Unitatea de afaceri ProCurve Networking a HP a fost inclusa in Quadrantul Challengerilor din raportul Gartner “Quadrantul Magic 2004 pentru retelele LAN de campus globale”

BUCURESTI - 21 decembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Unitatea de afaceri ProCurveNetworking a HP a anuntat ca, in urma evaluarii abilitatii de functionare si a concretitudinii viziunii asupra pietei, furnizorul de produse de retea pentru mediul enterprise a fost mentionat in quadrantul challengerilor din raportul Quadrantul Magic 2004 pentru retelele LAN de campus globale, realizat de firma de cercetare si consultanta Gartner.

ProCurve, participant in sectorul networking de peste 25 de ani, este un furnizor de produse pentru retelele conectate prin cablu sau wireless pentru mediul enterprise, servicii si solutii, care permit proiectarea inteligenta a retelei folosind arhitectura ProCurve Adaptive EDGE.
Quadrantele Magice Gartner masoara si compara companiile dintr-o anumita industrie din punctul de vedere al abilitatii de functionare si al concretitudinii viziunii acestora asupra pietii.
Abilitatea de functionare evalueaza modul in care se comporta un producator pe piata actuala. Aprecierea urmareste aspecte referitoare la service si suport, distributia produsului, investitiile pe piata si rezultatele financiare.
Concretitudinea viziunii asupra pietei se refera la gradul de cunoastere a pietei de catre un producator si la modul in care este pregatit acesta sa faca fata in viitor cerintelor pietei. Printre criteriile urmarite se afla: posibilitatile produselor si segmentele carora li se adreseaza, tehnologie si arhitecturi, precum si gestiunea portofoliilor de produse.
“Clientii din mediul enterprise asteapta mai mult de la retelele lor decat au facut-o vreodata”, spune John McHugh, vicepresedinte si director general al ProCurve Networking by HP. “Credem ca Gartner a recunoscut abilitatea ProCurve de a raspunde necesitatilor de afaceri facand accesibila tehnologia de networking avansata si promovand inovatiile in zonele critice ale securitatii, mobilitatii si convergentei retelei”.
Conform Gartner, producatorii listati in quadrantul Challenger actioneaza in prezent in mod eficient, dar au o viziune mai slab definita asupra tendintelor pietei, astfel, neputand avea o abordare agresiva a viitorului.
O copie completa a raportului Gartner care subliniaza pozitia ProCurve in quadrantul Global Campus LAN sunt disponibile la http://mediaproducts.gartner.com/reprints/hp/123974.html.

Despre Quadrantul Magic Gartner
Quadrantul Magic are copyright Gartner din decembrie 2004 si este folosit cu consimtamantul Gartner. Quadrantul Magic este o reprezentare grafica a unei piete la un anumit moment si pentru o perioada stabilita. El descrie analiza Gartner referitoare la modul in care anumiti producatori apreciaza, dupa anumite criterii stabilite de Gartner, aceasta piata. Gartner nu sustine nici un producator, produs sau serviciu descris in Quadrantul Magic si nu ii sfatuieste pe utilizatorii de tehnologie sa opteze numai pentru producatorii inclusi printre “liderii” quadrantului. Quadrantul Magic se doreste a fi numai un instrument de cercetare si nu trebuie considerat a fi un ghid explicit de actiune. Gartner nu recunoaste nici o garantie, explicita sau implicita, pentru aceasta cercetare, inclusiv toate garantiile comerciale sau specifice unui anumit scop.

Despre ProCurve Networking
Unitatea de afaceri ProCurve Networking a HP este un furnizor de solutii de retea pentru mediul enterprise, care includ produse pentru retelele conectate prin cabluri sau fara cabluri, servicii si solutii - switch-uri Ethernet, switch-uri de rutare, puncte de acces wireless si aplicatii de administrare a retelei – care le permit clientilor sa-si construiasca retele bazate pe standarde deschise, care corespund necesitatilor actuale si viitoare de securitate, performanta si fiabilitate.
Informatii suplimentare despre solutiile si produsele ProCurve networking sunt disponibile la adresa www.procurve.com.Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/unitatea-de-afaceri-procurve-networking-a-hp-a-fost-inclusa-in-quadrantul-challengerilor-din-raportul-gartner-quadrantul-magic-2004-pentru-retelele-lan-de-campus-globale