Atractiile turistice ale Zanzibarului, dincolo de plaje

BUCURESTI - 18 mai 2023

Comunicat tip General in Social, Turism

Zanzibar a devenit in ultimii ani una dintre cele mai cautate destinatii de plaja din Africa, iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Aceasta insula exotica aflata in Oceanul Indian, in largul coastei Tanzaniei, ce se mandreste cu plaje magnifice cu nisip alb si cu o apa de un albastru perfect, are o multime de oferit turistilor.

Vacanta zanzibar

Vacanta zanzibar

Zanzibar a devenit in ultimii ani una dintre cele mai cautate destinatii de plaja din Africa, iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Aceasta insula exotica aflata in Oceanul Indian, in largul coastei Tanzaniei, ce se mandreste cu plaje magnifice cu nisip alb si cu o apa de un albastru perfect, are o multime de oferit turistilor.

Desigur, plajele sale paradisiace sunt cartea de vizita a Zanzibarului, insa aceasta insula are, de asemenea, o cultura si o istorie bogata despre care nu multi stiu.

Datorita locatiei sale, insula a atras, de-a lungul timpului, tot felul de oameni, de la arabi la europeni, care si-au lasat amprenta asupra locului in diverse moduri. Acest lucru se poate observa cel mai bine in arhitectura sa coloniala veche ce imbina stilul european cu decorurile indiene si arabe, precum si in bucataria sa unica cu influente indiene si arabe.

Zanzibarul are insa si o pagina mai intunecata de istorie despre care fiecare turist ar trebui sa invete. Insula avea sa fie candva punctul central de comert cu sclavi din regiune. Astazi, in locul fostei Piete de Sclavi se gaseste Catedrala Anglicana, care a fost construita pentru a marca sfarsitul unei ere negre din istoria acestei mici tari africane.

Dupa cum poti vedea, sunt multe de descoperit in Zanzibar, iar daca intentionezi sa mergi intr-o vacanta in Zanzibar, vei avea nevoie de un itinerariu de calatorie. Iata ce atractii turistice sa incluzi in acest itinerariu:

​Stone Town

Capitala insulei, Stone Town sau Mij Mkongwe, cum o numesc localnicii, este un vechi oras comercial unde, pe vremuri, se vindeau mirodenii (chiar si astazi, aerul din zona este parfumat de astfel de marfuri).

Stone Town este acum un amestec de culturi, inclusiv araba, europeana, persana si indiana, ce iti incanta privirea la fiecare pas. Exploreaza-i stradutele intortocheate inconjurate de cladiri coloniale, cumpara un ceai sau o cafea de la vanzatorii ambulanti si ia masa la unul dintre restaurantele locale pentru a te bucura de un peste proaspat si de o nuca de cocos.

​Piata Forodhani din Stone Town

Nicio vizita in Stone Town nu ar fi completa fara o oprire in piata de noapte Forodhani, cea mai faimoasa piata de mancare din Zanzibar. Aici vei gasi o sumedenie de bucatari ce te vor imbia cu aromele preparatelor lor fabuloase, din care iti recomandam sa incerci cat mai multe. Pe tarabele acestei piete vei gasi, printre altele, falafel, kebaburi cu homar tandoori, peste cu samosa si paine naan.

​Insula Changuu

Cunoscuta mai mult sub numele de Insula Inchisorii, Changuu are o istorie intunecata. Mica insula a fost folosita pentru prima data de arabi ca inchisoare pentru sclavi. Din 1893, Changuu a intrat in posesia primului ministru britanic al Zanzibarului, Lloyd Mathews, care a dezvoltat aici o inchisoare mai complexa. Cu toate acestea, de atunci, niciun prizonier nu a mai fost cazat aici, insula devenind un loc de carantina pentru bonavii de febra galbena.

Astazi, turistii vin in Changuu pentru a se bucura de plajele sale idilice si pentru a observa broastele testoase gigantice Aldabra care, din pacate, sunt pe cale de disparitie.

​Muzeul Freddie Mercury

Daca esti fan al legendarei trupe Queen, nu ai voie sa ratezi o vizita la muzeul Freddie Mercury, aflat in centrul istoric al orasului Stown Town. Cladirea ce, din 2019, functioneaza ca muzeu, avea sa fie locuita de catre Freddie Mercury in prima parte a copilariei sale. Aici poti vedea fotografii de familie, unele dintre costumele cantaretului, diverse obiecte personale si chiar primul pian la care el a cantat vreodata.

​Restaurantul The Rock

Situat pe plaja Pingwe din peninsula Michamvi, Restaurantul The Rock este unul dintre cele mai frumoase repere ale insulei Zanzibar. Dupa cum sugereaza si numele, restaurantul este construit pe o mica insula de stanca pe care o poti accesa mergand pe jos la reflux sau luand o barca atunci cand nivelul apei este ridicat.

Daca doresti sa mananci aici, va trebui sa rezervi online un loc in prealabil, deoarece restaurantul este foarte mic si extrem de popular in randul turistilor.

Daca iti doresti o vacanta de neuitat in Zanzibar, poti inra pe site-ul celor de la InBermude (https://www.inbermude.ro). Vei descoperi oferte extrem de interesante, care iti vor deschide apetitul pentru soare, mare si obiective turistice memorabile. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inbermude/atractiile-turistice-ale-zanzibarului-dincolo-de-plaje