Interes pentru Performanta

Cluj-Napoca - 22 iulie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Aproape 1.000 de tineri s-au inscris in cadrul Programului MOL “Pot ajuta?”

La a treia editie a Programului “Pot ajuta?” initiat de MOL Romania au fost trimise 221 de aplicatii prin intermediul carora s-au inscris 917 tineri care vor sa faca performanta in domeniile artei si sportului. Aplicatiile vin din 32 de judete ale Romaniei, de la tineri sportivi sau artisti cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani.

In domeniul sportului, categoriile pentru care au fost trimise aplicatii sunt diverse: karate, dans sportiv, tenis de camp, atletism, inot, schi, gimnastica aerobica, judo, sah, aeromodelism, spada si multe altele. Nici in domeniul artei, categoriile nu au fost putine, printre acestea numarandu-se: muzica, arta plastica, etnografie si dans popular, percutie sau coregrafie balet.

“Fata de editiile precedente, anul acesta am lansat cel de-al doilea domeniu in care premiem performanta – arta. De asemenea am alocat fonduri mai importante pentru derularea programului, pentru a putea acorda sponsorizari mai multor tineri talentati. Familiile acestor copii investesc sume foarte mari in pregatirea lor, iar lipsa resurselor financiare rezulta foarte clar din fondurile totale solicitate. Ma bucur ca astfel eforturile noastre vor rasplati un interes atat de mare din partea unor tinere sperante”, a declarat Zsolt Szalay, Country Chairman MOL Romania.

In perioada urmatoare, juriile specializate in cele doua domenii vor desemna castigatorii programului. Juriul din domeniul sportiv este compus din: atleta Violeta Beclea Szekely - preşedintele juriului, prezentatorul TV Cosmin Cernat, gimnasta Simona Amânar Tabără, antrenoarea la nataţie Doina Sava şi Tiberiu Troia, multiplu campion la motociclism. Juriul din domeniul artistic este format din pianistul Daniel Goiţi - preşedintele juriului, lector doctor în muzică Erich Türk, artistul plastic Adriana Elian, romancierul Corin Braga, decan al Facultăţii de Litere din Cluj şi tenorul Nicolae Dăian.

MOL Romania pune la dispozitie 60.000 de Euro pentru a acoperi valoarea echipamentelor sportive, instrumentelor muzicale si costurilor de transport pentru tinerii performeri cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani. Astfel, bilantul celor trei ani in care a fost implementat programul se va ridica la suma de 140.000 Euro.

“Pot ajuta?” este unul dintre programele de responsabilitate sociala initiate de MOL Romania, care se deruleaza prin Asociatia pentru Performanta si Cultura. Detalii suplimentare pot fi gasite pe site-urile: www.csr-molromania.ro, www.molromania.ro, si www.performanta-cultura.eu.

Despre Imagine Tact

MOL Romania face parte din Grupul MOL, cea mai mare companie independentă integrată de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est, având sediul central la Budapesta. Capitalizarea de piaţă a Grupului MOL este de aproximativ 16 miliarde de dolari. Având 15.000 de angajaţi, compania îşi desfăşoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi ţările CIS. MOL deţine trei rafinării în Ungaria, Slovacia şi Italia şi operează peste 1000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est.

În 2007 Forumul Donatorilor din România a nominalizat MOL România ca fiind “Cea mai generoasă companie” pe baza sumei alocate programelor de CSR, iar la PR Award în 2007 programul “Pot Ajuta” a fost distins cu premiul Silver Award for Excellence.


Teodora Haranguş, coordonator programe, 0726-181339, asociatie@performanta-cultura.eu


asociatie@performanta-cultura.eu