O noua viziune in abordarea organizationala

BUCURESTI - 22 mai 2007

Comunicat tip General in IT&C

Edata lanseaza o noua solutie pe piata romaneasca: Business Process Management System (BPMS)

Bucuresti, 22 mai, 2007- Venind in sprijinul firmelor romanesti care trebuie sa faca fata unei competitii cresute atat pe piata interna cat si pe cea internationala, firma Edata propune o solutie de Business Process Management (BPMS). Aceasta creeaza fundamentul abordarii orientate catre procesele din cadrul unei organizatii, reprezentand un vector cheie pentru eficientizarea consumului de resurse interne, dar si pentru managementul schimbarii si al conformitatii (in raport cu legislatia, standardele de calitate sau informatice, etc.)
'Orice organizatie moderna ar trebui sa isi infiinteze un departament pentru managementul proceselor de lucru (Business Process Management Office), care sa inlocuiasca departamentul de 'Organizarea Muncii' din acceptiunea traditionala', sustine Cornel Vintila, General Manager Edata. BPMS reprezinta acea componenta a arhitecturii de sistem care sustine departamentul specializat ce are ca obiectiv definirea, modelarea, automatizarea si monitorizarea proceselor de lucru interne. Fata de un sistem IT&C clasic, BPMS presupune existenta unui software specializat care este instalat pe un server hardware, este expus pe web si gazduieste modelele proceselor de lucru ale organizatiei.
Punctul de plecare in implementarea unui BPMS il reprezinta analiza proceselor interne cu un instrument software specializat. In functie de platforma tehnologica a clientului, Edata poate utiliza intrumente precum Websphere Business Modeler, ProVision Enterprise, Aris Toolset sau Tibco. Ulterior documentarii si modelarii proceselor de lucru, se efectueaza analiza costurilor de proiectare, implementare si mentenanta pentru diverse solutii BPM existente pe piata. Odata stabilite componentele arhitecturii de sistem, este posibila o remodelare a unor procese interne, pentru a fi armonizate cu specificul tehnologic. Urmeaza implementarea solutiei, generarea componentelor sistemului informatic pe baza modelelor, prin intermediul lor fiind asigurata integrarea propriu-zisa intre diverse aplicatii. In etapa de testare si optimizare a solutiei, se efectueaza indreptarea unor erori de programare sau modelare.
Cornel Vintila considera ca 'exista o serie de conditii care trebuie indeplinite de client, pentru a asigura succesul unei astfel de implementari: definirea minutioasa a proceselor de lucru care vor fi documentate sau reproiectate si, ulterior, monitorizate; achizitia unui instrument software de modelare a proceselor; investitia in resurse umane de calitate (consultanta, training intern, outsourcing); monitorizarea si optimizarea continua a proceselor si, nu in ultimul rand, alocarea unui buget in acest scop'.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/o-noua-viziune-in-abordarea-organizationala