Nokia alege HP pentru a oferi „Visual Radio” cumparatorilor de telefoane mobile

BUCURESTI - 20 aprilie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Continutul divertismentului digital si mobilitatea contribuie la imbogatirea experientei utilizatorilor si la crearea de noi modalitati de profit statiilor de radio FM si furnizorilor de servicii de retea.

Nokia alege HP pentru a oferi „Visual Radio” cumparatorilor de telefoane mobile


Extinzandu-si cooperarea globala, HP si Nokia au anuntat incheierea unui acord privind lansarea pe piata a primului serviciu mobil care le va permite utilizatorilor de telefoane celulare sa receptioneze transmisiile radio in banda FM sincronizate cu elemente vizuale interactive si cu text. Conceptul de „Visual Radio” a fost anuntat de Nokia in octombrie 2003, cooperarea cu HP urmarind extinderea folosirii acestui serviciu inovator la nivel mondial.
Visual Radio le permite utilizatorilor sa obtina pe ecranul telefonului, in timp real, informatii despre artisti, concertele care vor avea loc si alte subiecte legate de muzica, beneficiind in acelasi timp de receptionarea in direct a programelor de radio FM favorite. Acest serviciu asigura o interactiune facila cu postul de radio, permitand participarea la concursurile si promotiile pentru ascultatori, precum si achizitionarea cu usurinta a tonurilor de apel sau a altui continut digital asociat muzicii si artistilor favoriti. Visual Radio asigura astfel de facilitati si pentru buletinele meteo, informatiile despre trafic, talk radio sau transmisiunile sportive.
Nokia a ales HP pentru a furniza serviciul Visual Radio posturilor de radio si operatorilor de telefonie mobila, deoarece HP este singura companie care dispune de produse care acopera intreg spectrul dedicat divertismentului digital si mobilitatii – de la dispozitive, servere si software pana la infrastructura si servicii – si stie cum sa foloseasca tehnologia pentru a furniza continuu consumatorilor noi experiente deosebite.
Nokia este primul producator de dispozitive mobile care ofera utilizatorilor de telefoane celulare suport pntru tehnologia Visual Radio. Compania doreste ca aceata tehnologie sa fie folosita si de ceilalti producatori de dispozitive mobile.
Contractul prevede continuarea dezvoltarii si furnizarii tehnologiei Visual Radio de catre Nokia. HP va vinde solutia catre operatorii de telefonie mobila si statiile de radio FM din intreaga lume si va asigura servicii de instalare, consultanta si suport pentru integrare. In plus, HP va gazdui si administra serviciile Visual Radio folosind platformele HP bazate pe standarde.
„Atat Nokia cat si HP si-au dovedit capacitatile inovatoare odata cu extinderea pietei si a oportunitatilor de afaceri”, spune Rob Enderle, analist principal la Enderle Group. „Alianta celor doua companii este rezultatul natural al concentrarii pe inovatie si are la baza pozitia de lider ocupata de Nokia in domeniul aparatelor mobile cat si a HP in domeniul proiectelor complexe iar ideile par usoare”.
Noi surse de venit pentru statiile radio FM si operatorii de telefonie mobila
Visual Radio ofera statiilor radio oportunitatea de a atrage ascultatori si de a consolida loialitatea acestora fata de marca prin oferirea posibilitatii de comunicare interactiva. Posturile de radio pot afla mai multe informatii despre ascultatorii lor atunci cand acestia participa la sondaje in timp real, la chestionare si la ofertele speciale care apar pe ecranul dispozitivului Visual Radio. Ei au astfel posibilitatea de a-si creste veniturile din publicitate si din vanzarea de continut digital.
Utilizand Visual Radio, operatorii de telefonie mobila pot beneficia de adoptarea rapida si folosirea in mai mare masura a serviciilor mobile de date, de oportunitatea unei segmentari mai mari a pietei si oferirea de pachete de servicii, de cresterea satisfactiei clientilor si imbunatatirea loialitatii acestora.
„Toate procesele fizice analogice devin digitale, mobile si virtuale si, prin adaugarea de canale cu continut digital posturilor de radio FM traditionale, Nokia si HP ofera un mediu mai dinamic si mai interactiv acestora precum si operatorilor de telefonie mobila”, spune Vikki Pachera, vicepresedinte al diviziei de aliante globale si dezvoltare a afacerilor a HP. „Visual Radio este un exemplu excelent de model de afaceri care le permite clientilor sa obtina profituri in urma cresterii cererii pietei de servicii bogate in continut si cu relevanta mare”.
„Suntem incantati sa colaboram cu HP pentru a oferi serviciile Visual Radio utilizatorilor de telefoane mobile din intreaga lume”, spune Tarja Pääkkönen, prim-vicepresedinte al Nokia Multimedia. „Solutia Visual Radio, creata de Nokia si sustinuta de HP, va redefini experienta radio pentru milioane de oameni care vor beneficia de transmisiile radio in viitor. Experienta si angajamentul pe care le aduce HP in colaborarea cu Nokia vor asigura succesul acestei intrari strategice in domeniul presei mobile”.

Disponibilitatea serviciului
Visual Radio va fi disponibil in aceasta vara intr-un numar limitat de tari. Nokia intentioneaza sa lanseze noul dispozitiv mobil cu posibilitati Visual Radio pentru a sustine lansarea noului serviciu.
Mai multe informatii despre Visual Radio pot fi obtinute, contactand HP la visualradio@hp.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/nokia-alege-hp-pentru-a-oferi-visual-radio-cumparatorilor-de-telefoane-mobile