COMUNICAT DE PRESA - Fond de garantare agentii de turism

BUCURESTI - 28 septembrie 2016

Comunicat tip General in Turism

Un fond de garantare corelat cu cifra de afaceri la care să cotizeze toți și care să nu fie legat de responsabiltatea fiecărei agenții față de banii încasați de la clienți, nu poate să funcționeze, nu ar fi echitabil si s-ar transforma într-un fond tip Caritas sau ar fi la îndemâna celui care îl crează sau gestionează.

 

COMUNICAT DE PRESA

Pornind de la multitudinea de opinii si propuneri despre inlocuirea sistemului actual de asigurare a agentiilor de turism cu un fond de garantare, Asociatia Incoming Romania (AIR) doreste sa faca o serie de precizari :

-          Orice demers de modificare a legislatiei in domeniu trebuie sa se faca cu consultarea tuturor partenerilor asociativi

-          In prezent nu exista o delimitare conceptuala a specializarii agentiilor de turism in agentii de turism care deruleaza numai activitati de incoming, agentii care vand numai bilete de avion, etc. si implicit a riscurilor aferente.  AIR  a transmis o scrisoare catre ANT cu  punctul de vedere si propunerile sale pe acesat tema, reconfirmindu-si pozitia prezentata de reprezentantii sai cu ocazia dezbaterilor Legii Tursimului organízate de ANT in acest an.

 

-          Trebuie delimitate și clarificate pachetele turistice pentru turismul intern (sejur munte, sejur mare, turism balnear) și cele pentru turismul extern (outgoing) pentru clienții persoane fizice care cumpără de la agenții de turism / turoperatori din România

-          Un fond de garantare corelat cu cifra de afaceri la care să cotizeze toți și care să nu fie legat de responsabiltatea fiecărei agenții față de banii încasați de la clienți, nu poate să funcționeze, nu ar fi echitabil si s-ar transforma într-un fond tip Caritas sau ar fi la îndemâna celui care îl crează sau gestionează.

 

Propunerea AIR este crearea unui fond care să fie gestionat de ANT, acest fond să acumuleze o taxă plătită (un procent din pachetul turistic) de fiecare turist care cumpară un pachet turistic.

 

Bucuresti

26.09.2016

Consiliul Director al Asociatiei Incoming Romania

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/incoming-romania/comunicat-de-presa-fond-de-garantare-agentii-de-turism