TEHNOLOGIA XEROX IN SPRIJINUL JOCURILOR OLIMPICE SI PARALIMPICE DE LA ATENA

BUCURESTI - 20 august 2004

Comunicat tip General in IT&C

Ca Partener Olimpic Mondial - cel mai inalt nivel de sponsorizare - Xerox asigura in cadrul Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2004 de la Atena solutia necesara preluarii, organizarii, tiparirii si distribuirii rezultatelor intrecerilor si a altor informatii privind aceste importante competitii sportive aproape instantaneu.

Solutia include atat echipamentele necesare, ce inglobeaza tehnologie de ultima generatie, si consumabilele aferente, cat si aplicatia software de management al documentelor Xerox CentreWare™ Web si serviciile asigurate de o echipa numeroasa de specialisti.
Pentru a-si imbunatati performantele, sportivii care participa la Jocurile Olimpice de la Atena si-au stabilit foarte clar obiectivele si s-au concentrat pe identificarea celor mai bune mijloace pentru indeplinirea lor. Acelasi lucru s-a intamplat si cu organizatorii Olimpiadei si partenerii lor.


Comitetul Olimpic produce, tipareste si distribuie zeci de mii de rapoarte (peste 120 milioane de pagini) pentru informarea corecta si la timp a oficialilor, reprezentantilor presei si a tuturor celorlati participanti la Jocurile Olimpice cu privire la rezultatele si evenimentele ce au loc in cadrul acestei importante manifestari sportive. Pentru ca acest laborios proces sa se desfasoare in cele mai bune conditii, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Atena au incredintat aceasta misiune companiei Xerox.
Sarcina Xerox consta in sistematizarea rezultatelor obtinute la probele celor 37 de sporturi din cadrul Olimpiadei, ce se desfasoara in 140 de locatii, si transmiterea lor aproape instantaneu catre centrul de presa, o veritabila “baterie” de imprimante, asa cum o numeste Vince Schaeffer, director, Xerox Worldwide Olympic Operations. Pentru gestionarea acestei baterii, precum si a imprimantelor si celorlalte dispozitive aflate in locurile unde au loc intrecerile, Xerox foloseste solutia de management al documentelor Xerox CentreWare™ Web.
Aceasta aplicatie software instaleaza, configureaza, gestioneaza, monitorizeaza si trimite rapoarte pe toate imprimantele si dispozitivele multifunctionale din reteaua existenta la Jocurile Olimpice. CentreWare™ Web ofera organizatorilor o privire de ansamblu asupra a ceea ce se intampla in toate punctele de desfasurare a intrecerilor, toate informatiile fiind afisate pe un singur ecran. Softul le permite organizatorilor Jocurilor sa vada echipamentele care trebuie sa fie reparate, inlocuite, mutate sau alimentate cu hartie. Solutia asigura atat gestionarea perifericelor Xerox cat si a celor produse de alte companii.
“Jocurile Olimpice ne ofera oportunitatea unica de a lucra alaturi de alti furnizori de tehnologie pentru inregistrarea, organizarea, tiparirea si distributia rapida si corecta a rezultatelor intrecerilor”, spune Schaeffer.
Folosirea solutiei CentreWare™ Web ofera mai multe avantaje organizatorilor Olimpiadei. In primul rand, este singura solutie de acest fel care integreaza cu usurinta si functioneaza pe mai multe tipuri de periferice. Apoi, necesitatea apelurilor de service este redusa substantial, iar productivitatea este crescuta. Timpul de nefunctionare al echipamentelor este mult diminuat, problemele aparute fiind identificate si solutionate rapid. Utilizarea perifericelor este urmarita cu multa atentie, permitand organizatorilor sa gestioneze cu mai multa eficienta procesul de tiparire a documentelor.
“Este un elixir care ne-a economisit mult timp pentru solutionarea unei multitudini de aspecte”, spune Schaeffer despre CentreWare™ Web. “In trecut trebuia, de exemplu, sa instalam drivere pe fiecare masina care era conectata la imprimante”.
In locatia centrala, Xerox a construit un Centru Operational Tehnologic, o camera dotata cu ecrane cu plasma de dimensiuni mari, de unde se urmareste si se coordoneaza activitatile de producere, tiparire si distribuire a documentelor.
Xerox estimeaza ca in cele 17 zile ale Jocurilor Olimpice de la Atena vor fi produse pe cele 6000 de dispozitive multifunctionale, copiatoare si imprimante Xerox intre 120 si 140 de milioane de pagini.
“Xerox a fost un membru al echipei care a contribuit la succesul Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004 inca de la inceput. Jocurile Olimpice reprezinta evenimentul sportiv mondial care necesita cea mai larga acoperire informationala, iar distribuirea rezultatelor de catre Xerox joaca un rol vital in acest proces”, declara Gerhard Heiberg, presedintele comisiei de marketing a Comitetului Olimpic International (IOC). “IOC este foarte fericit sa beneficieze de sustinerea campionilor inovatiilor de la Xerox in gestionarea documentelor la revenirea Jocurilor Olimpice in tara lor de origine si in orasul in care au renascut”.

Cand flacara olimpica va fi stinsa si spotivii se vor intoarce acasa, cei 230 de specialisti ai echipei de asistenta Xerox se vor apuca imediat de pregatirea infrastructurii pentru Jocurile Paralimpice, care vor avea loc tot la Atena in perioada 17-28 septembrie. La aceasta competitie, la care vor participa 4.000 de sportivi ce vor concura la 19 probe, Xerox va folosi 1.133 imprimante FX 1008 si 476 imprimante Xerox Phaser 4400 pentru joburile de imprimare mai mici si 80 de sisteme Xerox DocuColor 535 si 70 DocuColor 555 pentru printurile color de dimensiuni mari.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/tehnologia-xerox-in-sprijinuljocurilor-olimpice-si-paralimpice-de-la-atena