Panasonic si HP faciliteaza scrierea DVD-urilor de catre consumatori

BUCURESTI - 11 ianuarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Cele doua companii colaboreaza la promovarea convergentei dintre PC-uri si produsele electronice digitale de consum prin folosirea acelorasi formate DVD Media.

Panasonic, principala marca pentru care este cunoscuta compania Matsushita Electric Industrial Co., si HP si-au anuntat colaborarea in scopul accelerarii convergentei dintre PC-uri si produsele elctronice de consum. Un prim pas in atingerea acestui obiectiv il reprezinta facilitarea utilizarii de catre consumatori a mediilor DVD atat in echipamentele electronice cat si in PC-uri.
Panasonic si HP au stabilit ca fiecare sa adopte in dispozitivele sale formatele de inregistrare DVD promovate de catre celalalt. Panasonic va adauga posibilitatea de citire si scriere DVD+R* in recorderele sale DVD, iar HP va adauga functionalitate DVD-RAM** in unitatile DVD de inregistrare din portofoliul sau larg destinat PC-urilor desktop.
Prin recunoasterea acestor formate, HP si Panasonic doresc sa le ofere clientilor posibilitatea de a beneficia de avantajele unice ale fiecarei tehnologii – de la compatibilitate largita pana la suport pentru mai multe tipuri de media.
„Firma Panasonic este hotarata sa colaboreze cu HP pentru a explora modalitatile prin care le poate oferi clientilor o experienta imbunatatita ca urmare a folosirii tuturor facilitatilor pe care le fac posibile echipamentele electronice digitale”, spune Fumio Ohtsubo, presedinte al Panasonic AVC Networks Company, unitatea producatoare de echipamente audio, video si informatice a Matsushita Electric. „Prin adaugarea formatului +R recorderelor DVD Panasonic, simplificam alegerea formatelor si oferim clientilor mai multa valoare. Acesta este in mod clar un castig important pentru consumatori”.
„HP colaboreaza cu Panasonic pentru a le oferi clientilor o mai mare flexibilitate a formatelor DVD”, spune John Romano, prim-vicepresedinte, Global Consumer PC Unit, HP. „Aceasta colaborare ii va ajuta pe consumatorii obisnuiti sa devina producatori de filme. Clientii care folosesc dispozitive DVD-RAM vor putea sa capteze si inregistreze continutul dorit pe medii DVD-RAM si apoi vor putea sa creeze si editeze cu usurinta filme pe PC-urile lor HP si pe alte dispozitive destinate divertismentului digital”.

Inregistrarea continutului propriu pe DVD-uri incepe sa se dezvolte rapid in Statele Unite. Anul acesta se preconizeaza ca vor fi achizitionate de catre utilizatori aproape 15 milioane de unitati de scriere de DVD-uri pentru PC-uri si de recordere DVD independente. Datorita eliminarii problemelor de format si a confuziilor legate de mediul de stocare care trebuie folosit, ambele companii se asteapta ca interesul pentru inregistrarile pe DVD sa creasca substantial.
Cele doua formate de inregistrare pe DVD au avantaje atragatoare. DVD-RAM permite inregistrarea diferitelor tipuri de fisiere media (imagini, video si muzica) pe acelasi disc si are facilitati puternice de reinregistrare cu posibilitatea protectiei la re-scriere. DVD+R este considerat a fi cel mai compatibil mediu de scriere o singura data pentru PC-uri si playerele DVD autonome actuale, oferind tehnologie de varf in diverse domenii prin utilizarea, de exemplu, a discurilor cu inregistrare pe doua nivele, cu o capacitate de pana la 8,5 GB.
Panasonic si HP intentioneaza de asemenea sa colaboreze la dezvoltarea produselor si solutiilor care suporta formatul de disc optic Blu-ray Disc high-definition. Ambele companii sunt membre ale consiliului de administratie al asociatiei Blu-Ray Disc, deschisa tuturor companiilor sau organizatiilor interesate in crearea, sustinerea si/sau promovarea formatelor Blu-Ray Disc. Formatul Blu-Ray Disc, care este sustinut pe scara larga de producatori din domeniul PC-urilor si al electronicelor de consum, reprezinta noua generatie de formate de discuri optice, proiectata in special pentru stocarea, inregistrarea si editarea continutului video high definition si a altor fisiere video de dimensiuni mari. Blu-Ray Disc poate stoca pana la 25 GB (un singur nivel) sau 50 GB (nivel dublu) pe un disc cu o singura fata – aproximativ de 5 pana la 10 ori mai mult decat capacitatea unui DVD. Mai multe informatii pot fi gasite la http://www.blu-raydisc.com.

* DVD+R este numele formatului de scriere unica pe DVD al aliantei +RW.
**DVD-RAM este numele formatului de scriere de mai multe ori pe DVD al DVD Forum.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/panasonic-si-hp-faciliteaza-scrierea-dvd-urilor-de-catre-consumatori