Nou bridge wireless dual-radio 802.11g SMC

BUCURESTI - 14 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Fisiere atasate:

8567-smc2585w-g.jpg

SMC® Networks (www.smc.com) a anuntat lansarea unui nou echipament care completeaza portofoliul sau de solutii pentru IMM-uri si mediul enterprise: Elite Connect™ 2,4 GHz dual-radio 802.11g Wireless Bridge (SMC2585W-G).

Nou bridge wireless dual-radio 802.11g SMC

SMC2585W-G, primul echipament din clasa sa care poate fi utilizat ca bridge wireless pentru a conecta doua retele locale (LAN), ofera acces simultan pentru clientii wireless la o latime de banda de 54 Mbps pentru toate legaturile. Disponibil la sfarsitul lunii septembrie, noul echipament faciliteaza conectarea unor locatii dificil de cablat: filiale, campusuri scolare sau corporatiste, locatii care se schimba frecvent, retele locale temporare, spitale si depozite, furnizand acces simultan pentru utilizatorii mobili.

SMC2585W-G EliteConnect 2,4 GHz dual-radio 802.11g Wireless Bridge este destinat conectarii a doua sau mai multe retele locale cablate, aflate de obicei in cladiri diferite, si aduce un plus de valoare prin utilizarea celei de-a doua functii pe care o indeplineste, aceea de punct de acces wireless pentru utilizatorii din cladire sau pentru cei wireless mobili. Cele trei moduri in care opereaza: Bridge Repeater, AP Repeater si Dual AP fac flexibila si functionala extinderea retelei. In modul Bridge Repeater, ambele interfete WLAN sunt configurate ca interfete LAN-to-LAN bridge; in modul AP Repeater, o interfata WLAN este configurata ca interfata AP, iar cealalta ca LAN-to-LAN bridge; in modul Dual AP, ambele WLAN-uri sunt configurate ca interfete AP. Dual AP poate sustine de doua ori mai multi clienti decat un punct de acces conventional, dispunand in plus de beneficiile vitezei de 54 Mbps, toate acestea intr-un singur produs.

Desigur, securitatea reprezinta o preocupare majora, in special in cazul accesului wireless la retea. SMC2585W-G EliteConnect 2,4 GHz dual radio 802.11g Wireless Bridge furnizeaza facilitati avansate de autentificare si de securizare prin criptare: criptarea WEP a datelor wireless pe 64/128/152 biti, Wi-Fi Protected Access (WPA) si autentificare utilizand 802.1X. Securitatea avansata incorporeaza, de asemenea, dezactivarea transmisiei SSID, izolarea clientilor wireless si filtrare MAC. In plus, noul echipament ofera multiple niveluri de filtrare a protocolului (Ethernet, IP, TCP/UDP), pentru asigurarea securitatii retelei.
Noul bridge EliteConnect 2,4 GHz 802.11g Wireless include si facilitati flexibile de management, Web si Telnet, care fac mai usoara configurarea si administrarea de la distanta a retelei. In plus, SMC2585W-G suporta SNMP pentru integrarea cu usurinta a retelei locale wireless in infrastrauctura cablata. Printre facilitati de administrare de care dispune echipamentul se mai afla: un jurnal intern al sistemului (internal system log), TFTP, jurnal al evenimentelor si syslog. SMC2585W-G dual-radio 802.11g Wireless Bridge dispune si de utilitarul de administrare EliteConnect, care le permite administratorilor de retea sa rezolve de la distanta problemele majore de gestiune. Simplu si intuitiv, utilitarul de administrare este un instrument convenabil si puternic, facilitand configurarea, administrarea si upgradarea firmware-ului de la distanta pentru toate bridge-urile wireless SMC (SMC2586W-G, SMC2582W-G si SMC2585W-G), reducand efortul de administrare si costurile totale de utilizare.

Daca este necesara extinderea gamei, una sau ambele antene detasabile SMC2585W-G (una pentru fiecare din interfetele sale radio 802.11b/g) pot fi inlocuite cu orice antena SMC High Gain la 2,4 GHz. Datorita includerii optionale a SMCPWR-INJ3, noul EliteConnect Wireless Bridge suporta de asemenea tehnologia Power over Ethernet, care adera la standardul 802.3af, pentru reducerea substantiala a costurilor de instalare, prin utilizarea cablurilor standard din Categoria 5, care furnizeaza energie bridge-ului wireless.

„EliteConnect 802.11g dual-radio Wireless Bridge faciliteaza crearea de retele in interiorul campusurilor, la costuri accesibile, deoarece elimina nevoia instalarii de cabluri de la o cladire la alta”, a declarat Brian Nickell, manager de produs la SMC. “Acest nou bridge dispune de facilitati de ultima ora pentru securitate si management, iar functionarea dual-radio 802.11 g ofera utilizatorilor numeroase optiuni atunci cand trebuie conectate retele locale aflate la distanta, oferind acces simultan utilizatorilor mobili, totul folosind un singur echipament”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/nou-bridge-wireless-dual-radio-802-11g-smc