Pentru al 14-lea trimestru consecutiv, HP ocupa primul loc la nivel mondial pentru veniturile obtinute din vanzarea tuturor tipurilor de sisteme de stocare pe disc

BUCURESTI - 8 decembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

IDC a facut cunoscute informatiile de piata corespunzatoare celui de-al treilea trimestru al anului 2005(1) , care arata ca HP isi mentine, pentru al 14-lea trimestru consecutiv, prima pozitie la nivel mondial pentru veniturile corespunzatoare tuturor tipurilor de sisteme de stocare pe disc. HP detine o cota de piata de 23,5 procente si a inregistrat o crestere a veniturilor de 14,4 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In acest interval, veniturile la nivel mondial ale HP corespunzatoare sistemelor externe de stocare pe disc au crescut de doua ori mai rapid decat cele obtinute de EMC, cresterea inregistrata fiind de 14,7 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea veniturilor obtinute de HP pe piata retelelor NAS (network-attached storage) a depasit cresterea veniturilor obtinute de EMC si Network Appliance cu 10,7 procente fata de trimestrul precedent si cu 27, 5 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, HP a preluat de la Dell prima pozitie in ceea ce priveste numarul de unitati NAS vandute.
HP ocupa prima pozitie si la veniturile obtinute pe piata iSCSI si a retelelor SAN (storage area network) deschise, cu o cota de piata de 25 de procente. De asemenea, HP detine primul loc si la numarul total de unitati SAN deschise vandute.
„Continuam sa dominam piata sistemelor de stocare”, spune Bob Schultz, prim vicepresedinte si director general al diviziei StorageWorks din cadrul HP. „In ultimele luni, am intreprins o serie de masuri pentru a ne consolida afacerea, care au condus la obtinerea unor progrese evidente prin cresterea importanta a veniturilor asociate segmentelor EVA si XP”.
In acest trimestru, HP a achizitionat compania AppIQ si a inceput vanzarea pachetului HP Storage Essentials 5.0 – ambele initiative servind la dezvoltarea strategiei HP de unificare a administrarii serverelor si sistemelor de stocare. Au mai fost anuntate introducerea sau imbunatatirea unor produse ca:
•Serverele HP ProLiant Data Protection Storage – solutii de salvare pe disc, simplu de implementat, care folosesc solutia Microsoft® DPM pentru protectia aproape continua a serverelor de fisiere Windows®;
•Sistemul de biblioteci virtuale HP StorageWorks 6840 - care imbunatateste fiabilitatea si performantele proceselor de protectie a datelor prin facilitati de salvare si recuperare de zece ori mai rapide decat solutiile pe banda existente (2);
•Serviciul HP Electronic Vaulting pentru organizatiile mari – care asigura salvarea automata la distanta, cu un nivel ridicat de securitate si scalabilitate pentru mediile eterogene;
•Agentul HP StorageWorks File Migration – care reduce solicitarile de stocare online, asigurand operatiuni de migrare si arhivare flexibile.
Mai multe informatii despre ofertele HP StorageWorks sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/storageworks.

(1) Sursa: Raportul „ IDC Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker,Q3 2005”
(2) Rezultatele au fost obtinute prin compararea a 10 servere care au salvat sistemele de fisiere Microsoft Windows pe o biblioteca StorageTek DLT 8000 aflata pe doua discuri.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/pentru-al-14-lea-trimestru-consecutiv-hp-ocupa-primul-loc-la-nivel-mondial-pentru-veniturile-obtinute-din-vanzarea-tuturor-tipurilor-de-sisteme-de-stocare-pe-disc