Noul adaptor SMC wireless cu memorie Flash USB este ideal pentru informatica mobila

BUCURESTI - 7 aprilie 2004

Comunicat tip General in IT&C

SMC Networks (www.smc.com), furnizor de varf de solutii pentru retele destinate mediului casnic, IMM-urilor si mediului enterprise, a anuntat lansarea unui nou membru al liniei sale de produse EZ Connect™ - Wireless USB Flash Drive (SMCWUSB32) la 2,4 GHz si 11 Mbps - care ofera mai multe facilitati utilizatorilor mobili. Adaptorul, care combina conectivitatea wireless cu stocarea de date intr-un singur dispozitiv, va fi disponibil in cea de-a doua jumatate a lunii aprilie.

Noul adaptor SMC wireless cu memorie Flash USB este ideal pentru informatica mobila

Potrivit atat pentru aplicatiile de acasa, cat si pentru cele de la birou, dispozitivul SMCWUSB3 combina usurinta in utilizare si confortul conferite de USB PC-urilor, cu beneficiile functionarii wireless la 11 Mbps. Rezultatul este o solutie cu facilitati multiple destinata retelelor din mediul casnic, firmelor mici si utilizatorilor mobili. Combinand intr-un singur dispozitiv USB, usor de utilizat, conectivitatea wireless si capacitatea de stocare, adaptorul se conecteaza instantaneu la o infrastructura wireless existenta pentru a sustine utilizatorii mobili, site-urile de lucru temporare si aplicatiile multimedia wireless. Asigurand atat functionalitate wireless IEEE 802.11b la 11 Mbps, cat si capacitate de stocare de 32 MB, noul adaptor permite doua moduri de a stoca si de a partaja fisiere personale si de afaceri, precum cele Microsoft PowerPoint, Excel si Word, facilitand accesul la ele de oriunde. Compatibil cu retelele IEEE 802.11b si 802.11g, noul SMCWUSB32 suporta standardele de securitate WEP, conforme cu necesitatile actuale ale utilizatorilor wireless. SMCWUSB32 este o solutie all-in-one care asigura cel mai avantajos mod de conectare la o retea locala wireless de 2,4 GHz, oferind in acelasi timp posibilitatea de backup si spatiu de stocare a fisierelor.

Usor de instalat si de utilizat pe orice calculator pe platforma Windows dotat cu port USB, noul dispozitiv ofera conectare instantanee la o retea 802.11b la 11 Mbps si spatiu de stocare, revolutionand modul de lucru al utilizatorilor. Capacitatea sa de stocare de pana la 32 MB permite transferul, descarcarea si salvarea fisierelor mai usor ca oricand. Oriunde v-ati afla, acasa, la birou, pe sosea, datorita dispozitivului SMCWUSB32 puteti avea acces imediat la fisierele salvate, prin intermediul unui calculator cu port USB. Documente de serviciu sau personale, chiar si fotografii digitale, fisiere audio si video devin usor de transportat, pentru a putea fi accesate din orice loc.

Noul dispozitiv este Plug-and-Play si este compatibil cu principalele platforme Windows, facilitand astfel procesul de instalare. Este capabil sa comunice in modul Ad-Hoc (Peer-to-Peer) cu alt client wireless 802.11b sau 802.11g, precum si in modul Infrastructura, conectandu-se printr-un punct de acces, pentru comunicarea cu o retea cablata. Deoarece suporta profiluri multiple, se conecteaza usor la retea indiferent de locatie, conexiunile fiind securizate WEP (Wired Equivalent Privacy) pe 64/128 de biti, WPA (Wi-Fi Protected Access) si prin autentificare 802.1x.
Pentru adaptarea la medii zgomotoase, obstacole sau arii largi de operare, dispozitivul ofera facilitatea de autoregresie pentru a asigura conectivitate scalabila.