XEROX CASTIGA CONTRACTE DE 23 MILIOANE USD CU HSBC SI SEMNEAZA UN CONTRACT DE MAI MULTE MILIOANE DE DOLARI CU BOEING

BUCURESTI - 4 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Demonstrand avantul cresterii pietei si cererea de servicii de gestiune a documentelor, compania Xerox anunta incheierea unui contract de 23 milioane USD cu trustul financiar HSBC si a altuia de cateva milioane de dolari cu gigantul din domeniul aerospatial, Boeing. In acelasi timp, Xerox comunica extinderea pachetului de servicii si software destinat satisfacerii necesitatilor informatice in schimbare ale clientilor, reducerii costurilor si eficientizarii proceselor de lucru in organizatiile mici si mari.


Strategia de crestere a companiei este focalizata pe imbunatatirea productivitatii si asigurarea controlului costurilor pentru clientii sai prin managementul mai inteligent al documentelor.
1.Serviciile si software-ul eficientizeaza procesele de lucru din birouri si tipografii
2.Alianta cu Microsoft urmareste imbunatatirea productivitatii angajatilor
3.Serviciile imaging extinse corespund cerintelor de gestionare a inregistrarilor


Intr-o intalnire avuta recent cu peste 100 de analisti din domeniu, Anne M. Mulcahy, presedinte si CEO Xerox, spunea ca noile dezvoltari reflecta orientarea din ce in ce mai puternica a companiei spre serviciile cu valoare adaugata – o afacere care se estimeaza ca va genera in 2004 o crestere de 20 de procente.
“Clientii nostri privesc din ce in ce mai mult dincolo de echipamente, concentrandu-se pe documente si procesele de lucru care asigura circulatia informatiilor importante ale afacerii in intreaga organizatie”, spune Mulcahy. “Evolutia Xerox se bazeaza pe un management mai inteligent al documentelor si pe servicii de consultanta care confera mai multa importanta informatiei in ecuatia informatica”.
Xerox a castigat 23 milioane USD din contracte de servicii pentru documente incheiate cu HSBC in Brazilia si in Marea Britanie. In Brazilia, serviciul Xerox Office Document Assessment (de evaluare a activitatii de gestiune a documentelor de birou) a identificat posibilitatile de imbunatatire ale procesului de lucru, acestea urmand a fi implementate de Xerox printr-un contract pe 5 ani, in valoare de 11 milioane USD, care va aduce HSBC economii de peste 20% in activitatile de producere si gestiune a documentelor. Xerox a inlocuit 3000 de imprimante individuale de la diferiti producatori cu sisteme multifunctionale mai economice in trei sucursale administrative importante ale bancii din Brazilia. De asemenea, HSBC are un contract de outsourcing cu Xerox pentru activitatile de management al imprimarii.
In Marea Britanie, Xerox a semnat o serie de contracte pe 4 si 5 ani, in valoare de aproximativ 12 milioane USD. Xerox va furniza HSBC o gama de servicii si echipamente in unitatile sale de retail banking din Marea Britanie.
In sediile importante Boeing din Statele Unite, Xerox implementeaza o solutie de management al documentelor care va reduce costurile prin folosirea unei combinatii de sisteme multifunctionale de birou si de servicii administrate – de service si suport local – pentru folosirea echipamentelor. Alegerea Xerox ca unic furnizor s-a facut in urma unei licitatii. Contractul pe 5 ani cu Boeing, in valoare de cateva zeci de milioane, include 5000 de sisteme multifunctionale Xerox, servicii si software de administrare online, care monitorizeaza echipamentele in scopul obtinerii unei eficiente maxime.

Xerox are in prezent contracte de peste 3 mld. USD pentru servicii de consultanta si administrarea resurselor. Conform importantei firme de cercetare a pietei si de consultanta in IT, IDC, Xerox are cea mai buna cota de piata in Statele Unite ca furnizor de servicii de outsourcing pentru gestiunea documentelor.
Xerox investeste 5 pana la 6 procente din venitul sau in inovatii privind tehnologiile de tiparire a documentelor, instrumente de evaluare bazate pe Lean Six Sigma, software si alte directii pentru imbunatatirea fluxului de informatii in interiorul organizatiilor.
“Abordarea Xerox privind asocierea serviciilor cu hardware si software este o dovada a directiei spre care se indreapta sectoarele tiparirii si productiei”, spune Daniel Corsetti, analist la IDC. “Mai mult ca niciodata, marile organizatii cauta furnizori care pot oferi suport pentru fiecare etapa pe intreaga durata de viata a documentelor – de la crearea acestora la stocare, recuperare si tiparire – printr-o solutie unitara care poate acoperi mai multe locatii. Aceste succese si oferte reprezinta o confirmare a pozitiei solide ocupate de Xerox pe piata”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/xerox-castiga-contracte-de-23-milioane-usd-cu-hsbc-si-semneaza-un-contract-de-mai-multe-milioane-de-dolari-cu-boeing