Ziua Portilor Deschise la ICPE-CA

BUCURESTI - 7 septembrie 2010

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE–CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. Acest fapt a fost certificat si prin Premiul de excelenta pentru cea mai eficienta promovare a rezultatelor cercetarii, decernat de catre ANCS in octombrie 2008.
INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.

Ziua Portilor Deschise la ICPE-CA

Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE–CA vă invită să participaţi la evenimentul “Ziua Porţilor Deschise” care se va desfăşura în data de 30 septembrie 2010, la sediul institutului din Splaiul Unirii 313, sector 3, clădirea J, etaj 3, Bucureşti. Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.
Evenimentul îşi propune creşterea vizibilităţii rezultatelor reale ale cercetării, promovarea culturii inovării şi a celor mai importante transferuri tehnologice şi nu în ultimul rând, apropierea mediului academic de mediul economic.
În acest sens, la eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Academiei Române, Consiliului pentru Inovare, Patronatului Cercetării şi Proiectării din România şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.
Având în vedere faptul că stimularea activităţii de cercetare, dezvoltare, inovare reprezintă o soluţie viabilă în depăşirea crizei economice, institutul îşi va expune oferta de produse şi servicii şi totodată, va prezenta cele mai recente rezultate obţinute în cadrul proiectelor de cercetare. De asemenea, institutul va expune şi raportul de activitate al anului 2009.
Tot cu această ocazie, în intervalul orar 10-15, se va putea vizita institutul, laboratoarele dotate cu aparatură de ultimă generaţie, iar tinerii prezenţi vor putea face experimentări în cadrul unui “Laborator public”, sub atenta supraveghere a personalului calificat din institut.
Considerăm că prezenţa dumneavoastră constituie o onoare pentru institut, ridicând importanţa acestui eveniment.
În speranţa că veţi da curs invitaţiei noastre, vă mulţumim şi vă rugăm să transmiteţi confirmarea participării dumneavoastră, prin e-mail, la office@icpe-ca.ro, sau telefonic, la 021.346.72.31, 021.346.72.35/ interior 100 - Secretariat, până la data de 24 septembrie 2010.

Despre INCDIE ICPE-CA

Ceea ce caracterizeaza astazi INCDIE ICPE-CA este atentia acordata cercetarii fundamentale si aplicative si dezvoltarii, cu un accent special pus pe cercetarea si caracterizarea de materiale, motorul dezvoltarii durabile a societatii.
Tehnologiile si serviciile oferite de ICPE-CA sunt tehnologii de realizare a materialelor electrotehnice rezultate din procesul de cercetare, asistenta tehnica si transfer tehnologic al rezultatelor cercetarii, recuperarea deseurilor metalice fin granulate, conceptia de sisteme complexe de protectie anticoroziva activa, solutii tehnice in optimizarea energetica in domeniul tehnologiilor electrochimice, studii de agresivitate coroziva a solului, studii experimentale asupra proprietaţilor materialelor la temperaturi extreme, studii asupra aplicatiilor medicale si industriale ale utilizarii temperaturilor joase, obtinerea si caracterizarea unor materiale noi, masuratori de compatiblitate electro si bioelectromagnetica, evaluarea comportării termice a produselor şi materialelor, laborator de analiza si certificare a materialelor, incercari pentru micro si nanoelectromecanica, procesare sisteme microelectromecanice, certificarea sistemului de management integrat calitate-mediu, si nu in ultimul rand, consultante, expertize in asigurarea protectiei proprietatii industriale prin brevete, marci, desene si modele industriale.


Gabriela Iosif
Consilier Relatii Publice INCDIE ICPE-CA
Splaiul Unirii 313, sector 3, Bucuresti
office@icpe-ca.ro