Mai multa mobilitate pentru calculatoarele portabile

BUCURESTI - 12 martie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Noul adaptor SMC pentru USB 2.0 - EZ Connect™ g Wireless - asigura conexiuni wireless deosebit de rapide pentru sistemele pe platforma Windows

Mai multa mobilitate pentru calculatoarele portabile

SMC® Networks (www.smc.com), important furnizor de solutii pentru retele destinate mediului casnic, IMM-urilor si mediului enterprise, a anuntat lansarea unui nou produs din gama EZ Connect™ g pentru conectivitate wireless, adaptorul pentru USB 2.0 SMC2862W-G la 2,4 GHz si 54 Mbps. Produsul va fi disponibil la sfarsitul lunii martie.

SMC2862W-G faciliteaza conectarea oricarui laptop sau sistem desktop cu port USB 1.0, 1.1 sau 2.0 la o retea wireless IEEE 802.11g sau 802.11b. Avand incorporata cea mai recenta tehnologie wireless 802.11g, dispozitivul ofera compatibilitatea, viteza, acoperirea si siguranta cerute de utilizatori. Extraordinara viteza si eficienta il recomanda chiar si pentru cele mai solicitante aplicatii wireless, precum streaming-ul video si multimedia.

Asigurand conectivitate wireless sistemelor pe platforma Windows cu port USB, noul adaptor SMC2862W-G USB este usor de instalat, datorita programului EZ Installation Wizard incorporat. Singurele operatii necesare sunt: introducerea CD-ului, selectarea optiunii “Install Driver/Utility” si introducerea adaptorului intr-un port USB liber.

“Acest adaptor USB reprezinta o componenta importanta a portofoliului de produse SMC pentru retele wireless”, a declarat managerul SMC pentru produse wireless destinate utilizatorilor, Betty Chan. „Designul sau compact, fara dongle (mecanism pentru asigurarea folosirii si copierii anumitor aplicatii software numai de utilizatorii autorizati) il fac usor de manevrat si de utilizat. Compatibilitatea cu USB 2.0 si cu 802.11g contribuie la asigurarea unei flexibilitati deosebite. Mai mult, SMC2862W-G poate conecta dispozitive pe platforma Windows care au port USB cu orice retea 802.11g si b, fiind simplu de mutat intre dispozitive”.

Adaugand un plus de mobilitate calculatoarelor portabile, adaptorul SMC EZ Connect g Wireless USB 2.0 ofera posibilitatea conectarii la orice retea wireless 802.11g sau b - cele mai frecvent utilizate in prezent -, permitand utilizatorilor sa se conecteze acasa, la birou sau in aproape orice “hotspot” cu un singur adaptor USB wireless. Noul adaptor este deosebit de rapid. Compatibilitatea sa cu standardul 802.11g permite rate de transfer foarte ridicate, de pana la 54 Mbps in modul 802.11g – de 5 ori mai bune decat in cazul standardului 802.11b wireless. Interfata USB 2.0 ofera un potential de viteza foarte mare, de 480 Mbps, fiind de 40 de ori mai rapida decat cea USB 1.0 si 1.1, valorificand la maximum viteza de 54 Mbps a modului 802.11g.

Configurarea adaptorului se face repede si usor datorita programului EZ Installation Wizard, iar profilul de administrare permite utilizatorilor noului adaptor USB sa salveze profile wireless multiple – pentru birou, acasa, aeroport – deplasarea devenind foarte usoara. Utilitarul de scanare a teritoriului incorporat detecteaza si semnaleaza punctele de acces wireless disponibile, utilizatorii putand astfel sa localizeze retelele pentru acces. Datorita importantei acordate sigurantei, conexiunile sunt securizate prin criptare WEP pe 64/128 biti, suport WPA – pentru toate sistemele de operare - si autentificare 802.1x a utilizatorului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/mai-multa-mobilitate-pentru-calculatoarele-portabile