O noua oferta hoteliera - Camera & Broadband

BUCURESTI - 17 septembrie 2008

Comunicat tip General in Turism

SMC Networks vine in sprijinul industriei hoteliere, oferindu-le clientilor acces broadband rapid la costui minime

O noua oferta hoteliera - Camera  & Broadband

Thierry Gonon, director general pentru regiunea EMEA al SMC Networks (www.smc.com), important furnizor de hardware LAN si de dispozitive de conectare de banda larga, prezinta astazi oportunitatile deosebite de care pot beneficia hotelierii oferindu-le clientilor broadband de mare viteza. Prin instalarea recenta a tehnologiei VDSL de mare viteza in 27 din hotelurile lantului Accor din Germania si a tehnologiei VDSL2 in hotelul de 5 stele Russelior din Tunisia, SMC Networks a facut posibil accesul clientilor la conexiunile de mare viteza de care au nevoie.
Datorita oamenilor de afaceri ce doresc sa beneficieze de conexiuni wireless oriunde se deplaseaza, se asteapta ca internetul de mare viteza sa devina standard in orice colt al lumii, in special in hoteluri. Thierry Gonon comenteaza: 'Oaspetii traditionali ai hotelurilor s-au saturat de modemurile dial-up, adaptoarele de calatorie, diferitele tipuri de telefoane de hotel si centralele telefonice ocupate, care le si incarca factura hoteliera. Solutia pentru a scapa de toate aceste inconveniente o reprezinta VDSL-ul'.
Conexiunile VDSL (Very high Speed Digital Subscriber Line) sunt mult mai sigure decat retelele Wireless LAN si utilizeaza liniile telefonice existente. Folosind un switch VDSL, un splitter si echipamente CPE (customer premises equipment), hotelurile si casele de oaspeti pot instala aceasta conexiune broadband de mare viteza fara sa fie necesara tragerea de noi cabluri pentru construirea unei noi retele, nemaifiind astfel necesara inchiderea camerelor sau etajelor in timpul implementarii. Odata instalat, VDSL-ul asigura acoperire 100%, eliminand 'punctele moarte', problema frecvent intalnita in cazul metodelor de conectare wireless. VDSL permite partajarea simultana a vocii si datelor, lasand liniile telefonice din camere libere pentru apeluri si centrala telefonica a hotelului pentru rezervari si solicitari din partea clientilor.
Viteza oferita de VDSL/VDSL2 nu este limitata la cea a liniei telefonice, putand atinge 100 Mbps, viteza intalnita de obicei doar la retelele locale Fast Ethernet.
Gonon precizeaza: 'Oamenii nu isi doresc doar acces, ci vor sa se conecteze usor, sa comunice rapid si, totul, la un pret cat mai mic'. Prin introducerea tehnologiei VDSL2, hotelurile pot oferi o conexiune broadband mai rapida ca niciodata, in toate camerele. In plus, au posibilitatea sa adauge valoare serviciilor, oferind Video on Demand (VoD) si filme la calitate HD. Instalarea VDSL2 in luxosul hotel de 5 stele Russelior din localitatea tunisiana Hammamet a permis asigurarea accesului de mare viteza la Internet si VoD in toate cele 250 apartamente si camere ale acestuia.
Tehnologia VDSL ofera hotelierilor oportunitati suplimentare de venit, prin servicii precum hotspoturi wireless in holuri si sali de conferinta, servicii de tiparire locala a documentelor si de business, difuzarea de reclama de la companiile locale - restaurante, teatre, servicii online de apel de taximetre sau rezervari de locuri la restaurant. Pentru a asigura confortul si rapiditatea operatiunii de check-out sau plata a facturilor, oaspetii au posibilitatea sa efectueze aceste operatiuni chiar din camerele lor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/o-noua-oferta-hoteliera-camera-broadband