INCDIE ICPE-CA


Descrierea companiei INCDIE ICPE-CA

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national cu capital integral de stat ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE – CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
Dezvoltand inovatia tehnologica pentru beneficiari, ICPE-CA creste competitivitatea acestora atat in Romania cat si in Europa. Activitatea de cercetare desfasurata promoveaza dezvoltarea economica a societatii si conduce la bunastarea sociala, in compatibilitate cu mediul inconjurator.
Ceea ce caracterizeaza astazi INCDIE ICPE-CA este atentia acordata cercetarii fundamentale si aplicative si dezvoltarii, cu un accent special pus pe cercetarea si caracterizarea de materiale, motorul dezvoltarii durabile a societatii, pe cercetarea si dezvoltarea de surse noi de energie si pe cercetare-dezvoltare de NEMS si MEMS.
Principalele activitati cuprind:
 cercetare fundamentala si aplicativă in sectorul ingineriei electrice;
 inginerie, probe, masuratori, expertize in laborator, in statii pilot si pe teren;
 dezvoltare tehnologica in domeniul valorificarii, procesarii deseurilor industriale şi reabilitarii ecologice;
 elaborare de normative tehnice si economice de interes national privind asigurarea cerintelor fundamentale in domeniul ingineriei electrice;
 elaborare de strategii, asistenta tehnica si consultanta in domeniul ingineriei electrice;
 informare, documentare si pregatire de personal in domeniul ingineriei electrice.

Comunicate INCDIE ICPE-CA :

Vezi toate comunicatele companiei INCDIE ICPE-CA.