iNES GROUP a lansat primul canal TV 4K/Ultra HD din România!

BUCURESTI - 31 octombrie 2016

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, IT&C, Media / Publicitate, Tehnologie, Internet

Live site

Joi, 27 octombrie 2016, iNES GROUP a lansat primul canal TV 4K/Ultra HD din România – FUNBOX 4K/UHD. Acesta este primul canal 4K/UHD disponibil acum într-o grilă TV publică – grila iNES IPTV. Evenimentul de lansare s-a desfășurat în parteneriat cu SPI International, furnizorul canalului. Au fost prezenți parteneri, reprezentanți din presa scrisă și on-line și bloggeri.

iNES GROUP a lansat primul canal TV 4K/Ultra HD din România!
 Odată cu lansarea primului canal 4K/UHD, ne bucurăm să marcăm o nouă etapă în evoluția tehnologică din România. Abordăm întotdeauna cu curaj noile provocări, într-o piață extrem de concurențială, dorind să ne menținem poziția de furnizor premium. Ne propunem să creștem numărul de canale 4K/UHD într-un timp destul de scurt. De asemenea, ne dorim ca în viitorul apropiat să putem introduce în grilă și canale 4K/UHD cu conținut românesc.  

Cătălin Cuturela – Director Operațiuni, iNES GROUP

Joi, 27 octombrie 2016, iNES GROUP a lansat primul canal TV 4K/Ultra HD din România FUNBOX 4K/UHD. Acesta este primul canal 4K/UHD disponibil acum într-o grilă TV publică – grila iNES IPTV. Evenimentul de lansare s-a desfășurat în parteneriat cu SPI International, furnizorul canalului. Au fost prezenți parteneri, reprezentanți din presa scrisă și on-line și bloggeri.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate caracteristicile revoluționare ale tehnologiei 4K/UHD și modul în care îmbogățește aceasta experiența TV de acasă. Participanții au putut dezbate care sunt plusurile de calitate cu tehnologia 4K, ce echipamente sunt necesare pentru a putea urmări un canal TV 4K/UHD și cum a fost implementată această nouă tehnologie de către compania iNES GROUP. Canalul FUNBOX 4K/UHD va fi disponibil pentru clienți începând de mâine, 01 noiembrie 2016, în grila iNES IPTV.

Odată cu lansarea primului canal 4K/UHD, ne bucurăm să marcăm o nouă etapă în evoluția tehnologică din România. Abordăm întotdeauna cu curaj noile provocări, într-o piață extrem de concurențială, dorind să ne menținem poziția de furnizor premium. Ne propunem să creștem numărul de canale 4K/UHD într-un timp destul de scurt. De asemenea, ne dorim ca în viitorul apropiat să putem introduce în grilă și canale 4K/UHD cu conținut românesc. Cu 4K/UHD, experiența de vizionare este semnificativ mai bună printr-o paletă mult mai largă de culori, rezoluție de patru ori mai mare decât standardul Full HD, mai multă precizie, HDR nativ – reprezentare mult mai apropiată de cea naturală, precum și o mișcare mult mai cursivă a imaginilor.”, a declarat dl. Cătălin Cuturela – Director Operațiuni, iNES GROUP.

Pentru a permite accesul la tehnologia 4K/UHD, iNES a desfășurat pe parcursul anului 2016 un amplu proces de modernizare a rețelei de acces prin fibră optică, prin implementarea celei mai noi tehnologii gigabit, GPON. Utilizatorii iNES IPTV beneficiază de un nou STB (Set-Top-Box) mai compact, cu design simplu și ergonomic și o funcționalitate îmbunătățită, cu suport Ultra HD


FUNBOX 4K/UHD poate fi urmărit doar în pachetul premium iNES IPTV (Televiziune IPTV, Internet, Telefonie fixă), dedicat segmentului rezidențial, alături de alte peste 200 de canale. Canalul difuzează programe din domenii precum călătorii și natură, documentare, artă și cultură, sporturi extreme, filme și seriale TV.


Despre iNES GROUP

iNES GROUP este cel mai mare operator independent de telecomunicații din București, care oferă servicii B2B și B2C. Pentru segmentul business, iNES GROUP oferă servicii precum acces dedicat prin fibră optică, servicii IT&C, telefonie fixă, servicii specifice de Data Center (colocare echipamente, servere private virtuale, servere dedicate, etc.) și proiecte la cheie integrate în IT&C. Pentru clienții din segmentul rezidențial, iNES oferă primul și cel mai performant serviciu IPTV din România - televiziunea digitală IP prin fibră optică, oferind cel mai mare număr de canale TV și, în premieră națională, primul canal în standardul 4K/UHD de pe piață – ca parte din pachetul iNES IPTV, alături de serviciile de acces la internet prin fibră optică și telefonie fixă.


Despre SPI International

SPI International/Filmbox este o companie globală de media, care operează mai mult de 30 de canale de televiziune, pe 5 continente, cu peste 45 de milioane de abonați. SPI este unul dintre cei mai mari furnizori  de conținut 4K/Ultra HD din lume. Compania  folosește tehnologie de ultimă generație,  oferind acces abonaților săi atât la conținutul linear, cât și la platforma de VoD, inclusiv live streaming de 4K/programare UHD, iar canalele FilmBox pot fi urmărite pe orice dispozitiv conectat la Internet, prin intermediul media playerelor principale, precum și prin intermediul furnizorilor locali OTT. De peste 25 de ani, SPI International este furnizor de top de filme și programe de televiziune pe piața internațională, iar acordurile importante ale SPI cu parteneri de renume asigură conținut de calitate, cu apreciere puternică. Mai multe informații pe www.spiintl.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ines-group/ines-group-a-lansat-primul-canal-tv-4k-ultra-hd-din-romania