XEROX ANUNTA UN PROFIT PER ACTIUNE DE 17 CENTI

BUCURESTI - 26 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Xerox Corporation a anuntat un nou trimestru de crestere a profitului ca urmare a vanzarilor de sisteme digitale de varf, cererii de servicii pentru documente si calitatii constante a activitatilor operationale.


Vanzarile de echipamente si activitatile operationale
au contribuit la imbunatatirea profitului.

•Vanzarile de echipamente au crescut cu 5 procente
•Marginea bruta a fost de 41,3 procente
•Venitul total este de 3,7 mld. USD
•Cash flow-ul operational este de 435 milioane USD; balanta lichiditatilor este de 3,4 mld. USD

Compania a anuntat pentru trimestrul al treilea al anului un profit per actiune de 17 centi, care include un beneficiu de 4 centi ca urmare a castigului obtinut prin reglementarea pensiilor Fuji Xerox, care au fost compensate partial prin taxele de restructurare de 2 centi pe actiune.
“Produsele Xerox inovatoare si oferta de servicii – implementata printr-un sistem de distributie bazat pe un model de afaceri flexibil – continua sa contribuie la consolidarea pozitiei noastre de lider de piata prin cresterea substantiala a venitului”, spune Anne M. Mulcahy, presedinte si director executiv al Xerox.


Vanzarile de echipamente au crescut cu 5 procente in trimestrul 3, incluzand un beneficiu valutar de doua puncte procentuale. Venitul global din acest trimestru a fost de 3,7 mld.USD, la fel cu cel inregistrat in acelasi trimestru al anului trecut si incluzand un beneficiu valutar de 3 puncte procentuale. Cresterea venitului a continuat sa fie influentata de declinul venitului post-vanzare pentru echipamentele bazate pe vechea tehnologie analogica si performantele mai slabe din America Latina. Pentru a obtine cresteri in aceasta regiune, compania a implementat un canal de distributie pe doua niveluri pentru intreaga America Latina.
Venitul din cel de-al treilea trimestru pentru domeniile a caror crestere a fost previzionata – activitatile de birou digitale, productia digitala si serviciile imbunatatite – a crescut cu 7 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut si reprezinta in prezent aproximativ 74% din venitul companiei.
Xerox continua sa ofere cel mai vast portofoliu de produse si servicii din domeniu, de la inceputul anului fiind lansate 35 de produse noi. In cel de-al treilea trimestru au fost lansate: DocuColor® 8000, un sistem de productie digital color la 80 de pagini pe minut, si vresiuni noi de FreeFlow™ si DocuShare®,care imbunatatesc productivitatea clientilor prin simplificarea fluxului de lucrari. La inceputul acestei luni, Xerox a anuntat 17 produse noi, printre care se afla 12 produse de birou care stabilesc standardele in domeniu pentru viteza si functionalitate, cum este sistemul multifunctional WorkCentre® Pro C3545, un sistem color cu cea mai mare viteza in clasa sa.
“Oferite la preturi competitive si integrand servicii cu valoare adaugata, investitiile tehnologice Xerox continua sa contribuie la cresterea cu aproape doua treimi a tuturor vanzarilor de echipamente in trimestrul trei, pentru produsele lansate in ultimii doi ani”, spune Mulcahy.
Venitul obtinut pentru produsele color a crescut cu 18% in cel de-al treilea trimestru si reprezinta un element cheie in strategia de dezvoltare a companiei, pe masura ce volumul in crestere de pagini tiparite pe sistemele Xerox color ajunge sa genereze venit post-vanzare. Venitul color reprezinta 24% din venitul total al companiei.
Rolul determinant al serviciilor
Se estimeaza ca Xerox va obtine o crestere anuala de peste 10% in departamentul Xerox Global Services, care ofera consultanta, solutii de prelucrare a imaginilor si management al continutului pentru firmele de orice dimensiune. De curand, compania a anuntat un contract de servicii pentru managementului documentelor cu HSBC, in valoare de 23 milioane USD, precum si un contract de mai multe milioane de dolari cu compania Boeing care include 5.000 de sisteme multifunctionale Xerox, servicii si software de management online. Xerox a anuntat de asemenea incheierea unui contract de servicii de mai multe milioane de dolari cu Sun Microsystems, prin care Xerox administreaza intregul parc Sun de dispozitive de management al documentelor aflate in 119 locatii din 31 de tari europene.
Varful de lance in “New Business of Printing”
In domeniul echipamentelor de productie, Xerox continua sa fie lider in segmentul tiparului profesional, sprijinind tipografiile si organizatiile care produc un volum mare de documente sa realizeze tranzitia de la offset la lumea mai dinamica a tiparului digital.
Instalarile de produse color au crescut cu 16% in acest trimestru datorita sistemului de productie color Xerox iGen3® si a sistemelor color digitale DocuColor® 5252. Instalarile de sisteme de productie monocrom au crescut cu 8 procente in mod deosebit ca urmare a solicitarilor de copiatoare/imprimante Nuvera™ 100/120 si a sistemului de productie Xerox 2101.


Digitizarea activitatilor de birou
Instalarile de sisteme de productie monocrom au crescut in acest trimestru cu 20 de procente, datorita cererii accelerate de dispozitive multifunctionale de birou. Instalarile de echipamente multifunctionale color au crescut cu 19 procente, iar instalarile de imprimante color au crescut cu 40% datorita ascensiunii liniei de imprimante Phaser® cu cerneala solida si a celor laser.
Marginile brute au ramas puternice, de 41,3 procente, in concordanta cu estimarile companiei pentru intregul an. Vanzarile, cheltuielile administrative si generale au crescut cu 1%, incluzand costurile sponsorizarii Jocurilor Olimpice, investitiile crescande in marketing si impactul valutar negativ de 3 puncte procentuale.
Xerox a generat in acest trimestru un cash flow operational de 435 milioane USD, contribuind la balanta lichiditatilor de 3,4 mld.USD. Datoriile au scazut cu 1 mld. USD fata de acelasi trimestru al anului 2003.
Comentand balanta anuala, Mulcahy afirma ca estimeaza pentru trimestrul patru un profit de 20-22 centi per actiune, contribuind la obtinerea unui profit per actiune pentru intregul an de 83-85 centi per actiune.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/xerox-anunta-un-profit-per-actiune-de-17-centi