile de hartie pot evita folosirea a 3,5 tone de materie prima.
4.Adoptati modalitatea corecta de utilizare. Hartia poate parea “simpla”, dar este de fapt un produs atent proiectat, ale carui performante imagistice pot fi afectate de umiditate, deformare si alti factori. Pentru a preveni risipa de hartie si deasemenea blocarea acesteia in imprimanta, pastrati hartia ambalata pana in momentul folosirii. Luati in considerare indicatiile de pe ambalaj, pentru a va asigura ca utilizati fata corespunzatoare a hartiei. Evitati aglomerarea sau distrugerea prin stivuirea a maximum cinci cutii de hartie. Puneti cutiile pe rafturi sau pe suporturi, nu pe podea, pentru a evita absorbirea umiditatii. Alegeti o zona de stocare protejata de temperaturi extreme si de umiditate. Majoritatea zonelor ventilate cu instalatii de aer conditionat ofera conditii optime.
5.Alegeti hartie de la furnizorii care dovedesc responsabilitate in protejarea mediului. Deoarece nu toata hartia este obtinuta respectand aceleasi norme, aflati daca strategia de mediu a furnizorului este in concordanta cu valorile dumneavoastra. In calitate de principal distribuitor mondial de hartie in coala, Xerox le cere furnizorilor de hartie sa se alinieze normelor stricte, care includ protejarea padurilor si surselor de materie prima, limitarea utilizarii la intamplare a materialelor si solicita reutilizarea sau reciclarea hartiei.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/in-firma-dumneavoastra-se-utilizeaza-rational-hartia-xerox-ofera-cinci-strategii-inteligente-pentru-salvarea-padurilor