Unitatea de afaceri ProCurve Networking a HP isi extinde arhitectura inovatoare de retea in scopul imbunatatirii performantelor si securitatii

BUCURESTI - 30 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Unitarea de afaceri ProCurve Networking a HP a anuntat extinderea arhitecturii Adaptive EDGE, cu noi produse care asigura mai multa securitate si flexiilitate retelei.

Noile oferte includ primul switch ICF (InterConnect Fabric) din industrie, un upgrade al popularului software Identity Driven Manager, noul software ProCurve Mobility Manager, care ofera gestiunea unificata pentru punctele de acces WLAN, precum si un nou switch PoE (Power-over-Ethernet), destinat simplificarii implementarii punctelor de acces WLAN.
Strategia unitatii de afaceri ProCurve Networking a HP privind arhitectura Adaptive EDGE se bazeaza pe extremitati inteligente ale retelei, conectate printr-o conexiune fiabila, configurata automat prin politici de afaceri, cu comenzi executate din centru si control asupra extremitatilor retelei. Arhitectura constituie un cadru pentru produsele lansate astazi, produse ce ofera disponibilitate si inalta performanta, control dinamic si granular asupra securitatii retelei, reduc complexitatea retelei si a afacerilor, si nu in ultimul rand cresc productivitatea.
„Activitatea ProCurve este orientata in permanenta pe inovatie”, spune John McHugh, vicepresedinte si director general al unitatii de afaceri ProCurve Networking a HP. “Contribuind la noua generatie de elemente ale arhitecturii Adaptive EDGE, cum sunt switch-ul flexibil si de inalta performanta InterConnect Fabric si imbunatatirile majore aduse software-ului nostru Identity Driven Manager pentru administrarea cu usurinta a accesului in siguranta, ProCurve garanteaza ca raspunde solicitarilor clientilor prin retele fiabile, accesibile, cu un inalt grad de securitate”.
Familia de switch-uri ProCurve InterConnect Fabric 8100fl
Familia de switch-uri InterConnect Fabric 8100fl reprezinta prima generatie de solutii InterConnect Fabric din portofoliul ProCurve, dezvoltata de departamentul de cercetare si dezvoltare ProCurve, folosind tehnologii achizitionate de la Riverstone Networks in 2004.
Solutia se axeaza pe o inalta disponibilitate si flexibilitate, oferind o schema de auto-configurare mai simpla, care beneficiaza de abilitatea edge-urilor inteligente de a lua decizii. Beneficiul consta in reducerea costului total de proprietate al unei retele convergente, mobile si sigure. Primele produse din familia ProCurve 8100fl sunt switch-urile InterConnect Fabric 8108fl si 8116fl, precum si o familie de blade-uri Gigabit si 10 Gigabit.
La dezvoltarea familiei de switch-uri ICF 8100fl, ProCurve a colaborat cu Universitatea de Stat din Oregon pentru o aplicatie inovatoare a produsului. Colegiul de Stiinte Oceanografice si Atmosferice (COAS) din cadrul Universitatii de Stat din Oregon se situeaza intre primele cinci institutii academice de studii oceanografice din Statele Unite. Potrivit COAS, atat volumul cat si complexitatea seturilor de date oceanografice inregistreaza rate de crestere fara precedent, necesitand noi instrumente si abordari pentru maximizarea functionalitatii si eficientei.
„Pentru a veni in sprijinul viziunii noastre privind o retea inteligenta de procese si dispozitive conectate intre ele, COAS a construit o astfel de retea avand in vedere ca masuratorile si datele in timp real necesita inteligenta in edge-urile retelei”, spune Chuck Sears, director de cercetare la COAS. „ Am colaborat cu ProCurve pentru a crea o solutie rentabila, flexibila, fiabila si avansata din punct de vedere tehnologic. Am inceput sa folosim noua familie de switch-uri InterConnect Fabric de la ProCurve in reteaua noastra pentru a ne imbunatati abilitatea de a intelege, a colecta, a sintetiza si a ruta in mod inteligent fluxurile de date obtinute in timp real dintr-o varietate de modele de calcul, retele de senzori, sateliti si aparate de masura specializate”.
ProCurve Identity Driven Manager 2.0
