Prin initiativa “Optimize for Agility”, Oracle si HP ajuta companiile sa-si imbunatateasca nivelele de servicii IT si sa controleze costurile

BUCURESTI - 22 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Oracle si HP au anuntat in cadrul conferintei “Oracle OpenWorld”, ce a avut loc in San Francisco in perioada 19-22 septembrie, o noua initiativa, denumita “Optimize for Agility” (Optimizare in scopul cresterii agilitatii), care ajuta clientii din organizatiile mari sa-si micsoreze costurile IT, sa-si optimizeze nivelele de servicii informatice si sa-si imbunatateasca agilitatea afacerii.

Aceasta initiativa are la baza un contract de dezvoltare, servicii si marketing si va asigura servicii si suport pentru implementarea rapida, gestiunea integrata si facilitati de aprovizionare dinamica pentru clientii din intreaga lume.
Determinata de cerintele clientilor privind imbunatatirea recuperarii investitiei in IT si o mai buna adaptare a nivelelor de servicii IT cu necesitatile afacerii, initiativa “Optimize for Agility” urmareste sa le permita clentilor comuni sa beneficieze de resursele IT virtualizate, eficiente din punct de vedere al costurilor, fiabile si scalabile, care sa poata fi urmarite dinamic in orice moment.
Aceasta initiativa este sustinuta de inovatiile incorporate in servicii si produse, cum sunt, de exemplu, capabilitatile native ale platformei grid Oracle 10g, solutiile de gestiune HP OpenView si Oracle Enterprise Manager, care vor modifica in mod deschis evenimente si informatii operationale, permitand o analiza mai complexa radacina-cauza si solutionarea problemelor dintr-o infrastructura grid. Aceasta integrare, posibila prin schimbarea modelelor folosind servicii web, le ofera utilizatorilor abilitatea de a detecta si avertiza asupra degradarii performantelor IT inainte ca acestea sa aiba impact asupra afacerii.
Initiativa ii ajuta de asemenea pe clienti sa gestioneze obiectivele nivelului de servicii prin scalarea automata a resurselor software si hardware astfel incat sa corespunda solicitarilor lor. Ca rezultat, companiile pot identifica, aloca si realoca resursele IT – de la servere la stocare la capacitatea retelei – pentru a regla modificarile facute in timpul lucrului, imbunatatirile tehnologice si cerintele afacerii fara sa afecteze productivitatea utilizatorului.
In plus, ofertele de servicii si suport vor fi furnizate prin intermediul a peste 950 de specialisti HP in servicii, instruiti Oracle. Serviciile Grid Accelerator, denumite HP Express Services, vor asigura implementarea accelerata a bazei de date Oracle 10g pe servere HP si vor fi disponibile initial in America de Nord urmand ca, ulterior, sa existe programe similare si in alte tari.
Ca parte a acestei initiative, Oracle si HP vor dezvolta arhitecturi de referinta care sunt proiectate si testate conform specificatiilor pentru implementarea optima a unei infrastructuri Oracle grid-computing.
“Prin aceasta initiativa, Oracle si HP simplifica gestiunea resurselor pentru mediile grid”, afirma Doug Kennedy, vicepresedinte Oracle pentru aliantele si canelele de distributie Oracle din intreaga lume. “Prin oferta noastra comuna ‘Optimize for Agility’, clientii isi vor putea scala automat resursele software si hardware, in functie de necesitati, diminuand costurile IT si imbunatatind nivelele globale de servicii”.
Acest anunt va contribui la accelerarea furnizarii acestor capabilitati puternice de calcul ca standarde operationale pentru clientii comuni prin colaborarea continua la dezvoltarea si furnizarea de produse.
“Initiativa ‘Optimize for Agility’ este rezultatul viziunii comune a companiilor noastre si realismului solutiilor noastre integrate”, spune Ron Eller, vicepresedinte si director general al diviziei HP Solution Alliances “. Credem ca initiativa va permite companiilor sa se transforme mai rapid in Organizatii Adaptabile si va contribui la adoptarea larga a tehnologiei grid, contribuind la utilizarea completa a resurselor IT dintr-o organizatie”.
Mai multe informatii despre initiativa “Optimize for Agility” puteti gasi la adresa www.hp.com/go/oracle.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/prin-initiativa-optimize-for-agility-oracle-si-hp-ajuta-companiile-sa-si-imbunatateasca-nivelele-de-servicii-it-si-sa-controleze-costurile