SOFTWARE-UL XEROX DOCUSHARE VINE IN SPRIJINUL CERCETATATORILOR DE LA NASA

BUCURESTI - 16 iulie 2004

Comunicat tip General in IT&C

La milioane de kilometri distanta in spatiu, cei doi roboti de explorare ai NASA sunt ocupati cu adunarea datelor de pe planeta rosie – apoi, personalul care lucreaza la acest proiect analizeaza descoperirile facute si foloseste software-ul Xerox DocuShare™ Enterprise Content Management pentru a crea o nemaiintalnita colectie de date care pot fi accesate cu usurinta si schimbate intre membrii proiectului NASA, de oriunde s-ar afla.

SOFTWARE-UL XEROX DOCUSHARE VINE IN SPRIJINUL CERCETATATORILOR DE LA  NASA


Cercetatorii si inginerii de la NASA au folosit intensiv internetul in timpul fazei de dezvoltare a misiunii de explorare a planetei Marte pentru stocarea si schimbul zilnic al unei game variate de documente de organizare. DocuShare permite de asemenea cercetatorilor sa foloseasca in comun anumite informatii care sunt transmise in mod continuu din luna ianuarie, de cand cei doi roboti – „Spirit” si „Opportunity” – au aterizat pe Marte si au inceput sa cerceteze suprafata planetei.
In prezent, sunt incarcate in DocuShare sute de fisiere: fotografii si date referitoare la suprafata, temperatura, rezumate ale proiectului, informatii captate de senzori, unghiurile bratelor robotilor etc.
Sistemul DocuShare contine o vasta biblioteca online, accesibila in timp real, 24 de ore pe zi. Peste 1000 de cercetatori, ingineri si membri ai echipelor universitare din intreaga lume folosesc DocuShare pentru a accesa rapid si simultan datele importante organizate in peste 100.000 de fisiere totalizand 100 de GB ale NASA Jet Propulsion Lab (JPL).
„Cercetatorii de la NASA JPL au folosit din 1998 sistemul DocuShare pentru a colabora indeaproape la o serie de proiecte foarte importante, culminand cu misiunea de explorare a planetei Marte”, spune David Smith, vicepresedinte si director general al Xerox DocuShare Business Unit. „DocuShare a jucat un rol esential in asigurarea unui acces sigur si facil la informatiile extrem de importante. DocuShare contribuie la cresterea productivitatii NASA JPL prin asigurarea accesului in timp real la date si prin eliminarea gatuiturilor determinate de lucrul cu mai multe sisteme”.
Sistemul DocuShare ruleaza pe un server central Solaris si accepta utilizatori de pe orice platforma, inclusiv Windows si Linux. In afara suportului asigurat echipei care lucreaza in cadrul proiectului de explorare a planetei Marte, peste 5.000 de oameni folosesc DocuShare pentru diferite proiecte active in cadrul NASA JPL. In total, sistemul Xerox DocuShare de gestionare a documentelor si continutului gazduieste peste 700 GB de date si gestioneaza peste 300.000 de fisiere pentru programul spatial.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/software-ul-xerox-docushare-vine-in-sprijinul-cercetatatorilor-de-la-nasa