Solutie SMC VDSL avantajoasa, bazata pe liniile telefonice standard

BUCURESTI - 21 mai 2004

Comunicat tip General in IT&C


IFM, o companie de servicii situata in Parcul Tehnologic Industrial din localitatea italiana Ferrara, a ales o solutie VDSL de la SMC Networks pentru crearea unei retele bazate pe liniile telefonice standard. Produsele SMC VDSL garanteaza o rata de transmisie de 55 Mbps prin cablurile telefonice traditionale existente.

Solutie SMC VDSL avantajoasa, bazata pe liniile telefonice standard

Obiectivul urmarit de IFM consta in conectarea mai multor clienti aflati in diverse zone ale parcului tehnologic: la receptie, la intrarile in cladire si la alte computere aflate la distante intre 150 si 2500 de metri. Compania a intampinat dificultati legate atat de buget, cat si de faptul ca anumite zone nu permiteau cablare suplimentara. Aceste restrictii au condus la alegerea solutiei VDSL. Tehnologia VDSL permite utilizarea cablului telefonic existent pentru conectarea computerelor, eliminand necesitatea instalarii de noi cabluri. Astfel, se obtin economii financiare si de timp importante.

“Suntem foarte multumiti de aceasta solutie”, a declarat Paolo Vita Finzi, general manager al IFM. “Tehnologia VDSL ne permite sa depasim limitarile existente, fiind astfel capabili sa conectam la retea, intr-un timp foarte scurt si fara a fi necesare noi cablari, utilizatorii aflati la distanta.”

Proiectul a fost coordonat de SIET, o companie de servicii tehnice care opereaza in domeniul telecomunicatiilor in mediul enterprise. Implementarea a fost simpla si rapida, intregul proces durand numai o saptamana. Tehnologia VDSL garanteaza o transmisie de date sigura si fiabila, pe o distanta de pana la 1500 de metri. In cazul IFM, existenta unei cablari telefonice excelente a condus la atingerea unei distante de 1800 de metri.

“Eram constienti de avantajele tehnologiei VDSL, iar SMC a fost furnizorul la care ne-am gandit de la inceput pentru realizarea acestui proiect”, a declarat Stefano Minghini, manager de proiecte indoor la SIET. “Solutiile SMC Networks si-au demonstrat inca o data valoarea”.

Pentru implementarea solutiei au fost folosite urmatoarele echipamente:
5 x SMC7500A/VCP: Extended Ethernet Customer Premise;
1 x SMC7724M/VSW: Switch stivuibil administrabil cu 24 de portui Ethernet Extended;
1 x SMC7024/VSP: Splitter cu 24 de porturi Ethernet Extended;
3 x SMC-EZ6505TX: Switch cu 5 porturi Ethernet/Fast Ethernet;
1 x SMC-EZ6508TX: Switch cu 8 porturi Ethernet/Fast Ethernet.Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/solutie-smc-vdsl-avantajoasa-bazata-pe-liniile-telefonice-standard