Viitorii manageri de start-up-uri din Serbia vor studia modelul Incubatorului de Afaceri Software din Timişoara

Timisoara - 23 iulie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Luni, 23 Iulie, un grup de 35 de persoane, majoritatea dintre ei studenţi sau absolvenţi ai secţiei de calculatoare a Universităţii Tehnice Mihajlo Pupin din Zrenjanin (Serbia), vor participa la o vizită de studiu la Incubatorul de Afaceri Software Timişoara.

Viitorii manageri de start-up-uri din Serbia vor studia modelul Incubatorului de Afaceri Software din Timişoara

Luni, 23 Iulie, un grup de 35 de persoane, majoritatea dintre ei studenţi sau absolvenţi ai secţiei de calculatoare a Universităţii Tehnice Mihajlo Pupin din Zrenjanin, vor participa la o vizită de studiu la Incubatorul de Afaceri Software Timişoara.

Evenimentul, organizat de către Incubatoarele de afaceri din Timişoara şi Zrenjanin, urmăreşte să informeze tinerii specialişti IT din Serbia despre avantajele începerii unei afaceri în cadrul unui incubator de afaceri specializat, precum şi crearea bazelor pentru cooperarea cu colegii lor din Timişoara care deţin şi conduc firme IT în Incubatorul de Afaceri Software.

Programul vizitei cuprinde prezentări, discuţii şi sesiuni de brainstorming structurate în mod informal pentru a încuraja participanţii să abordeze problemele cu care o firma nou înfiinţată se confruntă de la elaborarea primului plan de afaceri până în fazele de dezvoltare şi lansare de servicii folosind resurse locale de afaceri pentru a ţinti piaţe naţionale, externe sau chiar globale.

După încheierea programului de lucru al zilei, oaspeţii din Serbia vor avea ocazia să viziteze zonele turistice ale Timişoarei, să aleagă între momente de shopping la Iulius Mall şi vizitarea Expoziţiei Salvador Dali de la Muzeul de Artă Timişoara.

Evenimentul este sprijinit de către GTZ, Societatea Germană pentru Cooperare Internaţională, o instituţie constant implicată în crearea şi dezvoltarea Incubatoarelor de afaceri din Timişoara (din 2003) şi Zrenjanin (din 2005).

Despre Incubatorul de Afaceri Software Timisoara

Incubatorul de Afaceri Software Timişoara este un proiect comun al Primăriei Municipiului Timişoara, Consiliului Judeţean Timiş şi al Universităţii 'Politehnica' din Timişoara.
Radu Ticiu, director executiv
office@it-incubator.ro