ProCurve Identity Driven Manager 2.0 (IDM 2.0) este un plug-in pentru ProCurve Manager Plus 2.0, si reprezinta ultima inovatie in software-ul de control automatizat si securizat al accesului, pentru retelele conectate prin cabluri sau fara cablu. Bazat pe standardul RADIUS, IDM 2.0 ii permite administratorului de retea sa gestioneze centralizat drepturile de acces oferite utilizatorilor, pe masura ce acestia se conecteaza in retea. In plus, IDM 2.0 seteaza dinamic parametrii pentru dispozitivele ProCurve din edge-urile retelei, care stabilesc drepturile de acces, prioritatile si latimea de banda.
Upgrade-ul IDM 2.0 include o solutie inovatoare de integritate a clientului, bazata pe aplicatia Trusted Network Connect (TNC) de la Trusted Computing Group, care le permite utilizatorilor sa-si selecteze antivirusul si firewall-ul personal dintr-o lista de furnizori care suporta arhitectura TNC. IDM 2.0 suporta configurarea dinamica Access Control List, oferind un control adaptabil asupra datelor si aplicatiilor IT critice. De asemenea, IDM 2.0 este mult mai simplu de portat, prin adaugarea unei facilitati de setare si sincronizare automatizata a grupurilor de politici de acces IDM, la nivelul intregii baze de date a companiei. Ca rezultat, IDM 2.0 asigura o utilizare mai simpla, o integrare mai buna si o securitate mai ridicata a accesului global.
ProCurve Mobility Manager 1.0
Noul ProCurve Mobility Manager 1.0 este un modul plug-in pentru ProCurve Manager Plus. Acesta imbunatateste comenzile din centrul retelei prin furnizarea unor instrumente de management puternice, eficiente si accesibile, pentru configurarea, actualizarea, monitorizarea si depanarea centralizata a componentelor ProCurve din retelele LAN Wireless.
In comparatie cu produsele competitoare, Mobility Manager 1.0 si ProCurve Manager Plus ofera in premiera control si informatii relevante atat pentru retelele conenctate prin cabluri cat si pentru cele fara cablu, printr-o abordare complet integrata, construita pe o interfata pentru un singur utilizator si o singura baza de date cu functii complete. Rezultatul este un sistem de gestiune unificat, usor de folosit, care asigura calitatea serviciilor pentru utilizatori si aplicatii.
ProCurve Switch 2600-8-PWR cu Uplink Gigabit
Edge-ul inteligent este imbunatatit prin adaugarea switch-ului ProCurve 2600-8-PWR, care suporta retele mobile convergente, la preturi scazute. Este un switch complet gestionabil, stivuibil, cu opt porturi PoE 10/100 auto-detectabile si un Uplink Gigabit cu dublu-rol.
Integrand facilitati PoE si software complex intr-un dispozitiv de dimensiuni reduse, acest switch eficient din punct de vedere al costurilor ofera o mai buna functionalitate (inclusiv o sursa de putere redundanta pentru cresterea fiabilitatii), pentru a suporta implementari de dimensiuni mari ale punctelor de acces wireless. De asemenea, este ideal pentru grupurile de lucru mici sau pentru birourile de filiala, care necesita conectivitate cu reteaua generala si facilitati PoE pentru telefoanele IP si punctele de acces wireless.

Unitatea de afaceri ProCurve Networking a HP furnizeaza solutii pentru retelele din organizatiile de dimensiuni mari, cuprinzand produse, solutii si servicii pentru retelele conectate prin cabluri sau fara cablu, LAN si WAN. Recunoscand necesitatea migrarii inteligentei si functionalitatii catre extremitatea retelei, arhitectura ProCurve Adaptive EDGE este singura strategie din industrie care le ofera companiilor un model de retea complexa si integrala, adaptabila, scalabila si complet interoperationala, care permite executarea comenzilor din centru si control asupra extremitatilor retelei. In raportul Magic Quadrant pentru 2004, realizat de compania de analiza si consultanta Gartner, ProCurve a fost inclus in quadrantul celor mai bune companii privind retelele LAN din campusurile din intreaga lume.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/unitatea-de-afaceri-procurve-networking-a-hp-isi-extinde-arhitectura-inovatoare-de-retea-in-scopul-imbunatatirii-performantelor-si-securitatii