Mentor Graphics sprijina start-up-urile europene din domeniul proiectarii electronice

BUCURESTI - 10 octombrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Mentor Graphics anunta lansarea cu succes a retelei independente Cre8Ventures, destinata asigurarii suportului necesar dezvoltarii companiilor start-up din domeniul high-tech al caror domeniu de activitate principal este proiectarea electronica. La primele evenimente organizate in Marea Britanie si Germania, numeroase companii start-up au folosit forumul initiat de Mentor Graphics pentru a se prezenta unui auditoriu restrans dar interesat.

Nici o idee geniala care sta la baza demararii unei afaceri nu reprezinta o garantie a succesului, in special in industria electronica. Crearea unei afaceri profitabile necesita atat cunostinte specializate in domeniul de activitate al companiei cat si in alte domenii, cum sunt cele financiar, marketing sau juridic.

Reteaua independenta Cre8Venture prezinta companiile strat-up persoanelor si organizatiilor care dispun de expertiza necesara in domeniile financiar, marketing si in dezvoltarea modelelor sau instrumentelor de afaceri. Membrii retelei pot fi pusi in legatura cu expertii care ii pot ajuta sa-si dezvolte afacerea: directori de companii, investitori, avocati, analisti, precum si cu institutii regionale pentru dezvoltarea si promovarea afacerilor, universitati, asociatii industriale, companii de consultanta si agentii de recrutare.

Astfel, se asigura un suport complet companiilor cu idei si produse valoroase pentru a le asigura succesul in afaceri. Mai mult, toti membrii retelei au de timpuriu acces la cele mai recente metode de proiectare si la suport tehnic. Datorita modelelor de afaceri scalabile ale Mentor, companiile start-up isi pot stabili etapele de dezvoltare pentru a obtine succes in afaceri chiar de la inceput.

Recent, numeroase companii start-up au luat parte la un eveniment de prezentare ce a avut loc la Munchen, organizat de Cre8Ventures in cooperare cu GABA (German American Business Association). Companii ca 3D - Image Processing GmbH, Dresden Silicon, Dual Core, ERide, Jumatech GmbH, Tritem Microsystems GmbH si reteua metropolitana de afaceri Munich Network au avut posibilitatea sa-si prezinte tehnologiile si produsele si sa faca dovada inaltului potential inovator al Germaniei.

“A fost un eveniment foarte important pentru Cre8Venture. Reactia participantilor a confirmat valoarea acestei initiative pentru infiintarea de noi companii in Germania. Mai mult, ne-a ajutat sa aratam avantajele acestei retele europene atat pentru companiile high-tech start-up existente cat si pentru companiile venture capital', spune Markus Bochynek, business director la Mentor Graphics. Jörg Sperling, membru al consiliului de administratie al GABA California si co-fondator al GABA Munich concluzioneaza: “Cooperarea cu Cre8Ventures a fost un succes pentru ambele parti, intentionam sa organizam si in viitor astfel de evenimente”.

Informatii suplimentare pot fi obtinute de la adresa http://www.cre8ventures.com.Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/mentor-graphics-sprijina-start-up-urile-europene-din-domeniul-proiectarii-electronice