Incapabil

Definitie Incapabil

Termen prin care se desemneaza persoana fizica lipsita de capacitate de exercitiu.Se afla in aceasta situatie minorul in varsta de pana la 14 ani si persoana pusa sub interdictie judecatoreasca (in acest din urma caz, din cauza alienartii mintale sau altor boli care il impiedica sa aiba discernamant).Lipsirea de capacitate de exercitiu este o masura legala de protejare a intereselor acestora, fundamentata pe inexistenta discernamantului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Incapabil? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Incapabil.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Incapabil. Definitiile termenilor despre Incapabil cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Incapabil, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Incapabil.