Maximum de disponibilitate pentru infrastructurile informatice ale clientilor Oracle

BUCURESTI - 4 aprilie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Oracle Romania a prezentat in cadrul unui seminar destinat sectorului guvernamental solutiile si arhitecturile Oracle pentru asigurare a unui grad ridicat de disponibilitate a infrastructurii tehnologice .

Oracle Romania a organizat la sfarsitul saptamanii trecute la hotelul Hilton din Bucuresti seminarul “Disponibilitate 100%”, in cadrul caruia au fost prezentate solutiile si arhitecturile Oracle pentru asigurarea unei disponibilitati cat mai ridicate a sistemelor IT din domeniul sectorului public in situatiile unor evenimente nedorite si neprevazute.

Infrastructura IT reprezinta un element cheie pentru sustinerea unei activitati coerente, pentru pastrarea unui contact permanent cu cetatenii sau structurile economice care interactioneaza cu institutiile publice.

Daca o aplicatie, server sau date esentiale ar deveni indisponibile, intreaga structura ce ar trebui sa deserveasca cetateanul ar fi in pericol, putand aparea chiar importante pagube materiale, fiind afectata substantial reputatia organizatiei. Iata de ce existenta unei infrastructuri cu un inalt nivel de disponibilitate este vitala pentru o continuitate a activitatii.

Intreruperile sistemelor informatice ca urmare a unor cauze diverse, voluntare – datorate unor activitati de reparatii sau intretinere – sau involuntare – datorate erorilor umane, defectiunilor echipamentelor sau coruperii datelor, dezastrelor naturale, virusilor etc. – pot provoca pagube importante organizatiilor publice actuale implicate in relatii complexe atat cu cetateanul cat si cu entitatile economice.

Maximum de disponibilitate al unei infrastructuri IT se realizeaza printr-o arhitectura bine gandita, stabila si folosirea celor mai bune practici de prevenire a posibilelor scenarii nedorite. Propunerea Oracle este o solutie integrata, usor de utilizat, care are la baza Arhitectura de Maxima Disponibilitate (MAA – Maximum Availability Architecture), serverul Oracle Application 10g Release 2 si Oracle Database 10g.

MAA este o arhitectura robusta, redundanta, de incredere, care se reface in timp scurt dupa intreruperi, bazata pe dublarea arhitecturii de productie de o arhitectura similara de disaster recovery. Solutia MAA foloseste Real Application Clusters, Oracle Data Guard si Application Server Guard pentru asigurarea inaltului nivel de disponibilitate al datelor si bazei de date.

O componenta importanta a unei infrastructuri IT care furnizeaza facilitatile si instrumentele necesare accesului la date si disponibilitatea pentru aplicatiile mission-critical o reprezinta Oracle Database 10g. Capabilitatile sale Grid garanteaza implementarea mediului de lucru al bazei de date si adaptarea la necesitatile in schimbare ale afacerii.

Oracle Application Server 10g Release 2 extinde facilitatile de inalta disponibilitate asigurand o platforma de server de aplicatii fiabila, flexibila, pentru Grid.

„Este extrem de important ca orice organizatie sa constientizeze riscurile ignorarii pericolelor intreruperii activitatii sistemelor informatice pentru aplicatiile mission critical si sa stabileasca proceduri si politici la nivelul organizatiei pentru prevenirea dezastrelor” – a concluzionat Catalin Bogdan, Technology Business Solutions Manager, Oracle Romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/maximum-de-disponibilitate-pentru-infrastructurile-informatice-ale-clientilor-oracle