Florin Chirita, director Marketing la IMPACT SA a participat la seminarul dedicat Creditului Imobiliar organizat in cadrul celei de-a treia editii a Targului Privat de Vile:

BUCURESTI - 22 septembrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Florin Chirita - Impact SA: "Ne trebuie o noua viziune"

Concis si ferm, Florin Chirita a vorbit la seminarul dedicat Creditului Ipotecar prin prisma unei experiente de zece ani in domeniul constructiilor, despre nevoia revizuirii politicii sectorului locativ. "Este rolul Statului sa organizeze coerent aceasta problema. Vad Agentia Nationala a locuintei transformandu-se intr-un for de control si supervizare al statului, ca mecanism extern de reglare a pietei imobiliare. Aceasta noua institutie, consider, ar trebui sa se ocupe de cartografierea in amanunt a situatiei locative existente, de punerea la punct a unei prognoze demografice si de elaborarea unei strategii de dezvoltare. Ar urma identificarea modalitatilor de finantare - ce trebuie si ce poate sa ofere statul, ce trebuie si ce poate fi rezolvat prin parteneriatele public-private. De cealalta parte, companiile de constructii ar trebui sa formeze, in comun, un Registru National al Constructorilor, un fel de for deontologic care le dea clientilor posibilitatea sa vada istoricul firmei - reclamatii, daca exista, realizari, preturi, experienta etc. - si astfel sa le garanteze ca isi aleg compania potrivita.
Nu pot sa subliniez suficient cat de important este sa putem construi. Vechiul trebuie inlocuit cu noul: vanzarea si revanzarea de case nu aduc bani la buget si nici nu ajuta cu nimic cumparatorii. Constructiile noi sunt o necesitate pentru toata lumea, in timp ce, pentru cele vechi, trebuie infiintat un , cu acelasi mecanism ca certificatele RAR la masini, care sa ateste ca acea casa nu va exploda in urmatoarea luna, nu se va prabusi la prima ploaie si nici nu se va inunda prima oara cand este deschis un robinet."

Despre IMPACT SA

IMPACT SA este o societatea comerciala pe actiuni, cu capital integral privat ce activeaza in domeniul constructiei de locuinte. A fost infiintata in anul 1991, prin subscriptie publica. Incepand din anul 1996, este cotata la Bursa Romana de Valori Bucuresti, iar din 1998 este membru al National Association of Home Builders – USA. Participa activ la evenimentele importante din domeniul imobiliar, atat in tara cat si in strainatate.
La inceputul anului 2004, IMPACT SA are peste 2.700 de actionari.
Principalele categorii de servicii oferite sunt dezvoltarea si contractarea de locuinte (vile Deluxe, Prestige -accesibile, Freedom -de lemn, vile la rosu) in propriile ansambluri rezidentiale, precum si productia de mateiale de constructii prefabricate.
Mihaela Sipos
PR Officer
0788 12 00 44

mihaela.sipos@impactsa.ro