Noul card SMC EliteConnect imbunatateste mobilitatea si flexibilitatea retelelor wireless

BUCURESTI - 16 martie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Cardului PC wireless de mare putere SMC2531W-B imbunatateste mobilitatea si flexibilitatea retelelor wireless, asigurand conectivitate 802.11b cu putere de transmitere de pana la 100 mW, de trei ori mai ridicata decat puterea cardurilor wireless 802.11b standard.

Noul card SMC EliteConnect imbunatateste mobilitatea si flexibilitatea retelelor wireless

SMC Networks (www.smc.com), important furnizor de solutii pentru retele destinate mediului casnic, IMM-urilor si mediului enterprise, a anuntat lansarea cardului PC wireless de mare putere - EliteConnect SMC2531W-B la 2,4 GHz, conform cu standardul 802.11b. Acesta imbunatateste mobilitatea si flexibilitatea retelelor wireless, asigurand conectivitate 802.11b cu putere de transmitere de pana la 100 mW – de trei ori mai ridicata decat puterea cardurilor wireless 802.11b standard. Produsul va fi disponibil la sfarsitul lunii martie.

SMC2531W-B se conecteaza la reteaua Ethernet existenta, astfel incat utilizatorii de sisteme laptop wireless pot obtine acces imediat la retea si la resurse din orice loc al firmei. Cardul depasesete majoritatea problemelor de distorsiune multipath din interiorul cladirii, oferind imbunatatiri importante ale calitatii conexiunii si transmisiei de date. Suprafata mare de acoperire a cardului poate fi crescuta prin atasarea la unul din cei doi conectori MMCX disponibili a unei antene high-gain optionale (SMCANT-OM5).

“Retelele wireless sunt foarte potrivite si pentru folosirea in interiorul locuintelor, cele cablate fiind incomode si costisitoare”, a declarat Mark Hally, product manager la nivel mondial pentru produse wireless adresate mediului enterprise. “Spatiul de locuit presupune provocari, deoarece intervin obstacole precum formele neregulate ale incaperilor si mobilierului. Desi initial a fost destinat firmelor, puternicul adaptor a fost foarte bine primit pe piata, iar introducerea lui in vanzare pentru mediul casnic este o idee excelenta. Ii va ajuta pe utilizatorii de acasa sa nu isi faca griji in privinta conectarii datorita ratei de transfer si a spatiului de acoperire crescut”.

Instalarea cardului se realizeaza rapid si usor datorita programului EZ Installation Wizard. Perfect compatibil cu standardul IEEE 802.11b, cardul poate fi configurat sa opereze in modul Ad-hoc (Peer-to-Peer) sau Infrastructura (comunicare cu reteaua cablata printr-un punct de acces), functionand fara intreruperi in orice retea 802.11b sau 802.11g. Programul de administrare a profilului permite utilizatorilor noului card sa salveze multiple profile wireless – pentru birou, pentru acasa sau pentru orice alt loc -, facand deplasarea foarte usoara. Utilitarul de scanare incorporat detecteaza si semnaleaza punctele de acces disponibile din retea. Conexiunile sunt securizate prin criptare WEP pe 64/128 biti si prin noul Wi-Fi Protected Access (WPA). De asemenea, suporta niveluri avansate de securitate si autentificare RADIUS prin 802.1x, EAP-MD5, EAP-TLS, EAP-TTLS si LEAP, astfel incat doar utilizatorii autorizati pot avea acces la resursele retelei wireless.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/noul-card-smc-eliteconnect-imbunatateste-mobilitatea-si-flexibilitatea-retelelor-wireless