Caracterizarea si incadrarea deseurilor

BUCURESTI - 1 aprilie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

INCD ECOIND are capabilitatea de a sprijini demersul producătorilor şi deţinătorilor de deşeuri in vederea conformarii cu cerintele urmatoarelor documente legislative:
- Legea nr. 211 din 15 noiembrie 2011 privind regimul deşeurilor;
- Ordinul MMGA nr. 95 din 12 februarie 2005 privind stabilirea criteriilor de acceptare şi procedurilor preliminare de acceptare a deşeurilor la depozitare şi lista nationala de deşeuri acceptate în fiecare clasa de depozit de deşeuri;
- Hotărârea nr. 349 din 21 aprilie 2005 (*actualizată*) privind depozitarea deşeurilor;
- Hotărârea nr. 1.061 din 10 septembrie 2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.

despre deseuri

Astfel, INCD ECOIND poate realiza:- caracterizarea deseurilor pe baza informatiilor disponibile din surse diverse (date referitoare la fluxul tehnologic in care se genereaza deseul, literatura de specialitate, fise cu date de securitate, informatii directe de la generatorul/detinatorul deseului etc.) si pe baza rezultatelor determinarilor analitice;- determinari analitice in vederea stabilirii compozitiei deseurilor (si ale levigatelor corespunzatoare, atunci cand este cazul) precum si pentru cuantificarea nivelului concentratiilor elementelor componente, mizand pe o corecta identificare a indicatorilor de analizat;- evaluarea periculozitatii deseurilor, pe baza unei metodologii proprii, care ia in considerare compozitia deseurilor, frazele de risc ale potentialilor constituenti ai deseurilor si proprietatile periculoase (asa cum sunt acestea definite in Anexa 4 a Legii nr. 211/2011) care pot fi induse respectivelor deseuri;- atribuirea corecta a unui cod, in vederea incadrarii deseului in Lista de deseuri (conform HG nr. 856/2002);- stabilirea clasei de depozit in care poate fi acceptat un deseu (conform Ordinului  MMGA          nr. 95/2005);- furnizarea de date necesare completarii  Formularului pentru aprobarea transportului deseurilor periculoase (conform HG 1061/2008)

REFERINTE: Garda Nationala de Mediu, Apa Nova Bucuresti, Compania de Apa Oltenia, SC Rebu Bucuresti, SC LUKOIL ENERGY&GAS Romania, SC PIM SA Sibiu.

Despre INCDECOIND

INCD ECOIND este o institutie de interes national si international in domeniul cercetarii si serviciilor de mediu cu o experienta de peste 30 de ani; institutul este atestat de Ministerul Mediului si Padurilor pentru activitatea de evaluare; are implementat si certificat SMCM conform ISO 9001:2008 - BUREAU VERITAS si ISO 14001:2004 - QSCert. Departamentul Control Poluare este: acreditat RENAR conform cerintelor referentialului SR EN ISO/CEI 17025:2005, indeplineste si cerintele referentialului SR CEN/TS 15675:2009 pentru masurarea de emisii de poluanti din aer si este atestat de catre Ministerul Sanatatii, Directia Sanatate Publica si Control in Sanatate Publica pentru monitorizarea calitatii apei potabile, iar studiile de ecotoxicitate acvatica (toxicitate letala fata de pesti) sunt realizate in conformitate cu principiile Bunei Practici de Laborator (BPL).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/incdecoind/caracterizarea-si-incadrarea-deseurilor