Oracle preia controlul PeopleSoft

BUCURESTI - 3 ianuarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Oracle Corporation a anuntat ca actionarii PeopleSoft au cedat aproximativ 75 de procente din actiunile PeopleSoft, oferind Oracle controlul companiei.

In plus, Oracle a desemnat patru reprezentanti care sa faca parte din comitetul directorial al PeopleSoft, inlocuind membrii comitetului PeopleSoft care si-au dat demisia, obtinand astfel majoritatea. Doi dintre fostii membri ai comitetului directorial PeopleSoft vor ramane in acest comitet pana la finalizarea fuziunii dintre cele doua companii.

“Unirea celor doua companii aduce laolalta cateva dintre cele mai bune produse si cativa dintre cei mai valorosi oameni de pe piata aplicatiilor de tip enterprise, toate in beneficiul clientului”, declara Larry Ellison, CEO Oracle. “Avansam rapid cu procesul de integrare si suntem multumiti de nivelul de coordonare in unirea celor doua organizatii”.

Perioada initiala de ofertare pentru achizitionarea de catre Oracle a pachetului majoritar de actiuni PeopleSoft a expirat la ora 24:00, ora New York-ului, miercuri 29 decembrie 2004. Oracle a acceptat pentru plata, conform intelegerii, aproximativ 298.834.574 milioane de actiuni. Oracle a anuntat o perioada de ofertare ulterioara care a inceput joi 29 decembrie 2004 si va expira marti 4 ianuarie 2005 la ora 20:00, ora New York (17:00, ora San Francisco).

Daca cel putin 90% din pachetul principal de actiuni PeopleSoft sunt prezentate inaintea expirarii perioadei de ofertare urmatoare, Oracle se asteapta sa finalizeze al doilea pas al fuzionarii la scurt timp dupa expirare. Perioada de ofertare ulterioara va permite tuturor actionarilor care nu au facut oferta pentru actiunile lor in perioada initiala sa obtina 26,50 USD per actiune inaintea consumarii celui de-al doilea pas al fuziunii.

In timpul perioadei de ofertare urmatoare, filiala Oracle insarcinata cu achizitia - Pepper Acquisition Corp. - va accepta plata si va plati cu promptitudine pentru actiunile PeopleSoft conform intelegerii. Actionarii care isi vand actiunile in aceasta perioada vor primi aceeasi suma de 26,50 USD per actiune ca si in cazul perioadei initiale de ofertare. Actiunile vandute in timpul perioadei urmatoare de ofertare nu vor putea fi retrase. Pepper Acquisition Corp. poate extinde perioada de ofertare urmatoare. In acest caz, Pepper Acquisition Corp. va atentiona depozitarii asupra ofertei si va transmite un comunicat de presa inaintea orei 9:00, ora New York-ului din prima zi de lucru care urmeaza datei de expirare a perioadei de ofertare urmatoare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/oracle-preia-controlul-peoplesoft