SMC Networks isi extinde portofoliul wireless pentru maximizarea fiabilitatii si scalabilitatii pe piata IMM-urilor

BUCURESTI - 16 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

SMC Networks (www.smc.com), important furnizor de solutii de conectare la retea pentru IMM-uri si utilizatorii particulari, a anuntat ca va continua extinderea si consolidarea gamei de produse wireless de retea cu noile tehnologii in curs de dezvoltare si caracteristici sigure. Printre solutiile companiei destinate retelelor complexe sunt incluse mesh networking (nota: intr-o arhitectura de retea mesh, fiecare statie este conectata direct la celelate) pentru retelele WLAN usor extensibile; puncte de acces wireless pentru interiorul sau exteriorul cladirilor; switch-uri WLAN sigure, precum si o diversitate de adaptoare wireless pentru retea si accesorii care permit mentinerea in functiune a oricarui echipament conectabil la retea.

Noua linie de produse mesh networking SMC, care va facilita extinderea retelelor wireless, are la baza arhitectura WITnet™ (Wireless Intelligent Transport Network) a companiei Accton Technology, compatibila 802.11s. Disponibile in trimestrul al patrulea al acestui an, noile produse SMC pentru crearea si extinderea retelelor mesh wireless sunt ideale pentru acoperirea suprafetelor de dimensiuni mari, unde cablarea este dificila sau chiar imposibila. Fiecare Mesh AP care acceseaza reteaua actioneaza si ca punct de emisie/acces, crescand scalabilitatea si flexibilitatea retelelor mesh. Flexibilitatea lor este sporita de incorporarea functiei de directionare redundanta si inteligenta: daca un Mesh AP sau o legatura mesh nu functioneaza, traficul este directionat catre alt punct de acces/conexiune si transmis catre destinatia finala prin cea mai eficienta cale.

Angajamentul companiei de a facilita realizarea retelelor de campus si de a le face mai flexibile si sigure este evidentiat si prin oferta de puncte de acces enterprise, care include dispozitivul SMC2888W EliteConnect Universal 2,4 GHz/ 5 GHz Outdoor Access Point/Bridge. Proiectat sa conecteze doua sau mai multe retele locale cablate, amplasate de obicei in cladiri diferite, acest produs aduce un plus de valoare prin utilizarea functiei sale suplimentare de punct de acces wireless pentru utilizatorii din interiorul unei cladiri sau mobili. Incorporand arhitectura dual-radio, SMC2888W-M asigura conectarea fie prin banda 802.11a, fie prin 802.11b/g, in functie de optiunea administratorului de retea. Conectat cu unul sau mai multe bridge-uri SMC2888W-S configurate sa receptioneze in aceeasi banda, legatura retea-retea este completa. Echipamentul este rezistent la apa si poate fi utilizat in siguranta in afara cladirilor, iar flexibilitatea sa de a fi folosit ca bridge si/sau punct de acces in afara cladirilor simplifica realizarea conexiunilor.

Compatibilitatea fiind esentiala pentru setarea si extinderea cu usurinta, ca si pentru stabilitatea conexiunii, solutiile wireless SMC pentru mediul enterprise sunt compatibile cu standardele 802.11a si 802.11b/g, oferind utilizatorilor conexiuni rapide, pe arii extinse, prin intermediul adaptoarelor 802.11a/b/g sau prin aplicatii end-to-end. In scopul asigurarii evolutiei punctelor de acces enterprise, facilitatile oferite de acestea vor suporta Multiple SSID, QoS, VLAN tagging, Wireless Distribution System (WDS) si cea mai avansata metoda de securitate wireless. Implementarea este facilitata, pentru intreaga linie de puncte de acces wireless si bridge-uri, de suportul pentru Power over Ethernet (PoE), antene high gain optionale si o varietate de produse pentru extinderea acoperirii wireless in interiorul cladirilor sau in spatii deschise.

Printre solutiile noi destinate IMM-urilor se afla switch-ul SMC WLAN PoE cu suport pentru conexiunile cablate sau wireless. Un nou switch SMC WLAN, disponibil in trimestrul trei al acestui an, va include facilitati de ultima generatie pentru implementarea cu usurinta, asigurarea scalabilitatii si administrarii centralizate, fiind o solutie potrivita atat pentru IMM-uri, cat si pentru mediul enterprise. Switch-ul LAN wireless asigura instalarea si utilizarea cu usurinta, incorporand in acelasi timp facilitati avansate, precum securitatea mobilitatii, QoS, AAA si capabilitati 802.1x.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/smc-networks-isi-extinde-portofoliul-wireless-pentru-maximizarea-fiabilitatii-si-scalabilitatii-pe-piata-imm-urilor