Solutia integrata de la HP si Brocade poate reduce costurile infrastructurii SAN pentru HP BladeSystem cu peste 50 de procente

BUCURESTI - 9 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Prin inglobarea switch-ului Brocade, integrarea si functionarea SAN in arhitectura de server HP BladeSystem sunt imbunatatite.

HP si Brocade Communications Systems au anuntat o solutie integrata destinata reducerii costurilor de achizitie si operare in mediile de lucru blade standardizate atat pentru clientii din marile organizatii, cat si pentru cei din IMM-uri.
In baza contractului dintre cele doua companii, capabilitatile de comutare ale retelei SAN (storage area network) Brocade vor fi complet integrate in arhitectura HP BladeSystem. Astfel, clientii vor beneficia de o conexiune SAN flexibila si isi vor putea reduce costurile de infrastructura fabric cu peste 50% prin eliminarea componentelor infrastructurii switch-urilor fabric si a cablurilor care nu mai sunt necesare intr-un mediu HP BladeSystem.
Colaborarea dintre HP si Brocade furnizeaza primul switch fabric Fibre Channel optimizat, integrat, pentru portofoliul HP BladeSystem, care imbunatateste performantele stocarii in retea si managementul SAN. Bazat pe abordarea infrastructurii HP blade integrate, contractul permite serverelor blade HP ProLiant sa fie compatibile 100% cu tehnologia switch-ului fabric Brocade pentru clientii actuali si viitori ai HP BladeSystem.
“In conditiile in care piata mondiala a serverelor blade se afla intr-o crestere rapida, compatibilitatea switch-ului reprezinta un element foarte important pentru clienti”, spune John Enck, vicepresedinte si direcor de cercetare la Gartner Research. “Furnizorii de infrastructura SAN care au parteneriate cu furnizorii de sisteme blade pentru dezvoltarea si integrarea modulelor switch pentru solutiile blade raspund cererii in crestere a clientilor pentru stocarea mai eficienta a datelor, scaderea complexitatii centrelor de date si o mai buna conectare si adoptare Blade/SAN”.
“Clientii cer astazi standardizare – tehnologii care sa se potriveasca cu dotarile lor IT existente”, spune Rick Becker, vicepresedinte si director general al organizatiei HP BladeSystems. “Facand echipa cu Brocade, HP urmareste in domeniul blade nu numai cresterea in volum a pietei ci si asigurarea a ceea ce este mai bun in privinta standardelor hardware, automatizarii administrarii, serviciilor si tehnologiilor de virtualizare”.
HP BladeSystem cu primul modul switch SAN Brocade de 4 gigabiti integrat consolideaza conexiunile de servere si stocare intr-o arhitectura unica, crescand optimizarea spatiului rack cu 50%, asigurand o conectare mai facila si gestiunea mai multor servere atasate mediilor SAN, o disponibilitate si flexibilitate superioare care permit adaugarea resurselor nedisruptive in masura necesitatilor. Switch-ul optional va asigura un server SAN de inalta performanta, scalabil, la un cost scazut, pentru integrarea stocarii si completa interoperabilitate cu infrastructurile fabric de la Brocade.
“HP BladeSystem reprezinta viitorul infrastructurii scalabile optimizate pentru organizatia adaptabila”, spune Tom Buiocchi, vicepresedinte de marketing la Brocade. “Printr-o baza instalata de peste 4,1 milioane de porturi, tehnologia switch-ului fabric Brocade este cea mai raspandita infrastructura SAN instalata in intreaga lume, iar colaborarea noastra cu HP pentru integrarea conexiunii SAN Brocade in infrastructura sa blade va permite furnizarea de servicii flexibile, care vor realiza o legatura mai buna intre IT si necesitatile afacerii”.
Designul eficient al switch-ului SAN Brocade completeaza optiunile de conectare a stocarii pentru clientii actuali ai HP BladeSystem prin reducerea numarului de cabluri, echipamente si porturi – diminuand costurile globale si economisind spatiul din rack comparativ cu optiunile traditionale montabile in rack.
Modulul Brocade 4GB Fibre Channel Switch integrat in HP BladeSystem va fi disponibil din trimestrul al doilea al anului 2005 la un pret comparativ cu cel al switch-urilor fabric externe de 2 GB.
Mai multe informatii despre HP BladeSystem sunt disponibile la www.hp.com/go/bladesystem.
Despre Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade ofera cele mai importante platforme inteligente de stocare in retea. Furnizorii mondiali de sisteme, aplicatii si solutii de stocare au ales Brocade ca furnizor al elementelor de baza pentru conectivitatea in retea pentru solutiile lor SAN. Familia Brocade SilkWorm de switch-uri fabric si software este destinata optimizarii disponibilitatii datelor si resurselor de servere si stocare din organizatie. Folosind solutii Brocade, companiile pot simplifica implementarea SAN, reduce costul total de utilizare al mediilor de atocare a datelor si imbunatati eficienta retelei si aplicatiilor. Pentru informatii suplimentare, vizitati site-ul Brocade la adresa www.brocade.com sau contactati compania la info@brocade.com.